Lohusa Pijamaları Nasıl Olmalı

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Anne adaylarının rahat olması önceliklidir. Çünkü; eğer anne rahat olursa pozitif enerjisini bebeğe de geçirir. Bebekler ilk emmeye başladıkları andan itibaren sütle birlikte annelerinin duygularını da kendilerine geçirirler. Bu nedenle annenin hem ruhsal hem de fiziksel olarak rahat olması önemlidir. Doğum noktası en önemli olan şeylerden biri annenin rahat giyinmesidir. Eve misafirler gelse de annenin lohusa pijama takımını üzerinden çıkarmaması gerekir. Misafirler yeni annenin fiziksel olarak ne kadar rahat olması gerektiğini bildikleri için bu durumu yadırgamazlar.

  Pijama Takımı Nefes Almalı

  Lohusa pijama takımları nefes alabilen kumaşlardan seçilmelidir. Pamuklu kumaşlar, kişinin gün boyu rahat etmesini sağlar. Aynı zamanda nefes alabilen yapısı sayesinde anne, birkaç gün boyunca aynı pijamayı giymek zorunda kalsa bile rahatsız hissetmez. Pijama takımı ister istemez bebekle temas eder. Gerek emzirirken gerekse de kucağa alındığında bebek de takımı hisseder. Bu nedenle pijama takımı satın alındıktan sonra bebek deterjanı ile yıkanmalıdır. Böylelikle dış etkenlere karşı oldukça hassas birer cilde sahip olan bebekler yetişkin giysilerinden etkilenmezler.

  Beli Ayarlanabilir Olmalı

  Anne adayları son yıllarda sezeryan ile doğumu tercih ediyorlar. Normal doğuma göre hem zahmetsiz hem de lokal anestezi sayesinde acısız olan sezeryan doğumda kasık bölgesinin biraz üzerine bir kesik atılır. Bu kesikler kat kattır ve aynı şekilde kat kat dikilir. Doğum sonrasında annenin bu bölge üzerine çamaşır veya pijama altı ile baskı uygulamaması gerekir. Bu nedenle lohusa pijama seçerken öncelik yüksek belli olmasına dikkat edilmesidir. Yüksek belli pijama altları sayesinde beli tutan dar bölüm göbeğin üzerinde kalır. Bu da annenin rahat etmesini sağlar. Aynı zamanda tıpkı hamilelikte olduğu gibi pijama altının bel bölümünden ayarlanması gerekir. Küçülüp büyüyebilen bedenli yapısı sayesinde anne, doğumdan önce giyebileceği takımı doğumdan sonra da rahatlıkla kullanabilir.

  Kolayca Emzirmeye Müsait Olmalı

  Yeni doğan bebekler iki saatte bir anne sütüyle beslenmelidir. Anne, bebeğini emzirmiyorsa bile süt sağmak için göğsünü çıkarmak zorunda kalacaktır. Bu nedenle lohusa pijama takımının üst bölümünün emzirmeye müsait olması önemlidir. Boyun bölgesi kapalı olan modellerden uzak durmalısınız. Genellikle kruvaze ve düğmesiz modelleri tercih edebilirsiniz. Göğüs bölgesi düğmeli modeller bebeğin vücuduna batabilir. Bu nedenle olabildiğince yakası açık ve düğmesiz modeller tercih edilmelidir.

  Pijama Üstü Basenleri Kapatmalı

  Pijama takımının üst bölgesi tunik şeklinde olmalıdır. Çünkü; anne adayının doğumdan yeni çıktığı için göbek bölgesi sarkar. Doğum kilolarını da henüz vermeye başlamadığı için dar modellerden kendisi de rahatsız olabilir. popo ve basen bölgesini kapatan bir pijama üstü ile misafirlerin yanına da çekinmeden çıkabilir. Renk ve desen sınırsızlığı bulunan lohusa pijama takımlarında gecelikli modeller de tercih edilebilir. Doğum çantasında genellikle hem gecelikli takımlar hem de pijama altı bulunan takımlar bir arada bulunur

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Ocak 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR