Sabahlıklı Lohusa Pijama Takımı Seçimi

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Lohusalık, gebelik bitmesine rağmen annenin sorumluluk ve ihtiyaçlarının arttığı bir dönemdir. Bu evrede anne hem bebeğiyle ilgilenip hem de kendi bedenini en konforlu şekilde tutmaya çalışmaktadır. Lohusalar düşünülerek üretilen bazı ürünlerle yeni annelere yardımcı olunmaktadır. Emzirme sütyenleri ve pijama takımları da bu ürünlerin başında gelmektedir. Özellikle pijama takımları, lohusalık döneminin kurtarıcı parçası olarak görülmektedir.

  Lohusa Pijamasında Olması Gereken Kriterler

  Lohusalık evresi, doğum sonrasındaki 1,5 aylık süreci kapsamaktadır. Bu evrede anne hem fiziksel hem de bedensel değişiklikler yaşamaktadır. Bu sebeple de özellikle giydiği kıyafetlerin konforlu olmasını istemektedir. Pijama takımları hastane çıkışı ve gündelik olmak üzere farklı sayıda alınmaktadır. Bunların içerisinde sabahlıklı lohusa pijama takımı da yer almaktadır.

  Pijama takımı seçilirken dikkat edilmesi gereken kriterler rahatlık ve şıklıktır. Bu bağlamda giyip çıkarma esnasında anneyi yormayacak takımlar tercih edilmelidir. Bu esnada annenin kendini güzel hissedeceği bir takım almaya da özen gösterilmelidir.

  Lohusa Pijama Takımı Modelleri

  Lohusalar için çok farklı çeşitlerde ve renklerde pijama takımı tasarlanmaktadır. Bu takımlar elbise şeklinde olabileceği gibi alt ve üst olmak üzere iki parçadan da oluşabilmektedir. Lohusalar için üretilen pijamalarda en fazla dantel desenli olanlar rağbet görmektedir.

  Takıma ekstra bir şıklık katan danteller, genellikle kol bileklerine işlenir. Ancak üst parçanın tamamının dantel olduğu bazı parçalar da bulunmaktadır. Bu takımlar 2 parçadan oluşabileceği gibi sabahlıklı lohusa pijama takımı şeklinde ve 3 parça olarak da satın alınabilmektedir.

  Sabahlıklı Lohusa Pijama Takımı

  Yeni doğum yapmış kadınlar lohusalık döneminde oldukça hassas bir yapıda olmaktadır. Bu sebeple de kendilerine dikkat etmeleri ve üşütmemeleri gerekmektedir. Yeni doğan bebeklerin gece çok uyandığı düşünüldüğünde annenin de yataktan terli bir şekilde kalkma ihtimali bulunmaktadır. Bu tarz durumlarda üşütmemek için de sabahlıklı lohusa pijama takımı kullanılması tavsiye edilmektedir.

  Sabahlıklı takımlar, evde kullanılabileceği gibi hastane çıkışında da kullanılabilmektedir. Sabahlık, anneyi ısıtmanın yanı sıra olası sızıntıları da kapatarak ekstra bir konfor alanı sağlamaktadır. Diğer pijamalarda olduğu gibi sabahlıklı takımlarda da farklı renk ve modeller bulunmaktadır. Ancak en çok rağbet gören renkler; ekru, pudra ve bebek mavisi olarak sıralanmaktadır.

  Pijama Takımında Beden Ölçüsünün Önemi

  Lohusalık dönemi için alınacak pijama takımlarının mutlaka doğru ölçüde alınması gerekmektedir. Küçük bedende alınan takımlar, annenin hareket alanını kısıtlamaktadır. Annenin karnı bu dönemde hala şişkin olduğu için de küçük parçalar canını acıtabilmektedir. Bu sebeple lohusalık için tercih edilecek takımın, hamileliğin sonlarına doğru alınması gerekmektedir.

  Hamilelik döneminde alınan fazla kilolar ve emzirme döneminde göğüslerde görülen şişme beden ölçüsü için dikkate alınmalıdır. Bu dönemde alınan kilolar fazla olmasa bile takımda bir büyük beden alınması tavsiye edilmektedir. Büyük alınan pijama takımları içerisinde anneler daha iyi hissedebilmektedir.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Nisan 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR