Lohusa Pijaması Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Lohusalık, annelerin bebeğine kavuşma heyecanını doyasıya hissettiği ancak bir o kadar da yorucu geçen bir süreçtir. Bu sebeple lohusalık döneminde annenin ihtiyacı olan bazı eşyalar, doğumdan önce hazırlanmalıdır. Bu dönemde annenin kendini konforlu hissetmesi için en ihtiyaç duyduğu malzemelerden biri de lohusa pijama takımlarıdır.

  Lohusa pijamalarının seçiminde dikkat edilmesi gereken pek çok faktör yer almaktadır. Bu kapsamda; annenin aldığı kilo miktarı, göğüslerinin şişkinliği, pijamanın kolay giyilip çıkarılması ve annenin model tercihi mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

  Lohusa Pijamalarında Kumaşın Önemi

  Lohusa dönemine giren annelerin satın alabileceği farklı lohusa pijama takımları bulunmaktadır. Bu takımların kumaş içeriği ise genellikle saten ve pamuk olmak üzere sınıflandırılmaktadır. Kadınlar saten kumaşın zarafetine aldansa da yeni doğum yapan annelere genellikle pamuklu ve likralı kumaşların kullanıldığı takımlar önerilmektedir.

  Esnek kumaşlar sayesinde annenin hareket etmesi kolaylaşmakta ve bebeği ile ilgilenebileceği bir konfor alanı oluşturulmaktadır. Ayrıca pamuklu kumaşlar nefes aldırma özelliğine de sahip olduğu için özellikle geceleri yaşanan terleme problemleri de oldukça azalmaktadır.

  Lohusa Pijamalarında Beden Seçimi

  Lohusa pijaması satın alınırken dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı da pijama takımının anneye uygun bedende tercih edilmesidir. Bu kapsamda doğumdan önce alınan takımların, doğuma kadar alınacak kilolar da düşünülerek, en az bir beden büyük alınması gerekmektedir. Esnek yapıdaki kumaşlarda anne adayının tam beden ölçüsü de dikkate alınabilmektedir.

  Bir beden büyük olarak alınan pijama takımları özellikle sezaryen ile doğum yapan anne adayları için oldukça kullanışlı olmaktadır. Büyük alınan pijamalar sayesinde karın bölgesinde oluşabilecek olası baskının da önüne geçilebilmektedir.

  Konforlu Lohusa Pijama Modelleri

  Lohusa döneminde kullanılabilecek çok sayıda pijama modeli bulunmaktadır. Bu modeller arasında en yaygın olanlarsa; alt – üst takımlar ve tek parçadan oluşan elbise modelleridir. Her iki tasarımda farklı kumaş modelleri yer almaktadır. Ancak anne adaylarının tercihi genellikle güpür ve dantel işlemeli lohusa pijama takımlarından yana olmaktadır. Bu takımlar üst parçada tamamen dantelden oluşabildiği gibi, etek ve kol uçlarındaki ufak işlemeler ile de sınırlandırılabilmektedir.

  Lohusa pijamaları, genellikle sabahlık ile takım halinde satışa sunulmaktadır. Ancak pijama takımında sabahlık bulunmadığı durumlarda, bu parça ayrı olarak da alınabilmektedir. Sabahlık sayesinde annenin daha rahat hareket etmesi sağlanmakta ve olası üşütmenin de önüne geçilmektedir.

 

 Pijama Takımında Tercih Edilmesi Gereken Renkler

  Anne adaylarının lohusalık döneminde kullanabileceği pijama takımlarında oldukça geniş bir renk skalası bulunmaktadır. Ekru, bebek mavisi ve bebek pembesi anne adayları tarafından en çok kullanılan renkler arasındadır. Ancak açık tonlu pijama takımlarının beklenmedik sızıntıları saklayamama durumu bulunmaktadır. Bu sebeple anne adaylarına hastane çıkışında açık tonlu pijama takımları, bundan sonrasında ise daha koyu tonlardaki pijama takımları önerilmektedir. Pijama takımını tamamen koyu renkli almak yerine; iç takım parçalarını açık renkli, sabahlığı ise koyu renkli almak da bir seçenektir.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Nisan 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR