Lohusa Dönemi Yapılması Gereken Egzersiz Hareketleri Nasıl Olmalıdır

lohusa pijama

Doğum öncesi normal olarak bazı istenmeyen kilolar alınabilir. Bu aşırı olmadığı sürece normal bir durumdur. Doğumdan sonra birkaç diyetle ve doğum sonrası egzersizler ile nasıl olsa bu kiloları veririm diye düşünün kadın sayısı oldukça fazladır.

 

Lohusa Dönemi Yapılması Gereken Egzersiz Hareketleri Nasıl Olmalıdır?

Bu yazımızda size lohusa dönemi yapılması gereken egzersiz hareketler nasıl olmalıdır? Kısaca bundan söz edeceğiz. Doğumdan sonraki lohusalık döneminde dengeli beslenmek kilo vermenize yardımcı olabilir fakat hamilelik dönemi boyunca aldığınız kiloları dengeli beslenme ile birlikte egzersiz yaparak daha sağlıklı şekilde vermiş olursunuz. Bu vücudunuzun daha güçlü ve sıkı olmasını da sağlayacağından oldukça gereklidir. Normal doğum yapan kadınların birçoğu dikişlerle ilgili sorun yaşamasa bile bazı durumlarda ilk bir hafta içerisinde dikişten kaynaklı ağrılar yaşanabilir. Yaklaşık bir hafta sonra rahatlayacaksınız ve yavaş yavaş egzersizlere başlayabileceksiniz. Sezeryan doğum yapan kadınlar için egzersize başlama, bir aylık bir süre sonrası daha uygundur. Bunu da doktor kontrolünde yapmak gereklidir.

 

Doğum Sonrası Yapılması Gereken Egzersizler

 

Lohusalık döneminde iyi beslenme de çocuğunuzu emzirmenizden dolayı çok önemlidir. Beslenme kontrolünü elinizde tutarak ve yemeklerden hemen sonra egzersiz yapmamalısınız. Yemek sonrası birkaç saat geçtikten sonra yapılması uygundur. Gebelikte olduğu gibi en iyi yöntemlerden birisi yürüyüştür. Gün içerisinde orta tempoda yarım saat süreli bir yürüyüş yeterli olacaktır. Buna ilave olarak karın kasları için gün içerisinde dayanabildiğiniz kadar sürede mekik çekmek karın bölgesi kaslarının sıklaşması açısından oldukça yararlıdır. Kol ve bacak ile sırt bölgeleriniz için de uygulayacağınız hafif egzersiz hareketleri lohusa dönemi için oldukça fayda sağlar.

 

 

Bu hareketler sizin genel yorgunluğunuzu da üzerinizden atacak ve daha zinde olmanızı hissettirecektir. Doğum sonrası en problemli bölge karın ve bel bölgesidir. Alınan kilolar bu bilgelerde birikir. Günlük ya da iki gün ara ile hafif tempoda yapacağınız koşu karın bölgesinde çok etkili olur. Eğer dışarıda koşma imkanınız yoksa bunu koşu bandı yardımıyla da yapabilirsiniz. Doğum sonrası yapılabilecek en faydalı sporlar içerisinde yüzme de gelmektedir. Eğer buna imkanınız varsa uygulamanızı tavsiye ederiz. Kesinlikle yararını göreceksiniz.
 

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Şubat 12, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR