Neden Emzirme Sütyeni Kullanılmalıdır

emzirme sütyeni

Emzirme dönemi çiçeği burnunda anneler için oldukça zorlu bir süreçtir. Bu sebeple hayatı kolaylaştıracak iç çamaşırı tercihlerine ihtiyaç vardır. Emzirme iç çamaşırları arasında en fazla tercih edilen seçenek ise emzirme sütyeni olarak kabul edilebilir. Emzirme sütyeni, ön kısımdan çıt çıtlı sutyen türüdür. Kolaylıkla açılıp kapanabildiği için emzirme saatlerinde anneye konfor sağlamaktadır. Bu sutyen, yalnızca emzirme döneminde kullanılmamaktadır. Aynı zamanda hamilelik döneminin ilerleyen zamanlarında da kullanılabilir.

  Emzirme Sütyeni Avantajları Nelerdir?

  Emzirme döneminde toplum içinde bebeği emzirmek oldukça zor olabilir. Ancak emzirme sütyeni, bu kolaylığı sunmaktadır. Önden rahatlıkla açılabilen kuplar bulunmaktadır. Bu kuplar, çıt çıt yardımıyla tutuşturulmaktadır. Gerektiğinde rahatlıkla açılıp kullanılabilir. Bebeğinizi tek elle tutarken diğer elle kupları rahatlıkla açıp kapatabilirsiniz. Hatta bazı sütyenler üzerinde emzirilen göğsün işaretçisi bulunmaktadır.  İçeriğinde ped olan bu sütyenler, sızıntı sonucu oluşan çirkin görüntüyü ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca hamilelik ve lohusalık döneminde göğüsler oldukça hassastır. Buna nazaran sütyenler oldukça rahattır. Emzirme döneminde göğüslerin şeklinde sıklıkla değişiklik meydana gelmektedir. Konforlu bir şekilde üretilen emzirme sütyeni, göğüslerin her haline uyum sağlamaktadır. Bu sebeple oldukça kullanışlıdır.

  Hamilelik Döneminde Neden Kullanılmalıdır?

  Emzirme sütyeni, yalnızca lohusalık döneminde değil, hamilelik döneminde de pek çok avantaj sağlamaktadır. Hamileliğin ilerleyen döneminde göğüsler büyümeye ve sarkmaya başlar. Bu sebeple sütyen ihtiyacınızı emzirme sütyeni ile karşılamak mümkündür. Çünkü emzirme sütyenleri göğüslerin aldığı her şekle uyum sağlayabilecek nitelikte üretilmiştir. Bu sebeple hamilelik dönemi boyunca kullanılabilmesi mümkündür.   Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde göğüslerden süt sızmaya başlar. Meme semptomları ilerler. Bu duruma bağlı olarak kadınlar kendilerini oldukça farklı hisseder. Ancak emzirme sütyeni bu semptomları en aza indirmeye yardımcı olmaktadır.  Hamilelik döneminde egzersiz yapmak oldukça faydalıdır. Ancak göğüslerde şişkinlik, sızlama ve ağrı bu duruma engel teşkil etmektedir. Ancak iyi bir emzirme sütyeni sayesinde rahatlıkla egzersiz yapmak mümkündür. Egzersiz anında göğüslerde ağrı ve sızı hissedilmeyecektir. Destekli yapısı sayesinde herhangi bir rahatsızlık oluşturmamaktadır.

  Emzirme Sütyeni Seçimi

  Emzirme sütyeni birçok marka tarafından üretilmektedir. Her markanın ürettiği binlerce çeşit sütyen vardır. Hamilelik ve lohusalık dönemleri oldukça hassas dönemlerdir. Sütyen seçiminde dikkat edilmesi konforu sağlamanız için yardımcı olacaktır. Öncelikle seçilen sütyenin pamuklu kumaştan üretilmesi gerekmektedir. Kumaş içinde pamuk oranına dikkat etmek gerekmektedir. Aksi taktirde hassas döneminizde çeşitli cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalmak mümkündür.  Göğüslerin şekli ve büyüklüğü zamanla değişmektedir. Bunun için öncelikle ayarlanabilir kayışlı sütyenler seçilmelidir. Bu aşamada en gevşek bant ayarı kullanılmalıdır. Bu durum bebeğinizi sütten keserken göğüslerinizin kademeli bir şekilde küçülmesini sağlamaktadır. Sütyen seçiminde hemşirelik kancalı olan ürünlerden faydalanmalıdır. Böylece toplumsal emzirme de kolaylaşmaktadır.  En son aşamada sütyenin içinde ped olmasına özen gösterin. Çünkü emzirme sütyeni pedli ise süt sızıntısı sorunu ortadan kalkmaktadır. Ekstra olarak ped kullanma ihtiyacı da ortadan kalkmaktadır. 

Etiketler: emzirme sütyeni
Haziran 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR