Lohusa Annelere Özel Ürünler Nelerdir

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Yeni doğum yapan anneler, bir süre lohusalık ismi verilen dönemi yaşarlar. Hem bebek için hem de anne için önemli olan bu süreçte özenli olunmalıdır. Kullanılan eşyalar, bazı yiyecekler ve içecekler lohusalara özel hazırlanır.

 

Özellikle hastane döneminde ihtiyaç duyulan bu ürün özel olarak üretilir. Peki, lohusa anneler için hazırlanan bu ürünler nelerdir? Loğusa tacı, terlik ve pijama takımları bu ürünlerdendir. Annenin hem rahat edebileceği hem de beğenebileceği ürünler seçilir. Genelde taç ve terlikler pijamayla takım şekilde hazırlanır. Annenin zevki ya da bebeğin cinsiyetine göre ürünlerin rengi ve deseni değişebilir.


  Lohusa Pijamaları Nasıl Olur?

  Lohusa pijama takımları rahat ve kullanışlı olmalıdır. Terletmeyen kumaştan seçilir. Yazın doğum yapacak anneler için ince penye tercih edilebilir. Kış anneleri içinse sıcak tutan ince polar ve peluşlar seçilebilir. Pijama takımları alt üst ya da gecelik olabilir. İki parçalı olanlar anneler için daha kullanışlıdır. İçi kısa kollu ya da kolsuz modeller sabahlıkla kullanılabilir.

  Sabahlıklar pijama ile aynı renk ve modelde olmalıdır. Loğusa pijamaları genelde açık renkler seçilir. Beyaz, krem, pembe, sarı ve mavi en sık kullanılanlardır. Bebeğin cinsiyetine göre renk seçimi yapılabilir.


  Güpürlü ve Dantelli Modeller

  Loğusa geceliklerinde genelde süslemeler güpürle yapılır. Kol uçlarında, yakada ve paçalarda bu detayları görmek mümkündür. Geceliğe hem şık hem de özel bir hava verir. Güpür sevmeyen anneler saten kumaş kullanarak istedikleri özel havayı yakalayabilirler. Lohusa pijamaları gebelikte kullanılan beden ölçüsüne göre alınmalıdır. İstirahat boyunca rahat edebilmek açısından dar pijamalar tercih edilmez.


  Lohusa Tacı Kullanımı

  Genelde annelerin pijamalarıyla beraber kombinlediği bir üründür. Saçları toparlamak için kullanılır. Genelde çiçeklerle ya da boncuklarla süslenir. Geceliğin rengine uygun başka aksesuarlar da kullanılabilir. Taçlar bant ve toka şeklinde saça takılır. Hem anneyi saçlarına şekil verme derdinden kurtarır hem de geceliği ile sevimli bir kombin oluşturur. Lohusa tacı pijama ve terliklerle takım olarak hazırlanıp satışa sunulmaktadır.

 Lohusa Terliklerini Unutmayın

Lohusalık döneminde en önemli şey ayakların sıcak tutulmasıdır. Hem anne hem de bebek açısından dikkat edilmesi gerekir. Anneler için hazırlanan loğusa terlikleri bunun için özel hazırlanır. Pamuklu ya da havlu terliklerden imal edilirler. Ayağı tam saran yumuşak yapısı evde kullanıma uygundur. Terlik gecelikle birlikte takım olarak satılır. İsterseniz aldığınız terlikleri kendiniz de zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

 

Terliklerin üzerinde sağlam şekilde dikilmiş boncuklar bulunabilir. İsterseniz güpür ve dantellerle de terliklerinizi geceliğinize uydurabilirsiniz. Lohusa terliği ayak numarasına göre seçilir. Yumuşak malzemeden üretildiği için ayak numarası ile birebir tutmayabilir. İsterseniz rahat kullanabilmek adına bir numara büyük de seçebilirsiniz. Loğusa terlikleri babet, ev ayakkabısı ya da patik şeklinde de olabilir. Kullanım tercihinize ve mevsime göre terlik modelinizi siz seçebilirsiniz.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Mart 10, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR