Premature Bebek Ne Demektir?

Premature Bebek Ne Demektir?

Hamilelik dönemi 37 haftadır. Tüm gelişimler bu süreçte tamamlanır ve ardından doğum gerçekleşir. Hamileliğin 37. haftasından önce doğan bebek premature bebek olarak adlandırılır.

Premature doğan bebekler düşük kiloya sahip oldukları için ve olabilecek diğer sağlık problemleri açısından bakım ve beslenmede oldukça zor ve sabır gerektiren bir süreç yaşatırlar.

 

Premature Bebek Ne Demektir?

Birçok insan premature nedir? Sorusuna net cevap bulamazlar. Bazen normal doğumda kilosu biraz az olan bebek için de premature mi acaba diye tereddüt yaşarlar. Normal doğum haftasını tamamlayan ve gelişimi normal bebekler kiloları daha az olsa bile bu sınıfta adlandırılmazlar. Premature doğan bebekler genellikle hastanede uzun süre kalma ihtiyacı duyar. Bu da onun ihtiyacı olan bakımı en iyi şekilde görebilmesi için gerekli ve şarttır. Bu tür erken doğumların neredeyse yarısı açıklanamıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda bu riskin oluşmasındaki nedenler için annelerin durumuyla ilgili birkaç neden sıralanabiliyor. Önceki bir doğumunda annenin yine premature bebek dünyaya getirmiş olması, ikiz veya daha fazla çocuk doğuracak olma durumu, rahim hastalıkları, genç yaşta doğum ve 37 yaş sınırının üzerinde olup da ilk kez doğum yapacak olan kadınlar premature bebek doğurma riskini taşımaktadırlar.
 

Premature Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Gereken gelişimini hastanede tamamlayan bebek için evde koşullarında premature bebek besleme oldukça önemlidir. Hastaneden çıktınız ve her şey normale döndü diye düşünmemelisiniz. Artık evdesiniz ve etrafınızda doktor ve hemşireler yoktur. Bebeğinizin bütün bakım ve beslenmesinden siz sorumlusunuz. Bebeğiniz hastanede iken onu her gün ziyaret etmek size oldukça zor ve psikolojik olarak da ağır geliyordu.Fakat eve geçince de beslenme ve bakım işleri çok daha zor gelecektir. Endişeler içerisinde yer alan bir diğer konu da bebeğin kilo alabilmesi ve iyi beslenebilmesi için mama mı yoksa anne sütüyle mi beslenmesi gerektiği olacaktır. Emzirmek elbette ki çok gereklidir. Bu nedenle annenin beslenmesine dikkat etmesi ve sağlam bir bünyeye sahip olması gerekmektedir. Bebek her istediğinde onu beslemeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda bebek bir süre de olsa burnundan geçen boru ile beslenmeye ihtiyaç duyabilir.

Etiketler: Premature, Bebek,
Şubat 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR