Lohusa Giyim Ürünlerinin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lohusa Giyim Seçimi, Lohusa pijama Seçimi, Lohusa Giyim de Dikkat edilmesi gerekenler

Lohusa Giyim İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Normal yaşantımızda giydiğimiz kıyafetlere çok dikkat etmekteyiz. Ama daha çok hamilelik döneminde ve lohusalık dönemlerinde giymekte olduğumuz kıyafetlere önem vermemiz gerekmektedir. Bunun nedeni ise hamilelik ve lohusalık döneminde vücudun her zamankine göre daha yorgun ve daha hassas olmasıdır. Dolayısı ile lohusa giyim konusunda mutlaka daha bilinçli bir şekilde seçimlerinizi yapmanız tavsiye edilmektedir.

Lohusa döneminde elbette anneler çok fazla dışarıya çıkmadıkları için ve nerede ise tüm zamanlarını evlerinde geçirdikleri için evde kullanabilecekleri tarzda rahat kıyafetler aramaktadır. Bu nedenle evlerde hem rahat hem de şık giysi ürünlerine yönelmesi daha avantajlı olacaktır. Özellikle pijama ve iç çamaşırı konusunda daha özenli bir şekilde seçimlerin yapılması tavsiye edilir.

Lohusa Pijama Beden Seçiminin Önemi

Lohusalar bayanların elbette hepsi aynı kiloda veya aynı bedende değildir. Bu nedenle günlük kıyafetlerde olduğu gibi lohusalık ve hamilelik döneminde de mutlaka kıyafet ve pijama seçimlerine daha fazla özen gösterilmesi şarttır. Özellikle yeni doğum yapan annelerin göğüs bölgelerinde daha fazla büyüme ortaya çıkmaktadır. Bunun nedeni ise annelerin sütünün artmasıdır. Yani günlük yaşamda kullanılan sıkı ve dar kıyafetler yerine bol ve vücut hatlarını rahat ettirecek kıyafetler seçilmelidir. Ayrıca lohusa giyim için aranan bir diğer konu ise bebeğin rahatlığı olarak karşımıza çıkar. Yani sizler gecelik veya dış giyim yani ne alırsanız alın mutlaka bebeğinizi beslemek için kıyafetlerin ön kısımlarında bulunan geniş yakaya ve düğmelere dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü dar yakalar bebeğinizi emzirmek için uygun olmaz. Geniş yakalar ve önü düğmeli olan kıyafetler, emzirmek için daha uygun olacaktır.

Lohusa Giyim İçin Kumaşın Önemi

Lohusa giyim her bakımından çok daha büyük bir öneme sahiptir. Özellikle kumaş kalitesi bakımından yeni anne olan kişilerin büyük bir rahatlığını sağlamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken konular ise;

 

  • %100 pamuklu olmalıdır; kumaş kalitesini belirleyen en önemli konuların başında kesinlikle pamuklu olması gerektiğidir. Çünkü pamuklu kumaşlar cilt üzerinde bir tahrişe veya cilt sorunlarına neden olmaz. Öte yandan cilt üzerinde biriken teri kolayca içine çekebilmesidir. Bu nedenle sizler kıyafet seçerken mutlaka kumaşın pamuklu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu sayede hem gece yatarken hem de günüz aktivitelerinizde daha konforlu ve daha rahat hissedebilirsiniz.

 

  • Kıyafetlerde kullanılan renkler; renkler insan psikolojisini en çok etkileyen durumlardan biridir. Lohusa sendromu gibi çeşitli olumsuzlukları engellemek için mutlaka size enerji verecek ve sizi daha pozitif hissettirecek türden renkleri tercih etmeniz önerilir. Ayrıca renk konusu bir de fotoğraf çekimleri gibi özel durumlarınızda da önemli olacaktır. Yorgun ve enerjisi düşük olan bedeninizi daha pozitif gösterecek türden renkleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca renklerde bir de kimyasallar olmaktadır. Yani sıradan bir marka yerine kaliteli lohusa giyim tercih ettiğinizde kıyafetlerde kullanılan renkler organik seçildiğinde cildinize de  rahatsızlık vermeyecektir.

 

  • Dikiş kalitesi ve dikiş detayı; kıyafetlerde dikiş detaylarının önemi oldukça yüksektir. Dikişlerin kesinlikle kişilerin cildine rahatsızlık vermeyecek şekilde yapılması gerekir. Aksi halde cilde rahatsızlık verdiği gibi cilt üzerinde iz kalmasını da sağlar. Bu nedenle profesyonel şekilde dikimi yapılmış olan lohusa giyim ve lohusa pijama seçmeniz gerekir. Bazı ipler kısa sürede yıpranıp, zayıfladığı için kumaştan sökülebilir. Bu gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak adına dikiş kalitesine özen gösterilmiş olan kıyafetleri tercih etmeniz şarttır.

 

  • Leke tutmayan özellikte olmalıdır; yeni doğum yapan anneler gerek bebek mamaları nedeni ile olsun gerekse süt lekeleri gibi pek çok lekeler ile karşı karşıya kalmaktadır. Leke tutmayan ve lekelerin kumaş yüzeyine tutunmasını engelleyen bir lohusa pijama ve lohusa giyim ürünü seçmeniz gerekmektedir.

 

Tüm bu konulara dikkat ettiğiniz sürece hem hamilelik süreciniz hem de lohusalık süreciniz daha rahat bir şekilde geçecektir. Özellikle son dönemlerde ikili veya üçlü parçalar halinde satışa sunulan lohusa pijamalar sizler için her bakımdan daha avantajlı olacaktır. Bu nedenle tek parça ürünler yerine çoklu parçalardan oluşan ürünleri kullanabilirsiniz. Fazla kilolarınızı daha kolay bir şekilde vermek adına korseli lohusa giyim ürünlerini ve lohusa iç giyim ürünlerini de tercih edebilirsiniz.

Etiketler: Lohusa Giyim Seçimi, Lohusa pijama Seçimi, Lohusa Giyim de Dikkat edilmesi gerekenler
Ekim 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR