Spermatid nedir? Spermatid ile gebelik olur mu?

Spermatid nedir? Spermatid ile gebelik olur mu?

Evlenen hemen hemen her bireyin birinci önceliği ve en büyük hayallerinden bir tanesi çocuk yapmak.

Özellikle günümüzde tıpın gelişmesiyle de birçok aile çocuk sahibi olabilmekte. Sadece doğal yollar değil tıp yardımıyla da birçok farklı şekilde çocuk isteğini gerçekleştirmek mümkün. Günümüzde pek çok yol olduğu için ailelerin de kafası karışmış durumda. Hangisine güvenip güvenemeyeceklerini bilmiyorlar. Spermatid’de çocuk yapamayan ailelerin son zamanlarda başvurduğu tıbbi yollardan bir tanesi.

Çocuk sahibi olamayan çiftler için en büyük sorunlardan bir tanesi testislerde sperm üretimi olmaması. Spermatid tıbbi olarak şu anlama gelmektedir; Spermatozoon’u meydana getirmek üzere sekonder spermatosit’in ikiye bölünmesinden oluşan hücre. Son yılların en çok kullanılan tedavilerinden biri olan Spermatid kısaca ROSI yöntemi olgun spermi bulunmayan baba adaylarına uygulanan ve umut vaat eden yöntemlerden bir tanesidir. Yöntem özel bir elektrofüzyon cihazı ile uygulanmaktadır. Kişiye özel tedavi yapılmasıyla ünlü bir yöntemdir. Bu yöntem hala deneysel bir yöntem olarak sayılmaktadır. Bu yöntemle çıkartılan gebelik standart mikroenjeksiyon uygulamasından çok daha düşüktür.

Bu yöntemle dünyaya gelen sağlıklı çocuk sayısı sağlıksız çocuklara göre oldukça yüksek Bu yöntemden yararlanmanız için daha önce minede olgun sperm hücresi bulunmamış kişiler faydalanabiliyor. Ancak bu kişilerin sadece yarısında olgun sperm hücresi elde edilmektedir. Klasik tüp bebek tekniğinden farklı bir yöntemdir. Klasik tüp bebek tekniğinde kısaca dışarıya atılmış meni örneğinden olgun sperm hücrelerin toplanır ve en iyisi seçilir. Bu yöntemde ise durum böyle değildir.


Türkiye’de uygulanmaya diğer yöntemlere nispeten yeni olarak başlamıştır. Son teknoloji bir uygulamalıdır. Öncelikli olarak denenen yöntemlerde başarı sağlanamazsa son çare olarak başvurulan bir yöntemdir. Öncelikle bir detaylı arama yapılmaktadır. Öncül yuvarlak sperm bulunan bu detaylı arama sonrasında yumurtayı döllemenin mümkün olup olmadığı araştırılmaktadır. Normal şartlarda yumurtayı dölleyemeyen spermler bu yöntemle yumurtayı dölleyecek hale getirilir. Spermden kaynaklı olan kısırlık tedavisinde kullanılan bir yöntem olan Spermatid TESE yöntemi ile de bağlantılı bir yöntemdir. Günümüzde bu yöntem üzerinde çalışmalar sürdürülmeye devam etmektedir.

 

 

Etiketler: Spermatid, spermatid gebelik, sperme öncesi, gebe, gebelik,lohusalık,
Mart 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR