Lohusa Pijamalarında Kumaş Seçimi Nasıl Olmalıdır

lohusa giyim, hamile giyim

Lohusa dönemlerinde uyku düzeni oldukça önemlidir. Özellikle doğum yaptıktan sonra rahat bir uyku, bedenin ve zihnin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Bu nedenle lohusa dönemlerinde seçilen pijamalar uyku düzenimizle doğrudan etkilidir. Lohusa pijaması yalnızca rahat bir emzirme dönemi geçirmek için seçilmemelidir. Uyku ve konfor düzenini de sağlamalıdır. Tüm bu sebeplerden dolayı lohusa pijaması seçerken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bu hususlardan en önemlisi de kumaş seçimidir. Doğru kumaşlar pijamalar için konfor ve rahatlık sağlar. Özellikle kumaş yapısı lohusalık dönemine mutlaka uygun olmalıdır. Anne ve bebek sağlığı açısından da mutlaka pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir.

  LOHUSA PİJAMALARINDA DAYANIKLI KUMAŞLARIN ÖNEMİ

  Lohusa pijamaları kaliteli, uzun süre giyilebilir ve dayanıklı kumaşlardan üretilmelidir. Çünkü lohusalık dönemlerinin çoğu zamanı lohusa pijaması içerisinde geçecektir. Bu nedenle pijamalarda esneklik, kalite ve dayanıklılık önemlidir. Özellikle lohusa dönemlerinde anneler tarafından hijyene çok dikkat edilir. Bu sebeple kıyafetler ve pijamalar sürekli yıkanır. Sürekli yıkanmaya ve kurulanmaya dayanıklı lohusa pijamaları daha kullanışlıdır.

  Lohusalık dönemlerinde lohusa pijaması en fazla kullanılan kıyafetlerden birisidir. Bu nedenle, hem fazla yıkanmaya hem de ütülenmeye ihtiyaç duyulabilir. Fakat dayanıklı ve kaliteli kumaşlar sayesinde ütü istemeyen pijamaları kullanabilirsiniz. Çok fazla kırışmayan, yıpranmayan ve kurulamadan hemen sonra kullanılabilen pijamalar bu dönemlerde daha çok işinizi görecektir.

  LOHUSA PİJAMALARINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

  Lohusalık dönemlerinde en fazla önem verilen konu bebek emzirmedir. Emzirme işlemi neredeyse her 2 saatte bir yapılmaktadır. Bu nedenle lohusa pijaması seçerken emzirmeye yardımcı pijamalar tercih edilmelidir. Özellikle lohusa pijamalarında göğüs kısmının açılır şekilde üretilmiş olması önemlidir. Bu özellik emzirme lohusa pijaması daha kullanışlı hale gelmektedir. Çünkü anne adayı emzirme için kıyafet değiştirmek zorunda kalmaz.

  Ayrıca pijamalar tercih edilirken, bel ve göğüs kısmının istenilen bollukta olması önemlidir. Yüksek bir bel yapısına sahip olan pijamalar sezaryen yapan kadınlar için daha uygundur. Tüm bunların yanında elbette kaliteli kumaşlardan üretilen pijamalar sağlık açısından daha iyidir. Pamuklu ya da vizon kumaşlar konfor açısından daha çok avantaj sağlar.

  LOHUSA PİJAMALARINDA BEDEN SEÇİMİ

  Lohusalık dönemlerinde kişinin vücudundaki değişimler daha fazla olacaktır. Özellikle bel ve göğüs kısımlarında şişlikler daha fazla görülür. Bu dönemlerde sizi rahatsız etmeyecek pijama türlerini seçmeniz gerekir. Elastik dokudaki pijamalar vücut değişimlerine daha kolay uyum sağlar. Bu kumaş türlerini tercih edebilirsiniz.

 Lohusa pijaması seçilirken özellikle hareket kabiliyetini kısıtlamayacak pijamalar seçilmelidir. Bu nedenle özellikle doğum sonrasında kilolardan kurtulurum düşüncesi ile pijama almamak gerekir. Her ihtimale karşı 1 beden büyük pijama tercih etmek daha uygun olacaktır.

  LOHUSA PİJAMALARINDA CEPLİ MODELLER DAHA MI KULLANIŞLIDIR?

  Lohusa pijamalarında bazı detaylar önemlidir. Özellikle pijamalarda olması gereken cepler gibi. Bu cepler pijamalarda gereksiz gibi görünse de lohusa pijamasında önem taşır. Nedeni ise bazı eşyaları taşıyabilmektir. Doğum yapan kadınların en fazla kullandıkları giyimler lohusa pijamasıdır. Bu nedenle, pijamalarda ceplerin olması bazı konularda avantaj sağlayabilir. Özellikle emzik, biberon ya da diğer bebek eşyalarının her an yanında taşınması açısından. Tüm bu sebeplerden dolayı lohusa pijaması alınırken cepli modelleri seçmek gerekir.

Etiketler: lohusa giyim, hamile giyim
Temmuz 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR