Yeni Doğan Bebek Nasıl Emzirilir?

Yeni Doğan Bebek Nasıl Emzirilir?

Yeni Doğan Bebek Nasıl Emzirilir?

Anne adayının dokuz aylık bir özlem ve beklemeden sonra bebeğini kucağına alması heyecan verici bir durumdur. Özellikle de bebeğini emzirmeye başlaması annelik duygusunun gerçek anlamda ilk belirtilerini yaşatır. Bu çok özel anlar için annenin önceden bebek emzirme tecrübesi yoksa bu konuda bilgi sahibi olmalıdır. Bu dönem anne ve bebek için çok önemli bir dönemdir. Yeni bebek sahibi olan anneler için oldukça yararlı bilgileri bu yazımızda aktarmaya çalışacağız.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman doktorlarının ortak görüşüne göre doğumdan sonraki ilk saatler oldukça önemlidir. Bebek bu dönem içerisinde oldukça aktiftir ve vakit kaybetmeden annenin memesine getirilmelidir. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca anne memesini emmesi sağlanmalıdır. Yeni doğan bebek memede kaldığı sürece emme yapmayabilir. Bebek memeyi tam kavramış mı bundan emin olmak gerekir. Öncelikle anne emzirme yaptırırken olabileceği en rahat pozisyonu bulmalıdır. Meme aşağıya doğru hafifçe yönlendirilip meme başı ile kahverengi halka kısım bebeğin ağzını dolduracak şekilde ayarlanmalıdır. Bu pozisyon ile bebek memeyi daha iyi emecek ayrıca annenin meme başında çatlaklar oluşumunu da engelleyecektir. Yeni doğan bebek nasıl emzirilir? diye merak eden annelere ilk birkaç önemli ayrıntıyı verdik. Dilerseniz biraz daha detaylara girelim ve emzirme konusunda bazı önemli püf noktaları ve emzirme hatalarını da sizlerle paylaşalım.

Bebek Emzirme Hataları Nelerdir?

Genellikle bebek emzirirken alınan pozisyon ve parmakların nasıl kullanılacağı konusunda bebek emzirme hataları yapılmaktadır. Bebeğiniz sol memeyi emerken sağ elinizin dört parmağı ile ara sıra göğüs yukarıdan aşağıya doğru sıvazlanmalıdır. Bu şekilde süt akışı daha rahat olur. Bunu yaparken de arada işaret parmağınızla bebeğinizin çenesine dokunarak onun uyarı vermesini de sağlamalısınız. Bir diğer yanılgı da yeni doğan bebeğin emerken yorulup uyuyakalması sonucu doyduğunu düşünüp emzirmekten vazgeçmektir. Muhtemelen ilk günlerde süt az geldiği için bebeğiniz emmekten yorulmuştur. Bebeğin uyumaması için onu uyarın ve en az 10-15 dakika emmesini sağlayın, aralarda 5-10 saniye dinlenmesi gayet normaldir. Sağ memeye geçmeden önce bebeğinizin gazını çıkarın ve altı kirlenmişse mutlaka altını değiştirip daha sonra aynı işlemleri uygulayarak sağ memeyi verin. Bebeğiniz ikinci memeyi emdikten sonra yaklaşık 2 saat boyunca uykuya dalacaktır. 

Etiketler: lohusa hamile, yeni doğan, bebek, emzirilir,
Ocak 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR