Lohusa Pijama Takımı Nasıl Olmalıdır?

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Doğum sonrası giymek için hamile kadınların alışveriş listelerinin başında lohusa pijama takımları geliyor. Yeni doğum yapan annelerin geçirdiği zorlu ancak keyifli dönemde rahat olmaları oldukça önemlidir. Bedensel rahatlıkları duygusal olarak rahat olmalarını sağlayacağından dolayı yeni anneler bu dönemi daha rahat geçirebilirler. Bu sebepten lohusa pijama takımları tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.

 Lohusa Pijama Takımı Seçerken Neye Dikkat Edilmelidir?

 Beden:

Hamilelik boyunca doğal olarak kilo alımı gerçekleşir. Doğum sırasında bu kiloların bir kısmı verilse dahi belli bir kısmı kalır. Bu sebepten dolayı lohusaların bedenlerine uygun pijama seçmeleri önemlidir. Daha rahat hissetmeleri için büyük beden almaları önerilir. Bu kilolar yavaşça ve zaman geçtikçe verileceği için uzun süre giyilecek olan lohusa pijaması geniş olmalıdır. Yeni annenin kendini rahat hissetmesi önemlidir. Bu sebepten dar veya vücuda yapışan bir pijama tercihi hatalı olabilir. Sezaryan doğum yapan bir annenin rahatlığını sağlamak için ise karın bölgesini sarmayan ve dikişlere zarar vermeyen bir pijama tercih edilmelidir. Bebeğini emziren anneler için üst bedenin daha geniş ve rahat olması önemlidir. Bebeğin emzirilmesi gereken zamanlarda annenin üst kısmı daha rahat çıkartması ve tekrar giymesi gerekir. Dar bir pijama annenin zorlanmasına sebep olur. Ancak geniş ve esnek bir pijama üstü annenin rahatlıkla bebeğini emzirmesini sağlar.

 Kumaş:

 Beden kadar kumaş tercihi de önemlidir. Yeni doğum yapmış bir annenin vücudunda birçok değişim meydana gelir. Ten de değişen ve hassaslaşan yerlerden bir tanesidir. Bu sebepten kumaşın kaşındırmayan veya teni tahriş etmeyen bir kumaş olması önemlidir. Bazı yeni anneler vücutları için kremler kullanabilir. Pijama takımının kumaşının bu kremleri vücuttan önce emen ve yapışan bir türden olmamalıdır. Ayrıca esnek bir kumaş olması annenin rahatça giyip çıkartmasını sağlar.

 Şıklık:

 Pijamanın rahat olmasının yanı sıra tarz ve şık olması da önemlidir. Özellikle lohusa pijama takımını hastane odasında giymek isteyen yeni anneler için rahatlık kadar şıklık da önemlidir. Ayrıca hastane odasında çekim yaptırmak isteyen anneler için de pijamanın görünüşü önemlidir. Hem hastanede hem de evinde misafir ağırlayacak olan anneler için de tarz lohusa pijama takımları önemlidir. Kendini rahat hissettiği bir pijama takımı içinde olan yeni anne, misafirlerini de o pijamalar içinde karşılayabilir.

Kalite:

Lohusa pijama takımları bakılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi de kalitedir. Lohusalık dönemi boyunca giyilecek olan pijama takımının yıkandıkça eskimemesi, renginin solmaması, dikişlerinin açılmaması gerekmektedir. Kaliteli bir kumaş ve dikimle yapılan pijama takımları uzun ömürlü olur.

 Takım:

 Lohusa pijama takımının hangi parçalardan oluştuğu da önemlidir. Alt üst giyimin bulunmasının yanı sıra sabahlık, şık bir taç, rahat bir terlik gibi parçaların da takımın içinde bulunmasına dikkat edilmelidir. Bu sebepten alınan lohusa pijama takımının bol parçalı olmasına dikkat edilmelidir

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Aralık 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR