Rosi Tekniği Nedir ? Nasıl Uygulanır ?

Rosi Tekniği Nedir ? Nasıl Uygulanır ?
ROSİ TEKNİĞİ NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Erkekte meni içinde olgun sperm hücresi olmadığı zaman klasik işlem yapılamaz. Rosi tekniği, TESE ile elde edilen dokudan ayıklanan yuvarlak hücreler yumurta içerisine verilerek yapılır. Kısırlık sorunu yaşayan erkeklerin çocuk sahibi olamamasının en büyük nedeni menide olgun sperm hücresi olmamasıdır.

 

Rosi olarak adlandırılan bu teknikte ilk yöntem testiste sperm aranması olmaktadır. Eper testiste sperm olması durumunda tüp bebek tedavisi ile baba çocuk sahibi olabiliyordu. Aksi durumda olgun spermi bulunmayan erkeğin çocuk sahibi olma şansı kalmıyordu. Rosi tekniği ile menisinde sperm hücresi bulunmayan erkekler için bir şans doğuyor. Testislerde olgun olmayan önce sperm hücreleri kullanılarak gerçekleştirilen rosi tekniği, erkeklerin kendi hücreleriyle çocuk sahibi olmasını sağlıyor.

 

Rosi tekniğinde mutlaka TESE işlemi yapılır fakat öncesinde kişinin tedavi süreci olmaktadır. Rosi tekniği uygulanacak kişilerde yapılan TESE ‘ de %30 oranında öncül hücre bulunabilmektedir. Daha önce menisinde olgun sperm hücresi bulunmamış olan kişiler bu teknikten faydalanabilmektedir. Fakat bu kişilerin yarısında olgun sperm hücresi elde edilebilmektedir. Daha önce TESE işlemi olan ve hiç sperm hücresi çıkmamış kişiler bu yöntemden fayda görür. Rosi tekniği ile elde edilen embriyolarda hem genetik hem de döllenme olarak bir sorun çıkmamaktadır.

Rosi tekniğinde uygulama başına %20 oranında gebelik başarısı %10 oranında canlı doğum başarısı olabilme ihtimali vardır. Tüp bebek yöntemine nazaran daha az gebelik şansı bulunmaktadır. %30 - %40 oranında da gebeliğin kaybedilme durumu olabilmektedir. Dünya’ da bugüne kadar Rosi tekniği ile 90’ dan fazla doğum gerçekleşmiştir.

Araştırmalara göre doğan 3 çocuk dışında geri kalan hepsi sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmiştir.


Rosi Tekniği Nasıl Uygulanır?

Rosi tekniğinde her şeyden önce spermin oluşmadığı tespit edilir. Yapılan testlerden sonra Mikro TESE cerrahi yöntemi ile testislerden spermler alınıyor. Alınan spermler laboratuvar ortamında uyarılarak olgunlaşması sağlanıyor.

Olgunlaşan spermler tedavide kullanılarak sağlıklı embriyo oluşumu sağlanmaktadır. Rosi tekniği çocuk sahibi olamayan bireyler için yeni bir umut ışığı olmakla birlikte sağlıklı çocuk sahibi elde edilmesini sağlayan bir tekniktir ve başarı oranı son zamanlarda %60’ a kadar çıkmaktadır.

Etiketler: rosi,mesa,azosperm,sperm,hamilelik
Ekim 28, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR