Lohusa Pijaması

Lohusa Pijaması

Hamilelik, hanımlar adına hem oldukça heyecanlı, hem mutluluk verici, hem de karışık bir süreçtir. Bu süreç içerisinde annelik heyecanı ile kişinin içerisinde büyüyen bir canlının hissedilmesinin yanı sıra ruhsal ve fiziksel değişimlerde yaşanmaktadır. Bu değişimler adına, hanımların pek çok şeyi hazırlaması ve türlü hazırlıklar yapması gerekmektedir.

  Doğuma Giderken Giyilmesi Gerekenler

  Uzun zamandır beklenilen bebeğin kucağa alınması adına kişi günleri sayarken, bir bakımdan da hastane için gereken olacak eşyalar ve önemli ayrıntılar ile uğraşmak gerekir. Bebeğin ve kişinin adına doğru olanının ve en sağlıklı hangisi olduğuna karar verilmeye çalışmak faydalı olacaktır.

  Doğum için birkaç ay kalınca pek çok anne adaylarının çantası hazır olur. Bebeğe ait olan battaniyeler, zıbınlar, bebek bezleri, çoraplar gibi birçok malzeme çanta içerisinde hazır olur. Bu sırada anne adayının en fazla kararsız kaldığı vaziyetlerden birisi, doğum sonrasında pijama mı yoksa gecelik mi giyilmesi gerektiğidir. Öncelikle bu kıyafetlerin dezavantajlarına ve avantajlarına göz atmak doğru olacaktır.

  Lohusa Pijamasının Avantajları

  Doğum sonrası ile yaşanacak travma ve doğumhanenin soğuk olmasına bağlı şekilde hanımlar, ilk birkaç saat içerisinde üşüme ve titreme yaşarlar. Lohusa pijama bu zaman diliminde kişiyi sıcak tutup, üşümesini önleyebilir. Lohusa pijama denildiği zaman akla ilk gelenlerden birisi konfor ve rahatlıktır. Doğum sonrasında anne, rahatlamaya, dinlenmeye ve uykuya gereksinim duyar. Bu sebeple de yatarken toplanıp rahatsızlık vermemesi için, lohusa pijama tercih nedenidir.

  Doğum sonrası, bilhassa sezaryen doğum sonrası, gerek evde gerekse hastanede belli aralıklar ile yürümek gerekir. Yatıp kalkma rutini ise devamlı tekrarlanacağından ötürü, pijama kişiye daha korunaklı gelecektir. Bilhassa kış aylarına gerçekleşecek doğumlarda, pamuklu kumaştan yapılan pijamalar kişiyi sıcak tutarken, yazın gerçekleşecek olan penye pamuk karışımından oluşanlar ise terlemeyi önler. Günümüzde pijama piyasasında gelişmesine paralel şekilde, lohusa ve hamile hanımlara özgü pek çok pijama takımları adına her ayrıntı düşünülüp, özenle üretildiği için, doğum sonrası için de rahatça kullanılabilir.

  Lohusa Pijamasının Dezavantajları

  Doğumu takip eden günler, doğum komplikasyonu, atılan dikişler sebebiyle kadına oldukça zor zamanlar yaşatır. İster normal doğum ister sezaryen olsun, birkaç gün düzenli olarak pansuman yapılması gerekecektir. Pijamanın her pansuman için giyilip, çıkarılması gerektiğinden ötürü bu vaziyet kişiyi yoracak ve zahmet verecektir. Bilhassa sezaryen doğumlar için pijamanın bel lastiği, dikiş bölgesini sıkıp, kişinin canını yakabilir. Bunu engellemek adına ya gecelik giyilmesi, ya da bel bölgesi ayarlanır pijamalar seçilmelidir.

  Lohusa Geceliği ve Lohusa Pijaması Nasıl Olmalıdır?

  Bilhassa ilk aylar için bebeğin çok sık emzirileceği düşünülüyorsa, rahat emzirme sağlayacak bu kısımlar kişinin işini çokça kolaylaştırır. Pijamalarda bel ayarının bulunması mühimdir. Doğum sonrası karın şişkinliği bir süre devam edecektir. Bel ayarı, şişkinlik süresince ve şişkinliğin azaldığı süreç içerisinde bel çevresinin istendiği gibi ayarlanmasına destek olur. 

Etiketler: Lohusa Pijaması
Temmuz 10, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR