Süt Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Süt Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Süt Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk altı ay boyunca ek gıdalara başvurmadan sadece anne sütüyle beslemeniz gerekir. İlk altı aydan sonra ise ek besinlere başlamış olsanız bile bebeğiniz iki yaşına gelene kadar anne sütü ile beslemeye devam etmelisiniz.  Bağışıklık sistemini geliştirmek için anne sütü oldukça önemlidir. Bu yüzden sütünüzü artırmak ve bebeğinize yeterli besini sağlamak için yediğinize içtiğinize çok dikkat etmelisiniz. Bol su içmeniz gereklidir.

Doğum öncesinden süt kalitenizi artırmaya başlayabilirsiniz. Sütünüz yeterli düzeyde gelmiyorsa beslenme düzeninizi değiştirerek bunu artırabilirsiniz.

Anne sütünü artıran yiyecekler

Somon balığı mineral ve Omega 3 açısından zengin olduğu için anne sütü için etkili bir gıdadır. Bebeğinizin sağlığı ve beyin gelişimi için de  fazlasıyla önemlidir. Doğumdan önce de sonra da mevsimin balıklarını tüketebilirsiniz.

Anne sütünü artırmada yulaf tercih edilebilir. Enerji verir, sinirinizi azaltır. Çiçeği burnunda annelerin daha iyi bir ruh haline sahip olmalarını sağlar. Kuru fasulye, nohut, mercimek, bezelye, mısır, bezelye gibi demir açısından yüksek olan baklagiller sütünüzü artırmak için etkili olacaktır. Ancak bu gıdalar gaz yaptığı için haftada üç defadan fazla tüketilmemelidir.

A vitamini bakımından zengin olan havuç süt üretimini destekler. Salatalarınıza bolca ekleyerek hem hamilelik döneminde hem de emzirme döneminde yiyebilirsiniz. İsterseniz havucu sıkarak havuç suyu elde edip içerek tüketebilirsiniz. Süt miktarını artırmak için balkabağı da tüketebilirsiniz. Çorbasını veya tatlısını yapabilirsiniz.

 Protein açısından zengin olan yumurtayı günlük gerekli protein ihtiyacınızı almak ve süt miktarınızı artırmak için her gün tüketmelisiniz. Sabahları kahvaltıda tüketeceğiniz bir yumurta sütünüzü artırmak için etkili olacaktır.Kahvaltıda tüketmek istemiyorsanız bu besini öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

Fındık,ceviz, badem, gibi kuruyemişler vitamin ve mineraller içerirler ve bu da süt üretimini artırır, sütünüz daha besleyici olur. Kurutulmuş meyveleri de tercih edebilirsiniz. İncir, hurma, üzüm, kayısı gibi meyvelerin kurusunu tüketerek sütünüzü artırabilirsiniz.

Yeşil yapraklı sebzelerin içerisindeki fitoöstrojenler süt salgılamak için hormon üretirler. Doğumdan sonra ne kadar yeşillik tüketirseniz sütünüz o kadar artar. Marul, maydanoz,ıspanak, dereotu, roka, semiz otu, karalahana gibi sebzeleri pişirebilir ya da salatalarınızda kullanabilirsiniz.

Etiketler: Süt yapan meyveler,süt yapan yiyecekler, süt yapan içecekler
Ekim 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR