Lohusalarda Pijama Seçimi Nasıl Olmalı

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

 Lohusa pijamasının bedeninize uygun olması önemlidir. Bedeninizden daha küçük pijama tercih etmeniz rahatsız hissetmenize ve hareket özgürlüğünüzün kısıtlanmasına neden olacaktır.

  Lohusa Pijaması Nasıl Seçilmeli?

  Lohusa pijamasının çok parçalı seçilmesi önemlidir. Pijamanın her taraftan hava alması yeni annenin daha rahat bir gün geçirmesine yardımcı olur. Bu nedenle gecelik, alt-üst takım, sabahlık, taç, terlik gibi tam bir takımdan oluşan lohusa pijaması tercih edebilirsiniz.

  Tercih edeceğiniz pijamanın sizi rahatsız etmeyecek özellikte olması önemlidir. Bahar ve yaz aylarında doğum yapanlar yüzde yüz pamuklu kumaşları, kış aylarında doğum yapanlarınsa yün içerikli pijama takımlarını tercih etmeleri gerekir.

  Lohusa Pijaması Modelleri

  Lohusa pijamalarının rahatlığı kadar modelleri de önemlidir. Anne, yeni doğum yaptığı için pek çok misafire ev sahipliği yapacaktır. Bu nedenle lohusa pijama modelinin ve kalitesinin iyi olması gerekir. İyi görünümlü bir pijamayla gündüzleri de gezebilirsiniz. Böylelikle gün boyu rahat giysiler içerisinde cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz.

  Lohusa pijama modellerinde bebeğin cinsiyetine göre renk seçilebilir. Kız bebeği olanlar pembe ve tonlarındaki pijamaları, erkek bebeği olanlarsa mavi ve tonlarını tercih ederek bebeğinin giysileriyle bir uyum yakalayabilir.

  İlk Karşılaşma Önemlidir

  Anne, doğum yaptıktan hemen sonra sevdikleri tarafından fotoğraflanır. Henüz hastanedeyken gerçekleşen fotoğraf ve video çekiminde annenin iyi görünmesi gerekir. Nasıl ki bebek için hastane çıkış pijamaları varsa anneler için de benzer takımlar vardır.

  Anne, sürekli olarak bebeğini emzireceği için lohusa gecelik tercihlerinde üst bölümü kolay giyilip çıkarılabilir modelleri tercih etmesi gereklidir. Üst bölümün rahatlıkla çıkarılabilmesi, bebeği emzirirken annenin rahat etmesini sağlar. Böylelikle anne efor sarf etmeden kolaylıkla bebeğiyle ilgilenebilir.

  Kumaşta Batma ve Kaşındırma Olmamalı

  Bebeklerin cildi ne kadar hassassa yeni doğum yapmış bir annenin cildi de o kadar hassastır. Bu nedenle pijama takımlarında tercih edilen kumaşın kişiyi rahatlatması gerekir. Pijamanın annenin cildini tahriş etmemesi ve kullandığı kremleri emmemesi gerekir.

  Yeni doğum yapan anneler tedavileri için bazı kremler ve sürülebilir diğer ilaçları kullanabilirler. Alınan pijama takımının kremlere yapışmaması gerekir. Annenin sağlıklı bir lohusalık dönemi geçirebilmesi için gerekli olan pijamaların rahatlığı, görüntüsü ve kalitesinin bir bütün oluşturduğu unutulmamalıdır. Pijama takımında olması gerekenlerden bir veya birkaçının eksik olması, annenin rahatsız olmasına neden olur.  Mikroplara ve diğer dış tehlikelere açık olan annenin yere çıplak ayakla basmaması için genellikle havludan oluşan terlikler de pijama setinin içinde bulunur. Annenin ayakta hareket halindeyken bu terlikleri giymesi önemlidir. Lohusalık döneminde ayaklar şiş olacağı için kalıp terlikler yerine havlu terliklerin tercih edilmesi annenin rahat etmesini sağlayarak süreci çabuk atlatmasına yardımcı olur.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Nisan 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR