Tuzlu Hamilelik Testi Nedir?

hamilelik testi, tuzla hamilelik testi, tuzlu hamilelik testi, hamile testi

Hamilelik, insan hayatında ki doğal süreçlerden birisidir. Hayatın da hamilelik yaşayan her bayan, ilk kez yaşandığın da tecrübesizdir. Öncelikle hamilelik nedir onu detayları ile  bilmek gerekmektedir.

Hamilelik Nasıl Olur?

Döllenme planlı bir süreci kapsar. Gebelik oluşumuna etki eden pek çok hamilelik faktör bulunmaktadır. Gün aşırı ve korunmasız ilişkiler de, her zaman hamilelik oluşabilir. Tabi ki bura da zaman dilimi önemlidir.

Kadının gebe kalabileceği dönemi kapsaması gerekmektedir. Bunu takip edebilmek için, düzenli bir adet döngüsü tarihi olması lazımdır. Düzensiz adet gören kişilerin, ne zaman yumurtlama yaşayacağı da bilinmemektedir. Her ay adet dönemin de, kadın da yumurtalar oluşur. Yumurtlama dönemi, en ideal 28 gün süren adet döngüsünün 14. Gününe denk gelmektedir. 

Hamilelik her kadın da farklı belirtiler gösteren bir dönemdir. Belirtileri de herkeste farklı şekilde ortaya çıkabilir. Bazıları ise hamile olduğunun farkına bile varmazlar. Artık teknoloji ilerlediği için gebe olup olunmadığı, adet dönemine yakın günlerde tespit edilip, öğrenilebilir.

Eski Dönemlerde Gebelik Nasıl Anlaşılıyordu?

Eski zamanlar da ne idrar ne de kan testi yapılabiliyordu. Ultrason ve cinsiyet öğrenme gibi faktörlerin ise, adı dahi bilinmiyordu. Bu dönemler de yaşayan kadınlar da, kendi fikirlerince bazı gebelik testleri üretmişlerdir. Bunu genel de evdeki malzemeleri ile yapmaya çalışmış ve büyük çoğunluğu da doğru sonuçlar almıştır.

Fakat şunu öncelikle belirtmek gerekir ki, bu evde yapılan testlerin bir tıbbi ve ya bilimsel yönü bulunmamaktadır. Yani kesin sonuç belirtmez. En iyi hamilelik testi sonucu, idrar ve kan testleri ile yapılmaktadır. Eski dönem de şeker, tuz, limon, sirke, çamaşır suyu, dış macunu gibi yöntemlerle hamilelik olup olmadığı öğrenilmeye çalışılmıştır. Bunların arasından en çok, tuzla hamilelik testi denenmiştir. Bunun nedeni, o dönemler de tuzun, diğer malzemelere göre daha kolay elde edilmesidir. 

Tuzla Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Tuzla Hamilelik testi, eski dönemlerden kalma olan ve, en çok uygulanan güvenilir testlerden birisi olmuştur. Tuzla Hamilelik testi yapabilmek için, plastik bir kaba ve 1 yemek kaşığı tuza ihtiyaç vardır. Plastik kabın içerisine ilk olarak tuz koyulur.

Başka bir kaba da idrar yapılır. İdrarla tuz birbirine karıştırılır. Bir kaç dakika, idrarda ki reaksiyon kontrol edilir. Eğer tuz, idrarın içerisin de erimiyor ve olduğu gibi kalıyorsa, gebelik var demektir. Eğer tuz eriyorsa gebelik sonucu negatif demektir. Eskiden bu yöntem sabah kalkıldığında ki ilk idrarla yapılırdı. İlk idrarın her zaman doğru sonuç vereceğine inanılır.

Günümüzde de hala bu eski yöntemleri merak eden ve gebe olup olmadığını öğrenmek isteyip, tuzla hamilelik testi yapan kişiler vardır. Eskiden imkân olmadığı için başvurulan bu yöntemlere, günümüzde ihtiyaç duyulmamaktadır. Tıp çok ilerlemiştir. Gebelik ilk haftasından itibaren kan testiyle öğrenilebilir. Yine idrar testleri için de, erken gebelik testleri satılmaktadır. Hamilelik için en güvenilir yöntem, tıbbi yöntemlerdir.

Tuzlu Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Hamile kalmak istenilen dönem de, o ay hemen bir hamilelik testi yapmak istenmeyebilir. Ve ya bazı kadınlar, planlı hamilelik düşündüğü için, adet dönemi geçmeden de gebelik testi yapmak isteyebilir. Fakat uzmanların bu konuda ki uyarısı, test yapmak için acele edilmemelidir. Çünkü erken testler yanlış sonuçlar verebilir.

Tuzlu Hamilelik testi yapmak isteyenler de adet döneminin gelmesini bekleyip, eğer bir gecikme olursa testi yapmalılardır. Erken yapılan tuzlu Hamilelik testi, yanlış sonuç verecektir. Yani adet dönemi düzenli birisi gecikme yaşamadan bu testle bir sonuç alamaz. Tuzlu Hamilelik testi sabah yapılmalıdır. En fazla Hcg hormonu sabah idrarın da bulunur.

Eğer gebelik belirtileri hissediyor ve dışarı çıkmak ve test almak için bir imkan bulamıyorsanız, bir de tuzlu Hamilelik testini deneyebilirsiniz. Bazı zamanlar da, insanlar olumlu ve ya olumsuz bir sonucu hemen görmek isteyebilir. Kafasındaki soru işaretlerini kaldırmak için, bazı değişik yöntemler arayabilir. Bunlar insanları denemeye yöneltir fakat yine de kesin sonuç vermeyebilir ya da yanlış çıkabilir. Eğer bir şüphe durumu varsa kesin sonucu öğrenmek için doktora görünmek ihmal edilmemelidir. Denemek maksadıyla, tuzlu Hamilelik testi arzuya göre uygulanabilir.

Etiketler: hamilelik testi, tuzla hamilelik testi, tuzlu hamilelik testi, hamile testi
Aralık 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR