Lohusalar Geceleri Nasıl Giyinmeli?

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Lohusalar Geceleri Nasıl Giyinmeli?

          

  Annelik şüphesiz ki en kutsal görevlerden biridir. Hamilelik sürecinde duygu yoğunluğu yaşayan anneler, bu süreç boyunca yeterince stresli oldukları için giysilerine dikkat etmelidir. Kişinin üzerindeki giysilerin rahatsız edici olması, zaten zor olan bu sürecin daha da zorlaşmasına neden olur. Bu nedenle yeni anneler ve anne adaylarının giyimlerine dikkat etmesi streslerinin azalmasına yardımcı olur.

 

  Gece Giysilerinde Bunlara Dikkat

            Anne adayları, geceleri rahat pijamalar giymelidir. Bu pijamaların nefes alabilir özellikte olması gereklidir. Lohusa olan kadın gece sürekli olarak kalkacağı için giysilerinin kendisini rahatsız etmemesi ve sağa sola takılmaması önemlidir. Lohusa pijama modelleri tercih edilirken bel bölümünün kalın lastikli olmamasına özen gösterilmelidir.

            Bel bölümü sıkan bir pijama anneyi rahatsız ederek uyku kalitesini düşürecektir. Annenin kaliteli bir uyku uyuması daha az stresli olmasına yardımcı olur. Bu dönemde annenin kadınsal hormonları üst seviyede olacağı için kendisini terletmeyen pijamaların tercih edilmesi önemlidir.

            Lohusa pijaması genellikle düğmeli olur ve annenin kolaylıkla giyip çıkarabilmesi için tasarlanmıştır. Yeni doğum yapan kadınların gün içerisinde birçok misafiri olacağı için daha gösterişli modelleri tercih eder.

  Hastanede Kullanılacak Pijama

           

Anne adayları, en özel günlerini yaşarken unutulmaz hatıralara imza atan fotoğraflarda güzel görünmek ister. Bebeğini kucağına aldığı ilk andan itibaren anneliğin eşsiz duygusunu tadacak olan anneler, hastanede giyeceği pijama takımına özen gösterirler. Lohusa gecelik modelleri genellikle saflığı temsil eden beyaz ve tonlarından oluşur.

            Saten veya pamuklu olarak tercih edilebilen geceliğin ekstra pijama takımı, sabahlık, lohusa tacı gibi tercihleri olur. Bu aksesuarlar bir takımdır ve zaten güzel olan annenin daha da güzelleşmesine yardımcı olur.

            Günümüzde genellikle doğum sonrası fotoğraf çekildiği için annenin kendisine ekstra özen göstermesi gerekir. Çocuğu yıllar sonra fotoğraflara baktığında annesinin ne kadar güzel ve zevkli biri olduğunu görmek ister. Çocuğunun hatıralarında her zaman iyi bir yer bırakmak isteyen anneler, bebekleriyle olan fotoğraflarında ideal anne modelini yansıtmak isterler.

 

  Tepeden Tırnağa Takım

            Lohusaların tercih ettiği pijama takımlarının içinde lohusa terliği de bulunur. Bu terlikler pijamanın kumaşından veya havlu kumaş olarak üretilirler. Annelerin hastane ortamında diğer kişilerin terliğini kullanarak mikrop kapmaması için takım halinde sunulan pijamalar, son derece kullanışlıdır.

            Herhangi bir olumsuzluk olması durumunda kullanılabilmesi adına çoklu paket eklinde sunulurlar. Böylelikle anne geceliğine yiyecek veya içecek dökse bile çoklu pijama takımları sayesinde yedeğini bulundururlar. Hastane ortamında ve eve geçiş yapıldığında birçok misafir anneyi ziyaret edeceğinden annenin özenli görünmesi önemlidir.

              

 

           Şık bir lohusa takımıyla hem rahat hem de şık olabilen anneler, kendilerini bunaltmayan ve sıkmayan modelleri tercih edebilir. Pamuklu kumaşlardan üretilen modellerde annenin rahatlığı göz önünde bulundurulur. Böylece anne gün boyu pijamayla kalsa bile teri anında emilerek konfor içinde kalması sağlanır.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Şubat 20, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR