Tüp Bebekte Serum Tedavisi Nedir?

Tüp bebek, Tüp bebek tedavisi, Tüp bebekte Serum Tedavisi, Tüp bebekte serum

Tüp Bebekte Serum Tedavisi Nedir?

Tüp bebekte serum tedavisi, çiftlerin bir yıl boyunca korunmasız ve düzenli bir cinsel ilişki olmasına rağmen sağlıklı bir hamilelik yaşamamış kişilerde uygulanan bir tedavi seçeneğidir. Üremenin önünde sorun teşkil edebilen kadın veya erkeğe ilişkin rahatsızlıklarda, hastalığa yönelik yapılan seçeneğin hamilelik anlamında biran önce başarıya ulaşmak için ulaştığı bir yöntemdir.

Ayrıca, yaşı ilerlemiş olan bireylerin gebeliğe yaş engelinin giderilip hamileliğin yaşanması önerilmesi gibi zamanlarda tüp bebek tedavisi, uygulanan ve öne çıkan en önemli tedavi yöntemidir. Bu tedavi uzun zaman başarı ile uygulanan ve çoğunlukla çiftin bebek sahibi olma hayaline ulaşmasını sağlayan, tüp bebek için yapılan tedavide birçok teknik ve yardımcı uygulamalarda yararlanılabilir. Bunlardan biride serum tedavisidir.

Serum Tedavisi Nasıl Uygulanır?

 Serum tedavisi esnasında kullanılan serum, soya fasulyesinden yapılan ve elde edilen yağlar ve protein yumurta fosfolipitler ve gliserin gibi birkaç bileşenler olan besleyici bir yağ emülsiyonudur. Bu bileşen tıpta çeşitli alanlarda özellikle yoğun bakımda yatan hastaların ağızdan beslenmenin olmadığı dönemlerde çok sık olarak bu besin kullanılır. Tüp bebek tedavisinde faydası ise savunma sistemini dengede tutar.

Daha öncelerde çok sayıda düşük gerçekleştirmiş veya yeniden tekrarlayan tüp bebek uygulamalarında sağlıklı bir gebeliğe ulaşamamış olanlarda bağışıklık sistemi ile alakalı sorunlar ve bu durumun yaygın sebepleri arasında yer alır. Serum tedavisine çoğunlukla bebeğin ilk kalp atışları olana kadar devam edilir. Tedavinin bitirilmesi genellikle 5 ile 8 haftalar zamanına denk gelir. Serum tedavisinin herhangi bir yan etkileri yoktur. Alerjisi olan hastalarda tedavi başlamadan önce hekimlerini bilgilendirmeleri gerekir.

Serum Tedavisi Kimlere Yapılır?

Serum tedavisi genellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kadınlara uygulanır. Bundaki amaç sağlıklı bir gebelik oluşması ve devamlılığı olması için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Çocukları olmasını isteyen ve yaşı ilerlemiş olan bayanlarda da intralipid serum desteğinden faydalanılabilir. Sadece tüp bebek tedavisinde değil döllenmenin desteklenmesi için uygulandığı gibi tüp bebek tedavisinde aşamalarına yardımcı tedavi olarak da tercih edilir.

Bağışıklığı güçsüz ve zayıf olan tüp bebek denemelerinde olumsuz sonuçla karşılaşan bayanlarda intralipid serum tedavisi desteği uygulamak tüp bebek tedavisinde başarı oranını yüzde doksan artırır. Bu sebeple infertilite tedavileri hekimin de önerisi ile gerekli bulması halinde serum tedavisine uygun hastalarda güvenle tercih edilir.

Serum Tedavisinin Avantajı

Tüp bebek aşamalarında serum tedavisinde faydalanmanın birçok avantajı vardır. Bunlardan en çok önemli olansa tüp bebekte başarı şansını yükseltmesidir. Normal durumlarda insanlarda bulunan bağışıklık sistemi vücutta bulunan yabancı cisimleri doğrudan algılar ve bunlarla savaş haline girer.

Bunun tek istisnai durumu ise hamileliktir embriyonun yarısı babadan olmasına karşın hamilelik sağlıklı bir şekilde oluşmaya başlar ve devam eder. Tedavide başarılı olmayı artıran intralipid serumlardan faydalanılması ile ilk tüp bebek denemesi başarı elde edilmese de bir sonraki tedavide yüksek oranda gebelik gerçekleştiği görülür. 

Tüp Bebek Tedavisinde Tekrarlayan Başarısızlıklara Serum Tedavisi

Serum tedavisi en yaygın kullanılan tedavi yöntemi olup tüp bebek tedavilerinin birden çok kez başarısızlıkla sonuçlanmış olan vakalarda kullanılır. Önceki tüp bebek uygulamasından sonra serum tedavisi ile gebe kalan kadınlar sayısı oldukça fazladır. Bu tedavi düşük maliyetli bir tedavi uygulaması olup serumun içeriğindeki mevcut bileşenlere alerjisi olan bayanlar haricinde tüm hastalara rahatlıkla kullanılır.

 

Hamileliğin oluşmasına yardımcı olmasının beraberinde serum tedavisi, gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini ve devam ettirilme olanağı sunar. Serum tedavisindeki amaç anne olmak isteyen kadınların vakit kaybı olmadan sonuca ulaşmasıdır.

Etiketler: Tüp bebek, Tüp bebek tedavisi, Tüp bebekte Serum Tedavisi, Tüp bebekte serum
Haziran 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR