Lohusa Dönemi için Pijama Seçinde Ufak Detaylar

lohusa pijama, lohusa pijama modelleri, hamile pijama, hamile pijama modelleri, hamile pijama setleri, sabahlıklı lohusa, sabahlıklı lohusa pijama modelleri

Lohusa Dönemi için Pijama Seçinde Ufak Detaylar

Doğumdan sonra ilk kırk günlük süreç lohusalık dönemidir. Bu dönemde kadınlar hem vücut olarak hem de psikolojik olarak daha hassas bir döneme girdikleri için lohusa pijama seçiminde her zamankinden daha fazla özenli olmalıdır. Bu dönemde yeni doğum yapmış olan anneler daha rahat bir uyku süreci geçirmeli ve ev içi giyimlerinde her zamankinden daha fazla rahat etmelidir. Dolayısı ile hem kumaş kalitesi yönünden hem de dikiş kalitesi yönünden en iyi şekilde ihtiyaçlarınızı karşılayacak gecelik ve pijama tercihi yapılmalıdır. Özellikle rahat bir uyku uyuyamayan yeni anneler, hem bebekleri hem de günlük yaşamları için verimli olamazlar. Dolayısı ile lohusa alış verişleri yaparken tüm bu konulara daha itinalı bir şekilde yaklaşılması gerekmektedir. Lohusa pijamalarında sadece rahatlık değil estetik güzelliğin de ön planda olması gerekiyor. Çünkü bu dönemdeki kadınlar için dış görünüş önemlidir. Eğer kadınlar kendilerini güzel ve bakımlı hissetmez ise bu durum psikolojilerine olumsuz yönde yansıyacaktır.

Doğumdan Sonra Lohusa Pijama Seçimindeki Detaylar

Lohusa gecelik ve pijamalarda detaylar önemlidir. Örneğin önden düğmeli pijama modelleri annelerin daha fazla rahat etmesini sağlar. Çünkü bu dönemde zaten yorgun olan vücudun daha fazla yorulmaması gerekir. Bebeği her emzirme sırasında pijamayı dakikalarca uğraşıp arkadan açmak yerine pratik bir şekilde önden açma işlemi yapılabilir. Lohusa pijama modelleri için olması gereken  ufak detaylara bakacak olursak;

Renk detayları; renk detayları hem görsel açıdan daha iyi hissetmenizi sağlarken hem de psikolojik manada kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olacaktır. Çünkü kumaşlarda kullanılan bazı renkler çamaşır makinesinde yıkanınca renk atması veya renk solması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle rengini atmayacak olan kumaşlar tercih edilmelidir. Ayrıca kendinizi daha iyi hissedeceğiniz pozitif renkleri tercih etmeniz daha doğru olur. Yeni doğum yapmış anneler, daha çok kırmızı renk, mavi renk veya pembe gibi renkleri tercih etmektedir. Ancak günümüzde lohusa  ürünlerin de pek çok farklı renk mevcuttur. Yani kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz onlarca renk arasından seçim yapabilirsiniz. Bunun dışında, kumaşlarda kullanılan bazı renkler cilt üzerinde ve deri üzerinde alerjik etkilere yol açabiliyor. Özelikle hassas bir cilt yapısına sahipseniz, mutlaka renklere dikkat etmeniz ve doğal boyalarla üretilmiş gecelikleri ve pijamaları tercih etmeniz gerekmektedir.

Dikiş detayı; giysilerde bulunan dikiş detayları, esasen çok fazla rahatsız edici olabiliyor. Bu nedenle kaliteli ve daha düzgün bir şekilde olan ürünleri tercih etmeniz faydalı olacaktır. Gecelik ve pijamalarda bulunan dikişlerin yeni doğum yapmış anneleri rahatsız etmemelidir.

Terletmeyen detaylar; terleme doğu sonrası daha fazla yaşanan durumların başında gelir. Lohusa geceliklerinde ve pijamalarında terletmeyen kumaşlar tercih edilmelidir. Aynı zamanda vücutta oluşan teri de içine çekebilmelidir. Dolayısı ile pamuklu kumaş yapısına sahip olan kumaşlardan yapılan ürünleri tercih etmeniz gerekir. Özellikle yeni doğan bebekleri emzirirken, anneler çok fazla kalori harcadığı için ve hamilelik sürecinde vücutta biriken, ödemi atmak için terleme meydana gelir. %100 pamuklu gecelikler ve pijamalar sayesinde daha fazla rahat edebilirsiniz.

Pijamalarda bulanan aksesuarlar; bayanların öncelik verdiği durumlardan biri kıyafetlerinde bulunan aksesuarlardır. Dolayısı ile lohusalık ve hamilelik döneminde kullanılan kıyafetlerde ve geceliklerde aksesuar detaylarına da ekstra özen göstermeniz gerekir. Burada vücudu sıkmayacak ve rahatsız etmeyecek detaylar kullanılmalıdır. Özellikle sert güpürler yerine daha yumuşak güpürler tercih edilmelidir. Yine sert, sivri ve metal gibi detaylar kullanılmamalıdır. Aksi halde anne ve bebeğe zarar verebilir.

Tasarım; kıyafetlerde en çok dikkat edilen konuların başında tasarım gelir. Lohusa pijama setleri içinde en şık ve en rahat tasarımları kullanmanız önerilir. Çünkü bu tür giysiler, hem görsellik açısından hem de rahatlık açısından kadınların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar. Dolayısı ile lohusa ürünlerinde tasarımlara da dikkat edilmelidir.

Yeni doğum yapmış kişiler için yukarıda verdiğimiz detaylar önemlidir. Yani her kadınlar vücutlarının eski haline dönmesini sağlamak amacı ile ve doğum sonrası daha fazla konforu yakalamak amacı ile çok fazla konuyu ele almaları gerekir. Zira lohusalık döneminde giyimlerin detaylarına ve rahatlıklarına dikkat edilmediğinde hem geceleri hem de gün içinde kendinizi iyi hissedemeyebilirsiniz.

 

 

Etiketler: lohusa pijama, hamile pijama, lohusa pijama modelleri, hamile pijama modelleri, lohusa
Şubat 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR