Lohusalıkta Emzirme Atleti Kullanmanın Faydası

lohusa emzirme atleti, lohusa emzirme sütyeni, emzirme atleti, emzirme sütyeni, hamile emzirme atleti, hamile emzirme sütyeni

Emzirme atleti, annelerin bebeklerini emzirmek için kullandıkları iç çamaşırdır. Pratik ve kolay emzirmeyi sağladığı için çoğu annenin vazgeçilmez tercihleri arasındadır. Emzirme atleti diğer adıyla hamile atleti, sütyen ile bütün halinde olup alt kısmı düz penye şeklindedir tekrar bir atlet veya sütyen giymeniz gerekmez, ikisi birlikte tasarlanmıştır.

Emzirme sütyeni ise sadece sütyenden oluşan bir iç giyim ürünüdür. İkisinin göğüs kısımları arasında çok bir fark bulunmamaktadır. Göğüs önünün açılıp kapanabilen kapları ile işlevleri aynıdır. Emzirme atleti, hem atlet hem de sütyen olarak kullanılırken emzirme sütyeni için ekstra atlet giymeniz gerekir. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmıştır. İki çamaşırında emzirme işlevleri aynı olduğu için yapacağımız açıklamalar iki çamaşır için de geçerli olacaktır. Şimdi beraber bu emzirme atleti veya sütyeninin kullanımın nasıl olduğuna bakalım.

Emzirme Atleti Veya Emzirme Sütyeni Kullanımı Nasıldır?

Annelerin bebeklerini dışarıda veya farklı ortamda emzirmek için sürekli uygun yer aramaktan kurtaran muhteşem tasarımlı emzirme sutyeniyle tanışma zamanı. Hiçbir zorluğu olmayan bu emzirme sütyeni ile artık bebeğiniz ağladığında veya acıktığında koşuşturmadan emzirebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece sütyenin üst kısmındaki kapalı, çıtçıtlı bölgeyi açıp göğsünüzün ucunu çıkararak bebeğinizi emzirmek işte bu kadar basit. Atlet veya sütyeni çıkarma derdi olmadan tek bir hareketle sütyenin üzerindeki kapalı alanı açarak hayatınıza kolaylık sağlayabilirsiniz. 

Emzirme Sütyeni Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lohusalık dönemi anneler için yeterince yoğun bir süreçtir. Uykusuz geceler, bebek için onca koşuşturma içerisinde bir de sütyen çıkartmakla uğraşmamak için emzirme sütyeni, sağladığı kolaylıklarla emziren annelerin en gözde tercihi olmuştur. Peki, bu emzirme sutyenini alırken dikkat etmemiz gereken özellikler şu şekilde açıklanabilir:

  • Öncelikle satın alacağınız sütyenin kumaşının yapısına dikkat etmeniz gerekir. Rahat edebileceğiniz, esnek kumaşlı, pamuklu ürünler sizin için faydalı olacaktır.
  • Seçeceğiniz ürünün pratikliğine bakmalısınız, bebeğiniz ağlarken sizi uğraştırmayacak hızlı ve kolay açılıma sahip olan bir sütyen veya atlet seçmelisiniz.
  • Göğüsleriniz süt dolu olacağı için alacağınız sütyenin askılarına da dikkat etmelisiniz, kalın ve taşıyabilecek askılar olmalı. Sırtınızı ağrıtmayacak esnek bir ürün olmasına dikkat etmeniz de fayda vardır.
  • Hamilelik nedeniyle göğüsleriniz de haliyle birkaç beden büyüyecektir bu yüzden alacağınız sütyen bedeninin normalden bir iki beden büyük almanız sizin için daha rahat olacaktır.
  • Sütyenin göğüslerinizi iyi kavraması emzirmeden dolayı oluşan sarkmaları engelleyecek, toparlayıcı özelliğine sahip olacaktır.

Bir diğer önemli detay ise aldığınız sütyenin kopça sayısıdır, hamilelik sonrası kilo alma ihtimalinizde kopçayı genişleterek yeni sütyen alma masrafından da kurtulmuş olursunuz.

Emzirme Atleti Veya Emzirme Sütyeni Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Yeni doğum yapmış anneler için artık dantelli sütyenlerin yerini daha rahat ve konforlu sütyenler almıştır, çünkü annenin rahatlığı bebeğin de rahatlığı demektir. Bebeğini emziren çoğu annenin tercih ettiği emzirme sütyeni ve atletinin şimdi hayatınıza harika rahatlık sağlayan birçok faydası vardır.

Bu sütyenlerin iç kısımları ya da tamamının kumaş yapısı pamukludur, bu pamuklu yapı sayesinde meme uçlarınız hem rahatlayacak hem de tahriş olmayacaktır. Göğüslerinizin süt dolu olması ağırlık yapacağı için emzirme atleti veya sütyeni geniş ve kalın askısı sayesinde omuzlarınızda tahrişi engelleyecek ve sırtınızın ağrımasına engel olacaktır.

Balensiz tasarlanan emzirme sutyenleri hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından önemlidir. Bu özellik ile göğüslerinizin iltihaplanmasına engel olacak, ağrı ve sızı oluşturmayacaktır. Hijyenik olması ile bebeğinizi sağlıklı emzirmenizi, sütünüzün enfeksiyon kapmamasını sağlar

Sütyenin esnek yapısı ile göğüsleriniz de denge sağlayıp gün içerisinde sütünüzün size yük olmasından kurtarıp, yormayacak ağrılarınızı hafifletecektir. Emzirme sütyeni kancalı, aç kapa yapısı ile hayatınıza pratiklik sağlayacaktır. Sütyeninizi çıkarmadan tek elle kolayca emzirmeniz de yardımcı olur.

Dikişsiz özeliklerine sahip olan sütyenler ile daha estetik görünüme kavuşabilir, lohusalık depresyonuna girmeyip, eski görünümünüzden bir şey kaybetmediğinizi, psikolojik olarak iyi hissetmenizi sağlar. Destekleyici askıları ve yapısı sayesinde göğüsleriniz de oluşabilecek sarkmalara engel olur. Emzirme döneminizin daha rahat ve sağlıklı geçmesini sağlamak için seçeceğiniz doğru emzirme sütyeni veya atleti bu süreci en kolay şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır.

 

 

Etiketler: emzirme atleti, emzirme sütyeni, lohusa emzirme atleti, lohusa emzirme sütyeni
Aralık 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR