Yenidoğan Bebek Nasıl Beslenmelidir

Yenidoğan Bebek Nasıl Beslenmelidir

Yenidoğan bebek için en ideal olan besin anne sütüdür. Beslenmesi, büyümesi ve sağlıklı gelişimi için gerekli olan tek besin anne sütüdür. Doğumdan kısa bir süre sonra memede biriken süt bebekler için aşı niteliğindedir ve yeni doğan bebek için bu süt korunma mekanizmasını sağlayan önemli bir besindir.


Yenidoğan Bebek Nasıl Beslenmelidir?

Halk arasında ağız süt diye adlandırılan anneden gelen ilk süt, hastalıklara karşı bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen antikorlar üretmektedir. Bu da bebek için iyi bir kalkan görevi görür. Doğum sonrası elbette ki uykusuzluk, yorgunluk veya doğal olarak doğum sonrası ağrıları yaşarsınız. Bu da zorlu bir süreçtir. Anne sütü zahmetsiz ve ekonomik anlamda da bütçeniz açısından etkilidir. Isıtma gerekmeden ve hijyen telaşı yaşamadan bebeğinizi emzirebilirsiniz. İlk günlerde anne için bebek besleme zorluklarının yaşanması çok doğaldır. Tecrübesizlik, bazen emzirme işlemindeki olumsuz gelişmeler size zor gelecektir. Fakat kısa sürede bu yolculuğa alışacaksınız. Bebeğinizin ihtiyacı olan tüm mineral ve vitaminlerin sütünüzle bebeğinize geçmesi ve onun sağlıklı büyümesi sizi psikolojik olarak da rahatlatacaktır.


ilk Ay Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Anne sütü doğum şekline göre geç gelebilir. Normal doğumdan sonra süt hemen gelir fakat sezeryan doğumdan sonra bu birkaç günü bulabilir.Yeni doğan bebek nasıl beslenmelidir? Doğumdan sonra ilk fırsatta bebek anne sütü ile tanıştırılmalıdır. Bu onun psikolojik gelişimini de yakından etkiler çünkü emzirme anında anne ve bebeğin teması bebeğin kendini güvende hissetmesine yardımcı olur.Sütün bol akması için sabırlı olmak ve uzun süreli olarak sıklıkla emzirmek gerekir. Doğum sonrası bu süreyi ayarlamak ilk anlarda biraz zor gibi gelebilir. Fakat zamanla bu yoluna girecektir. Önemli olan bebek süt istediği zaman hangi sıklıkta olsa da onu emzirebilmenizdir. İlk ay içerisinde sık emzirme ile anne sütü de artış gösterir. İlk ay bebek besleme gerek annenin bu eyleme alışma ve adapte olmasının zorluğu gerekse yeni doğan bebeğin buna alışma süreci açısından biraz zorlu geçer. Fakat günler hızla geçecektir ve dahasonraki süreçte siz de bebeğiniz de bu ortak yaşama hızlıca uyum sağlayacaksınız.

Etiketler: yeni doğan bebek, lohusahamile
Ocak 30, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR