Lohusa Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

            Anne adayları doğumun yaklaşmasıyla birlikte doğum çantası hazırlamaya başlamaktadır. Doğum çantası içinde bulunan olmazsa olmaz malzemelerden biri de lohusa pijama takımlarıdır.

            Lohusa takımları ve gecelikler doğumdan bir süre önce alınmalıdır. Lohusa anneler lohusalık dönemini yoğun oranda dinlenme ile geçirmektedir. Bu aşamada hastanede giyilecek olan pijama ile evde giyilecek olan takımlar ayrı ayrı seçilmelidir. Seçim yaparken öncelikle dönemin zorlukları göz önünde bulundurulmalıdır. Lohusa takımları genel olarak emzirme sırasında kolay kullanım imkanı sunmaktadır.

             Bedene uygun lohusa gecelik seçimi yapan anneler, emzirme sıkıntısı çekmeyeceklerdir. Hamilelik döneminde alışveriş yapmaya başlayan anneler pijama seçiminde ayrıca birçok noktaya dikkat etmelidir.

  Beden Seçimine Dikkat Edilmeli

            Lohusa giyimde sektör oldukça etkili atılımlar gerçekleştirmiştir. Pijama takımları ve gecelikler, annelerin hassasiyetleri göz önünde bulundurularak üretilmiştir. Çoğunluğu pamuklu kumaştan üretilmekle birlikte, rahatsız etmeyecek dikiş tasarımı ile üretilmektedir. Ayrıca emziren anneler için evde ve hastanede kolaylıklar sunmaktadır. Ancak kendi bedeninden çok büyük ya da çok küçük bedene sahip lohusa pijaması alan anneler özellikle emzirirken oldukça büyük sıkıntı yaşar.

            Hamileliğin son evresinde vücut ölçüleri alınarak beden belirlenmelidir. Bu bedene uygun standartlarda bir gecelik seçimine özen gösterilmelidir. Lohusa takımlarının pek çoğu likralı olarak tasarlanmıştır. Lohusa takımları bedene uygun niteliklerde seçildiği zaman kaliteli bir dönem geçirmek mümkündür.

  Kumaş Seçimine Dikkat Edilmeli

            Son dönemlerde üretilen lohusa takımlarında kumaş kalitesi dikkate alınmaktadır. Ancak kimi zaman ucuz kumaş tercih eden anneler birtakım sağlık sorunlarıyla da karşılaşabiliyorlar. Oldukça hassas bir dönem olan lohusalık döneminde pamuklu kumaş seçimine dikkat etmek gerekmektedir.

            Kumaşın dikiş tasarımının zamanın büyük bir kısmını dinlenerek geçiren anneleri rahatsız etmeyecek nitelikler olması gerekmektedir. Ayrıca seçilen lohusa takımlarında likralı kumaş tercih edilmesi beden riskini de en aza indirmektedir. Doğumdan sonra kiloların ne kadarının ortadan kaybolacağı bilinmemektedir. Likralı kumaş seçimi sayesinde kaliteli bir dönem geçirmek mümkündür.

  Mevsimsel Geçişlere Dikkat Edilmeli

            Hamilelik ve lohusa dönemi anneler için hassasiyet gerektiren dönemlerdir. Yaz aylarında hararet yaşayan anneler kış aylarında zaman zaman üşürken zaman zaman terler. Yaz aylarında kısa kollu takımları tercih etmek problemi büyük oranda çözecektir.

             Kış ayları için de yünlü kumaşlar anneleri hastalık riskinden koruyacaktır. Ancak mevsimsel geçişlerde olumsuz etkilenme riski yüksektir. Bu durumu önlemek adına mevsime uygun sabahlıklar oldukça avantajlıdır.

  Şık Anneler için Kaliteli Tercihler

            Hassas bir dönem olan lohusalık döneminde anneler için şık takımlar tercih edilmelidir. Böylece anneler kendilerini daha güzel ve iyi hissedeceklerdir. Psikolojik olarak kendini iyi hisseden annelerin beden ve ruh sağlığının da hızla iyileştiği gözlenmektedir.

             Erkek ve kız bebek anneleri için özel olarak dantelli lohusa gecelikleri tasarlanmaktadır. Bu takımları şık lohusa tacı ile desteklemek mümkündür. Farklı tasarımlara sahip taç modellerine uygun lohusa terliği modelleri de mevcuttur. 

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Mart 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR