Lohusa Dönemi Anne Sütü Nasıl Arttırılır

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Bebeğini emziren annelerin en önemli konularından birisi de sütünün yeterli olup olmadığıdır. Doğum sonrası emzirme sürecine başlama ve buna uyum sağlama oldukça önemlidir. Yeni anne olmuş bir kadının özellikle de ilk bebeğini dünyaya getirmişse bu süreci ve bu görevi yerine getirme misyonunda olması oldukça önemlidir.

Lohusa Dönemi Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

Anneler bazı zamanlarda özellikle lohusa dönemi sürecinde sütünün yeterliliği konusunda tereddütler yaşarlar. Bu dönemde unutulmaması gereken, süt sadece belirli besinlerin alımı ile artmaz. Huzurlu bir ortamda olmak, dinlenmek ve uyku düzeninin de iyi olması anne sütü artışında oldukça etkilidir. Doğum sonrası süt hemen gelmeyebilir ve birkaç gün boyunca azar azar gelip bebeğin emmesiyle artış gösterir. Bebeğin istediği sıklıkla onu emzirebilmek oldukça önemlidir. Normal değer iki saat aralıklarla emzirmedir fakat ilk zamanlarda günde 8 kez olması normaldir. Başlarda emzirmede sıklık fazla fakat süre az olacaktır. Buna neden bebeğin erken yorulmasıdır. Gün geçtikçe emzirme sıklığı azalıp emzirme süresi uzayacaktır. Üçüncü aydan sonra emzirmede sayı 4 veya 5’e düşer. altıncı aydan sonra da 3 veya 4 olur. İlk 6 ay en önemli ve gerekli besin anne sütüdür. Lohusa Dönemi Anne Sütü Nasıl Arttırılır? Bu anlamda sütün artmasına yardımcı olacak yiyecekler nelerdir bir de onları değerlendirelim.

 Hangi Yiyecekler Anne Sütünün Artmasına Yardımcı Olur?

Sütü artırıcı yiyecekler ve anne beslenmesi oldukça önemli olup her şeyin başında su içmek anne sütünü artırmada çok önemlidir. Çünkü sütün yüzde 87’si sudan oluşur.

Eğer annede demir eksiliği varsa süt üretimi de azalır. Yulaf iyi bir demir kaynağı olup rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Ayrıca sütün meme kanalından ilerlemesini sağlayıcı etkisi vardır.

Havuç tüketimi de oldukça faydalıdır. Gelişimi ve süt oluşumunu destekleyen östrojene benzeyen kimyasal ve bitkisel fitoöstrojen içerir. Süt üretiminde oldukça etkilidir.

Baklagiller çok iyi bir demir kaynağı olmakla birlikte süt kalitesini de artırır.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler de süt miktarını artırdığı gibi folat, A vitamini, demir ve kalsiyum açısından zengin olduğu için sütün kalitesini artırır.

Badem, ceviz ve fındık da yağlı tohumlardır ve sütün kalitesini artırır.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Mart 11, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR