Lohusa Pijaması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Yeni doğum yapan annelerin giydiklerine önem vermesi gerekir. Doğum nedeniyle vücutları yeterince bitkin olan annelerin giydiklerine özen göstermesi fiziki olarak rahatlamalarına olanak tanır.

  Anneler, bebeklerini sık emzirdikleri için giydiklerinin rahat ve kolay sıyrılabilir olması gerekir. Sürekli olarak giysinin çıkarılması anne için yorucu olabilir. Giyim ürünlerini çıkarmak yerine pratik bir hareketle göğsün dışarı çıkarılması annenin işini kolaylaştıracaktır.

  Hamile Giyim Ürünleri Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Hamile giyim ürünleri alırken anne adayının öncelikle içinde rahat edeceği, bunalmayacağı giysileri tercih etmesi gerekir. İşe öncelikle iç giyim ürünlerinden başlanabilir. Emzirme sütyeni annenin hayatını oldukça kolaylaştıracak bir araçtır.

  Emzirme sütyeninin göğsü kapatan bölümü bir bant veya çıtçıt sayesinde açılıp kapanabilir. Böylelikle anne, her seferinde sütyenini çıkarmak veya göğsünü rahatsız edecek şekilde sıyırmak zorunda kalmaz.

  Bebeğini emzireceği zaman sütyenin kup bölgesinde bulunan düğmeyi açarak göğüs ucunun ortaya çıkmasını sağlayabilir. Böylelikle anne zahmetsiz bir şekilde bebeğini emzirebilir.

  Pijama Takımı Kurtarıcıdır

  Lohusaların en çok tercih ettiği giyim ürünleri arasında pijamalar gelir. Anne, mecburiyetten dolayı bir süre evden çıkamayacağı için dış giyim ürünlerine ihtiyaç duymaz. Günün büyük bölümünü pijamayla geçirecek olan anne için sabahlıklı lohusa pijama takımı seçimi önemlidir.

  Annenin pijama takımı seçerken tam bir takım almasına özen göstermesi gereklidir. Doğumdan itibaren pijama giyileceği düşünülürse hastane enfeksiyonu kapmamak için terlikten geceliğe kadar her şeyin yeni olduğu bir set alınabilir. Hastanede giyilecek setin gösterişli olması, günlük pijamalardan görüntü ve kumaş olarak ayrılması normal karşılanır.

  Hastaneye annenin sevdikleri ziyarette bulunacağı, günün hatırası olarak fotoğraflar ve videoların çekileceği için hastane çıkış pijaması daha klasik olabilir. Anne, sevdiklerinin karşısına pijamayla çıkacağı için söz konusu takımın aynı zamanda şık görünmesi önemlidir.

  Giyim Ürünleri ve Kilo

  Yeni doğum yapan anne hızla kilo kaybedeceği için doğum sonrası iç giyim ürünlerine ve diğer giyim araçlarına dikkat etmesi gerekir. Doğumla birlikte ortalama on kilo veren annenin hamilelik öncesinde bulunan giysileri giymesi mümkün değildir. Bu giysiler dar gelecektir.

  Anne, hamile giyim döneminde tercih ettiği iç ve dış giyim ürünlerini giydiğinde ise bol kalacaktır. Bu nedenle annenin her iki bedenin ortasında yeni giysiler alması gerekir. Tercih edilen bu giysilerin de hamile giyim kategorisinden seçilmesi önemlidir. Göbeği toparlayıcı korseler, iç çamaşırları, sütyenler ve diğer giyim ürünlerinin doğru bedende tercih edilmesi, annenin lohusalık dönemini daha rahat atlatmasına yardımcı olur.

  Lohusalık dönemi, her annenin yaşadığı ve duygusal yoğunluğunun had safhada olduğu bir dönemdir. Bu dönemde annenin kendisini iyi hissetmesi için giydiklerinin özenli olması gerekir. Annenin ayna karşısında kendini beğenmesi lohusalık sürecindeki yıpranmayı minimuma indirger. Aynı zamanda giysileriyle fiziki olarak rahatlayan anne, psikolojik yönden de daha rahat ve mutlu olur.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Mart 20, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR