Mikro tese ameliyatı nedir? Mikro Tese Ameliyatının Zararı var mıdır?

Mikro tese ameliyatı nedir?  Mikro Tese Ameliyatının Zararı var mıdır?

MİKRO TESE AMELİYATI NEDİR? MİKRO TESE AMELİYATININ ZARARI VAR MIDIR?

Mikro Tese erkeklerde oluşan kısırlığa bağlı başvurulan cerrahi bir yöntemdir. Menisinde hiç sperm bulunmayan kişilerde sperm çıkarılmasına ve bu sayede bireylerin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmasına büyük katkı sağlar. Bu şekilde sağlıklı spermler elde edilir.

Mikro Tese işlemi 1993 yılından bu yana tedavinin vazgeçilmez parçası olmuştur. Testislerde sperm üretiliyor fakat dışarı atılamadığı için bazı kişiler çocuk sahibi olamıyor. Mikro Tese’nin kişilere sağladığı fayda ise spermleri doğrudan testisten alarak yumurtanın içine koyulmasıyla döllenme gerçekleşiyor ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebiliyorsunuz.

 

Mikro Tese Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mikro Tese ameliyatında ilk aşamada içinde sperm bulunan tüp parçacıkları kesilir ve alınır. Sonrasında laboratuvarda incelemeye alınır. Bu esnada canlı spermler ayrıştırılıp ICSI (mikro enjeksiyon) kullanılarak yumurta ile birleşmesi sağlanır. Mikro Tese cerrahi tekniğinin kullanılması kanama riskini azaltır ve daha az dokunun çıkarılmasına olanak sağladığı için kullanılır. Aynı zamanda Mikro Tese ileride kullanılmak üzere saklanırsa da yararlı olabilmektedir. 30 ya da 60 dakika süren Mikro Tese ameliyatı zor durumlarda maksimum 2 saate kadar uzayabilmektedir. Kişi ameliyatı olduğu gün ayağa kalkabilir ve günlük işlerine dönebilir. Doktorlar birkaç gün istirahat edilmesini yeterli bulmaktadır.

 

Bazı durumlarda ortalama elde edilmesi gereken spermin yarısı kadar oranda sperm elde edilmektedir. Bu gibi durumlarda işlem öncesinde kişi tedavi görerek sperm sayısı arttırılabilir. İlk ameliyatta sperm çıkmamış kişilerde uygulanan tedavi ile %15 – 20 arasında sperm bulunabilir. Ameliyat sırasında alınan doku ile genetik inceleme yapılır, bu durum kişinin ileriki tedavisinde seçenekleri hakkında faydalı olabilir.


Mikro Tese Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

• Operasyon sonrası anestezinin etkisi (2-3 saat) geçtikten sonra hasta taburcu olabilir.

• Hastanın ameliyat sonrası evine giderken araç kullanmaması gerekir.

• Hastanın en az 10 gün süre ağır fiziksel aktivite yapmaması ve cinsel ilişkiye girmemesi gerekir.

• Operasyondan 2 gün sonra pansuman yaptırması gerekmektedir.

• Operasyondan 3 gün sonra duş alınabilir.

• Hastanın 10-15 gün sıkı iç çamaşırı giymemesi gerekir.

• Dikişler kendiliğinden eriyeceği için dikiş alınmasına gerek yoktur.

Mikro Tese Ameliyatının Zararı Var Mıdır?

Tekniğe uygun bir şekilde yapılması durumunda Mikro Tese’nin önemli bir yan etkisi yoktur. Lokal anesteziyle sadece ameliyat yapılacak alan uyuşturulur, bazı durumlarda da hasta uyutulabilir. Mikro Tese cerrahi bir uygulama olduğu için her cerrahi işlemde meydana gelme olasılığı olan enfeksiyon ya da kanama oldukça az seviyelerde olsa da yan etkilerinin içerisindedir. Kesinlikle ağrısız bir işlemdir ve herhangi bir zararı yoktur.

Etiketler: mikro tese, ameliyatı,mikrotese,tese
Eylül 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR