Blog Başlık

  • Haziran 24, 2022

    Güvercin parmağı hastalığı pek çok kişi tarafından merak edilen konuların başında gelmektedir. Güvercin parmağı hastalığı ayak parmaklarının içe doğru dönük olması durumdur. Bebeklerde yetişkinlere göre  daha fazla görülen bir durumdur. 

    Bebeklerde güvercin parmağı hastalığı, bebeklerin yürümesini etkileyen bir durumdur.  Bebekler yürürken veya koşarken parmakları içe doğru döner. Ama bu durum çoğunlukla bebeklerin büyümesi ve ergenlik yaşına ulaşması ile beraber kendiliğinden ortadan kalkan bir durumdur. Fakat bazı nadir durumlarda ameliyat gerekebilir. Ameliyat gerektiği durumlarda ise doktor bununla alakalı aileleri bilgilendirmektedir.

    Bebeklerde Güvercin Parmağı Hastalığı, Güvercin Parmağı
  • Haziran 08, 2022

    Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu kesinlikle dikkate alınması gereken en önemli konulardan biridir. Özellikle yeni tuvalet eğitimi almaya başlayan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları daha yoğun bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle anne ve babalar temizlik konusunda her zamankine göre daha hassas davranmaya özen göstermelilerdir.

    Çocuklar idrarı geldiğinde bunu söylemek yerine tutmayı tercih edebiliyorlar. Bilhassa kreş ve anaokulu çağındaki çocuklar çeşitli nedenlerden dolayı tuvalete gitmeyi ret edebiliyor. Bu durumda da idrar yolu enfeksiyonları sorunları ortaya çıkabilir. Dolayısı ile çocuklara idrar tutmanın zararlı olduğunu anlatmanız ve asla tutmaması gerektiğini söylemeniz gerekir.

    Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu ise daha çok bezlerinin geç değiştirilmesinden dolayı ve altlarının iyi temizlenmemesinden dolayı ortaya çıkabiliyor. Yani anne babalar, bebeklerinin alt temizliğine çok dikkat etmelidir.

    idrar yolu enfeksiyonu, bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu, bebeklerde idrar yolu iltihabı,
  • Mayıs 18, 2022

    Bebeklerin ciltleri oldukça hassastır. Bu durumda en iyi şekilde bakıma ihtiyaç duyulmaktadır. Pek çok anne ve babanın merak ettiği konu ise bebeklerde atopik egzama nedir? Sorusu gelmektedir. Bebeğin vücudunun belli başlı yerlerinde ortaya çıkan bir tür cilt problemidir.  Alkol içeren veya cilde zarar veren kimyasal maddeler ile temas eden bebeklerde daha yoğun görülen bir durumdur.

    Bu nedenle anne ve babalar bebeğin temizliğinde her zaman doğal ürünler kullanmalı ve bebeğin cildinin nemlendirilmesini sağlamalıdır. Cilt üzerinde tahriş ve acı duymaya neden olan atopik egzama  tedavisi için bebeğin en kısa sürede doktor gözetimine alınması ve gerekli tedavilerin uygulanması gerekir.

    Cilt üzerinde kaşıntı ile ortaya çıkan ve gün boyu bebeğe rahatsızlık veren bu durum atopik dermatit adı ile bilinir.

    Bebeklerde Atopik egzama, Bebeklerde egzama, egzama, Bebeklerde Atopik egzama Tedavisi
  • Mayıs 05, 2022

    Lohusalık dönemi süresince kadınların ihtiyacı olan gece konforlarını sağlayan gecelikler son derece önemlidir ve kadının bu özel durumu düşünülerek firmamız tarafından gerekli rahatlık yaratılması sağlanması amacıyla tasarlanmakta ve üretilmektedirler.

    Lohusalık Döneminde Gecelik Seçimi
  • Mayıs 05, 2022

    Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak rahat bir aralığın geçirilmesi gerektiği lohusa dönemi adına, doğru giysi çeşitleri tercih edilmelidir. Özellikle annelerin vücutlarında meydana gelen değişikliklerin sağlıklı şekilde yeniden eski hale gelmesi konusunda lohusa pijaması modelleri ön plana çıkar. Esnek yapısı, rahatlık, sıkmayan ve terletmeyen özellikleriyle bu dönemin rahatlıkla geçmesine olanak verir.

    Lohusa Döneminde Rahatlık Ne Kadar Önemli
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR