Lohusa Korse Kullanımının Faydaları

Lohusa Korse Kullanımının Faydaları

Lohusa Korse Kullanımının Faydaları

Doğumdan sonraki 6 haftalık sürece lohusalık adı verilir. Lohusalık döneminde annelerin vücudu psikolojik ve fizyolojik olarak değişiklik gösterecektir. Organlar ve sistemler, doğum öncesi halini alacak şekilde kendisini değiştirecektir. Lohusalık döneminde kadınların kendilerine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü bir problem meydana geldiğinde, lohusalıktan kaynaklı sonuçları ciddi boyutlara ulaşabilir. Anne üreme organları ve dikişleri ise genel olarak 6 haftalık lohusalık sürecinin sonunda başarılı şekilde iyileşecektir. Prolaktin hormonu nedeniyle ise adet görmesi daha da gecikebilir. Emzirmeyen annelerin isse 6 haftanın sonunda adet görmeye başlaması beklendik bir durumdur. Bu kadar farklı bir yapıda, annelerin psikolojilerini ve morallerini yerine getirecek; aynı zamanda sağlıklarına da katkıda bulunacak korsenin kullanımı çok önemlidir.


Doğum Sonrası Lohusa Korsesi

Doğum sonrasında korse kullanmak, karın ve bel sağlığı açısından çok önemlidir. Öncelikle vücut desteklenir ve eski şekline geri dönmeye yardımcı olur. Doğum sonrası korseler, sadece estetik ve fiziksel fayda sağlamaz. Doğum sonrasında sırt ve omurga sorunu yaşayan kadınların da rahatsızlıkları bu şekilde tedavi edilir. Korseler öncelikle zarar vermeyecek şekilde karna bir baskı uygular. Bu baskı zamanla rahmin eski haline dönüşmesini sağlayacaktır. Bel ölçüsü zamanla azalacağı için, korselerin farklı bedenlerini kullanmak önemlidir. Tabi ki bunun yanında doktordan korse kullanımı hakkında olumlu görüş alınması da, anne sağlığı açısından çok önemlidir.


Lohusaların Korse Giymelerinin Faydaları

Doğum sonrası karın kasları bir miktar tahriş olur. Oluşan bu tahribatın daha da hasar almasını engellemek adına korse kullanmak çok doğru bir tercih olacaktır. Bunun yanında karın bölgesindeki tahriş olan bölgeler, korse kullanımı ile birlikte çok daha hızlı iyileşeceklerdir. Karın kısmı daha ince ve fit duracaktır. Bu da kadınların psikolojik anlamda yükselmelerini sağlar. Anne rahmi, daha kısa sürede toparlar ve eski şeklini alır. Doğum sonrasında meydana gelecek karın ve sırt ağrıları, korsenin bel desteği sayesinde ortadan kaldırılacaktır. Yorgunluk hissi azalır ve lohusalık dönemi çok daha rahat bir şekilde atlatılır. Özellikle sezaryen doğumlarda ise çok daha faydalı olacaktır. 


Etiketler: lohusa hamile, lohusa korse kullanımı, lohusa dönemi korse, lohusa ve korse
Ocak 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR