Yeni Annelere Bebek Bakımı Tavsiyeleri

Yeni Annelere Bebek Bakımı Tavsiyeleri

Yeni Annelere Bebek Bakımı Tavsiyeleri

Sabırsızlıkla beklediğiniz o an gelip çattığında bir anda bebeğinizi kucağınıza aldığınız zaman dünyanın en mutlu kadını siz olursunuz. Artık bir annesiniz ve elbette ki bu mutlulukla birlikte sorumluluk duygusu ve endişe de başlar. O güne kadar birçok kişiden öğütler almışsanızda, yeni annelere bebek bakımı tavsiyeleri içeren kitaplar okumuş olsanız da yine de büyük endişeler yaşarsınız. En çok da bebeklerinin ağlaması ve uykusuzluğu panik yaratır.

Yeni Annelere Bebek Bakımı Tavsiyeleri

Doğumdan sonra sütün artış göstermesi için bebek anne göğsüne verilmelidir. Bebek ilk anda emmeyi reddetse bile ilk dört saat boyunca saat başlarında anne memesi verilmelidir. Daha sonraki günlerde günde 10-14 kez emzirmek gerekmektedir. Acıktığı zaman anneye ağlayarak uyarı yapacaktır. Bebek sağlığı açısından bu önemlidir asla zorlamayınız.

Sağlıklı Bebek Bakımı

Bebekler dışarıdaki ortamla ağlayarak iletişim kurarlar. Sıcak ortam, gaz sancısı, hastalık veya acıktığı zamanlarda bebekler ağlayarak tepki verirler. Bebeğiniz gaz sancısından çok ağlayabilir. Bu iyi bir tepkidir. Gaz sancısı olan bebeklerin kilo alımları daha iyidir. Bundan endişe duymayın. Doğumdan 2-3 hafta sonra başlayan bu gaz sancıları ağlamalarına sebep olur ve genellikle de akşam olur. Bebek 6-8 haftalık olunca bu sancılar daha da yoğunlaşır, bu sancılar bebeğiniz 3 aylık oluncaya dek devam eder. Gaz sancısı için ilaç ve bazı bitkisel yağlar bebeğinizi rahatlatmak için etkili olacaktır. Bebeğinizin göbeğinin kuru ve temiz olması da önemlidir. Göbek bez dışında bırakılmalıdır, 7-15 gün içerisinde göbek düşecektir. Bölgede hafif kanama olabilir sakın telaşlanmayın bu gayet normaldir, kanayan bölümü alkol ile silebilirsiniz. Bebeğinizi her gün banyo yaptırmayınız, banyo temiz tutmaktan ziyade uyku vaktini düzenleyici olmalıdır. Bebeğinize akşam banyo yaptırmak uykuya dalışın bir rutin olarak algılatmanız bebek bakımı açısından da önemlidir. Banyo sonrasında sürülen krem ve yağları sürekli kullanmayınız. Krem ve yağlar cildin terlemesi önler ve isilik ile küçük sivilceler oluşabilir. Anne sütü alan bir bebek haftada bir kaka yapıyorsa endişelenmeyin. Sütün çoğu zaten bağırsaklarda emilmektedir. Bu bebeğinizin kabız olduğu anlamına gelmez. Bebeğinizi aşırı giydirmeyin. Oda sıcaklığı 22-23 derece olduğunda sizden bir kat fazla giymesi yeterlidir.

Etiketler: lohusa hamile, yeni anne, bebek bakımı, Anne ve bebek, bakımı
Ocak 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR