Kadınlarda Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Bebek sahibi olmak isteyenlerin en önemli konularının başında yumurtlama dönemi gelir. Birçok kadın bunu hesaplayarak hamile kalmaya çalışır. Bazen de doğru olmayan birçok duyumla bu hesaplama dönemi karışıklıklara sebep olur ve bu süreçte stres ve zorluklar yaşanır.

Kadınlarda Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?

Yumurtlama dönemi (ovülasyon) hamile kalmak için en uygun günler olarak bilinmektedir. Her kadın belli bir yaş döneminde bu durumu yaşar. Bu durum gebe kalmayı ve ovülasyon belirtileri olduğu süreci içerir, adet görme döngüsü 28 gün olarak belirlenir. Bu durum her kadın için farklılık gösterebilir. Genelde adet dönemi kadınlarda 24-35 gün arasında değişmektedir. Bazen bu durum daha da uzun sürebilir ama büyük çoğunlukla kadınlar adet döneminin 11-21 günleri arasında yumurtlama yaşarlar. Bazı kadınlar yumurtlama günlerini farklı yöntemler ile hesaplamaktadır. Genelde vücut ısısı ölçümü ile ovülasyon tahmini ile hareket ederler. Bazı zamanlarda regl döneminde bile yumurtlama olabiliyor fakat gerçek yumurtlama günü farklı olabiliyor. İşte bu tarihlere yakın günler içerisinde hamilelik ihtimali yüksek olabiliyor. Dilerseniz ovülasyon belirtileri nelerdir? size bu süreç konusunda da bilgi verelim.

Ovülasyon Belirtileri Nelerdir?

Ovülasyon belirtileri yani kadınlarda yumurtlama dönemi birkaç gün önceden başlayarak kendini gösterir. Vajinal akıntıda artış görülür ve şeffaflaşır. Bununla birlikte vücut ısısında artış meydana gelir. Bu elle pek hissedilmese de derece kullanıldığında fark edilebilir. Bunu sürekli deneyen kadınlar rahatlıkla fark edebilirler. Yarım derecelik bir artış meydana gelir. Bu sürece girmeden önce ya da sonra kasıklarda ağrı oluşur. Bu sancı tek taraklı olarak sağda veya solda meydana gelir. Bu şekilde yumurtlama günü bariz bir şekilde belirginleşir. Bazen ender de olsa ağrı tek taraklı da olabilir. Bazı durumlarda yumurtanın büyümesi ile beliren ağrılı durum yumurtlama gerçekleşmeden birkaç gün önce başlar, yumurtlama meydana gelirken artar ve ardından bir anda geçer. Bazen ağrı ile birlikte çok hafif vajinal kanama da olabilir. Karın bölgesinde şişlik hissi yaşanarak, göğüslerde dolgunluk ve hassasiyet oluşur. Yumurtlama olmadan birkaç gün önceden libido artışı meydana gelir.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Mart 27, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR