Lohusa Döneminde Annelerde Giyim

lohusa, lohusa giyim, lohusa dönemi annelerde giyim,

Lohusa Döneminde Annelerde Giyim

Lohusa kadınların tamamen kendine ve bebeğine odaklanması gerekir. Bu nedenle anne adaylarının lohusa kadın nasıl giyinmeli? Lohusa giyim nasıl seçilmeli? Gibi soruların yanıtını bilmeleri yararlı olacaktır. Bu sayede hem daha rahat bir süreç geçilmeniz mümkün olacaktır hem de bebeğinizle daha kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz. Çünkü rahatsız bir giyim tarzı lohusaların hem kişisel psikolojilerini etkilerken hem de yaşam tarzını etkilemektedir.

Çiçeği burnunda anneler, gerek günlük yaşantıları için gerekse ev yaşantısında mutlaka kendilerini rahat ve  konforlu hissettirecek türden giyim parçaları seçmelidir. Burada esas dikkat edilmesi gereken konu ise kumaş kalitesinden dikiş kalitesine kadar tüm detayları en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olan lohusa giyim parçalarını seçmek olmalıdır.

Lohusa Yazlık Giyim Nasıl Olmalı?

Yaz aylarının sıcaklığı yeni doğum yapmış bayanlarda daha fazla hissedilmektedir. Bunun nedeni hamilelik boyunca vücutta biriken ödem ve şişliklerdir. Dolayısı ile doğumdan sonra tercih edilebilecek kıyafetler seçilmelidir. Ayrıca yeni doğum yapmış bayanların vücutlarını yine eski haline getirmek için de çeşitli giyim ürünleri özenle seçilmelidir. Örneğin karın bölgesi fazla kilo almaya bağlı olarak deride daha fazla sarkmaların meydanda gelmesine neden olur. Dolayısı ile esasen yaz aylarında doğum yapan kişiler bu konuda sadece rahatlığı ele almamalıdır. Esneyen derilerin tekrar toparlanması için korseli lohusa ürünlerini tercih edebilir. Yaz aylarında yeni doğum yapan kişilerin kıyafet seçerken mutlaka dikkat etmeleri gereken konuların başında ise;

İlk olarak iç çamaşırı konusuna daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. Direk cilde temas eden iç çamaşırları, yeni doğum yapmış bayanların hem rahat etmesini sağlarken hem de daha fazla rahatsız olmalarına neden olabilir. Dolayısı ile iç çamaşırlarının dikişsiz yani lazer kesin olması daha avantajlı olacaktır. Özellikle karın bölgesini sıkacak bir kemer yapısına değil, karın bölgesini serbest bırakacak türden bir kemer yapısı olmalıdır.

Tüm bunların dışında emziren anneler için üretilen sütyenler tercih edilmelidir. Bu tarz sütyenlerde bulunan çıt çıtlar sayesinde anne bebeğini beslerken göğüs bölgesini tamamen açmak yerine sadece çıt çıtları kullanarak bebeğini daha rahat besleyebilir. Ayrıca pamuklu ve esnek bir kumaştan üretildiği için diğer silikonlu sütyenlere nazaran çok daha rahat bir kullanıma sahiptir.

Lohusa giyimde iç çamaşırların anti bakteriyel olması da önemli bir konudur. Özellikle yaz aylarında terleme sonucunda vücutta bakteri oluşabilir. Bu durum sadece terleme ile alakalı da değildir. Emzirme döneminde süt akması da bebeğin enfeksiyon kapmasına zemin hazırlar. Bu nedenle annelerin mutlaka kumaş yapısına ve yine iç çamaşırların anti bakteriyel özelliklerde olmasına özen göstermeleri tavsiye edilmektedir.

Lohusa Dış Giyim Nasıl Olmalı?

Lohusa bayanların dış giyimleri de özenle seçilmesi gereken konulardandır. Bu nedenle lohusa giyim seçerken dikkat edilmesi gereken konulara bakacak olursak;

  • İlk olarak kumaşın kalitesi önemlidir. Petrol içeren kumaşlar cilde zarar verebiliyor. Bu nedenle kumaşların organik olması gerekmektedir. Eğer pamuklu kumaş seçerseniz daha fazla avantaj yakalamış olursunuz.

 

  • Ameliyatlı anneler için bel kısımlarının rahat olması şarttır. Çünkü karın bölgesi zaten acı hissi ile dolmuş olacaktır. Yani bel kısmı sıkan kıyafetler tercih edildiğinde karın bölgesindeki şişlik ister istemez artar.

 

  • Lohusa giyim için mutlaka korseli ürünler tercih edilmelidir. Doğum sonrası karın ve basen bölgeleri tıpkı sünger gibi kendini bırakmaktadır. Bu nedenle derinin kendini bırakmaması ve kısa süre içinde eski haline gelmesi için korseli kıyafetlerden faydalanmak gerekmektedir. Ama korse seçerken basit ve sıradan korse yerine daha kaliteli ürünleri tercih etmeniz önemli bir konu olacaktır.

 

  • Lohusa giyimde ayarlanabilir bel detaylının olması gerekir. Bu durum etekler için, elbiseler için ve pantolonlar için şarttır. Çünkü yeni doğum yapan kişiler zamanla artık fazla kilolarını vermeye başlar. Bu durumda eskiden olan kıyafetler artık olmamaya başlar. Ama ayarlanabilir bel lastiği sayesinde artık kilo vermeye bağlı olarak kıyafetlerinizi kendi belinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu sayede kıyafetlerinizi daha uzun süre kullanma imkanına kavuşmanız mümkün olacaktır.

 

  • Bebek için yapılan partilerde de kullanmak üzere estetik görünümü şık olan pijama ve gecelik seçmeniz gerekir. Öte yandan fotoğraf çekimleri için de bebeğinizin ve sizin daha şık görünmenizi ağlayacak lohusa giyim seçmeniz gerekir.

Etiketler: lohusa, lohusa giyim, lohusa dönemi annelerde giyim,
Eylül 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR