Lohusa Pijamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Lohusa pijama takımları

Hamilelik sonrasındaki dönemde anneler lohusa olarak adlandırılır. Lohusalık döneminde rahatlık, pratiklik ve konfor çok önemli hale gelmektedir. Lohusalık dönemi için alınan lohusa pijama takımları annelere mutlaka konfor sağlamalıdır. Bu nedenle lohusa pijama takımları alırken bazı detayları da dikkat etmek gerekir. Lohusa pijama takımları için üreticiler pek çok modeli piyasaya sürmektedir. Pijama takımlarını seçilirken öncelik kesinlikle görsellik olmamalıdır.

  Lohusa pijama takımlarında ilk dikkat edilmesi gereken detay; kumaş yapısıdır. Mutlaka lohusa takımları pamuklu kumaştan üretilmiş olup, terlemeyi önleyici özellik barındırmalıdır. Bu özellik annenin ve bebeğin terlemesini önleyerek, daha rahat bir lohusalık dönemi geçirmesini sağlar. Ayrıca lohusa pijamalarında bebeğiniz için bazı pratik durumların olmasını sağlayan özelliklere de dikkat etmek gerekir. Özellikle emzirme özelliği anne ve bebekler için büyük kolaylık sağlar.

  LOHUSA PİJAMA TAKIMLARINDA BEDEN SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

  Lohusa pijama takımları seçilirken beden ölçülerine de çok dikkat etmek gerekir. Bedeniniz için ne kadar doğru pijama takımını seçerseniz size avantajları da daha fazla olacaktır. Beden ölçülerinizi aşan ya da beden ölçülerinize fazla dar gelen takımlar ile rahat etmeniz mümkün değildir. Lohusalık döneminde ise en önemli husus; annenin rahatlığıdır. Çünkü, lohusa dönemlerinde anneler çok fazla ayakta kalır ve yorgun düşerler. Bu koşuşturma içerisinde rahatlığı sağlamanın tek yolu doğru lohusa pijama takımlarıdır. Doğru bir lohusa pijama takımı seçimi için de beden ölçüsü çok önemlidir.

  LOHUSA PİJAMA TAKIMLARININ UYKUYA ETKİSİ NEDİR?

  Doğumdan sonra annelerin hayatı bir anda çok hareketli bir hale gelir. Özellikle Lohusa döneminde anneler büyük enerji harcar. Bu enerjiyi en iyi şekilde almanın tek yolu ise düzenli ve rahat bir uykudur. Maalesef lohusaların, lohusalık döneminde uyku düzeni de bozulur. Rahat ve düzenli bir uyku için lohusa pijama takımlarının seçimi de çok önemlidir. Çünkü rahat bir lohusa pijaması ile daha düzenli bir uyku elde edilebilir.

  Lohusa pijama takımlarının annelerin uykularına katkısı yadsınamaz. Çünkü, lohusalık döneminde tercih edilen pijama takımı ne kadar rahatsa anneler o kadar deliksiz bir uyku geçirir. Bu sebeplerden dolayı lohusa pijama takımlarının doğru kumaştan üretilmiş esnek bir yapıda olması gerekir.

  LOHUSA PİJAMA TAKIMLARINDA DİKİŞLERİN KALİTESİ

  Lohusa pijama takımlarında dikişlerin kaliteli olması özellikle annenin doğum sonrasında rahat etmesi açısından çok önemlidir. Çok kalın yapıda olan dikişli lohusa takımları doğumdan sonra annenin karın ve göğüs bölgesine baskı uygulayabilir. Bu durumun önüne geçmek için lohusa pijama takımlarında kullanılan dikişlerin kalitesi ve tasarımı çok iyi olmalıdır.

  Lohusa pijama takımı alırken bu nedenlerden dolayı öncelikle kumaş kalitesine ve dikiş kalitesine dikkat etmek gerekir. Hatta deneme imkanı varsa mutlaka pijama takımlarının denenmesi önerilir. Böylece, pijama takımının ne kadar vücudunuza baskı uyguladığını da görebilirsiniz. Lohusa pijama takımları her ne kadar lohusalar için üretiliyor olsa da bazen dikişlerde hatalar olabilmektedir. Bu durumu yaşamamak adına alışveriş sırasında dikiş kalitesi gözden geçirilmelidir.

  LOHUSA PİJAMA TAKIMLARINDA ÇEŞİTLER

  Lohusa pijama takımlarında çeşitlilik oldukça fazladır. Lohusa pijama takımları model olarak da birbirinden ayrılır. Gecelik takımlarının da çok fazla tercih edildi lohusa döneminde, pantolonlu takımlar da kullanılmaktadır. Lohusa takımlarının her biri annelerin doğum sonrasında daha rahat etmesi için tasarlanmaktadır. Bu açıdan lohusa pijama takımlarında çeşitlilik oldukça fazladır. Renk olarak ayrılan çeşitler, model olarak da farklılık göstermektedir. Ayrıca normal doğum ile sezeryan doğum yapan anneler için de farklı modeller tasarlanmıştır. Bu modellerin her biri görsellikleri ile de ön plana çıkmaktadır.

Etiketler: Lohusa pijama takımları
Kasım 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR