Hamilelikte Pantolon Ve Ayakkabı Seçimi

lohusa giyim, hamile giyim, lohusa gecelik

Hamilelik dönemi kadınlar için hayatlarında yaşadıkları tüm dönemlerden farklı olan bir dönemdir. Hamile giyim için uygun giyinmek hamilelik için çok önemlidir. Hamile olan kadınlar için en önemli olan kıyafetlerden biri pantolonlardır. Hamile iken kadınlar genel olarak pantolon giymek konusunda kararsızlardır. Fakat her gün eşofman giymek ya da bir yere giderken eşofman dışında bir kıyafet giymek istemektedir. Pantolonlar hamile giyim ürünü olarak özel tasarlanabilmektedirler.

  Hamilelikte Pantolon Giyimi

  Hamilelik dönemi ile kadınların vücudunda değişimler meydana gelir. Vücuttaki değişimlerden en çok değişen bölge göbek, kalça ve basen bölgesidir. Hamile giyim ürünlerinden biri olan hamile pantolonları da buna göre üretilmektedir. Hamile pantolonları vücudu saran kumaşlardan üretilmez. Hamilelik döneminde kullanılan iç çamaşırları da vücudu terletmeyen, vücudu sıkmayan çamaşırlar giyilmelidir.

  Terleten iç çamaşırları kadınlarda idrar yolları iltihabına neden olur. Aynı şekilde pantolonlarında vücuda yapışıp, vücudu sıkmamalıdır. Göbek kısmını sıkan pantolonlar ve bacaklarda sıkma yapan pantolonlar dolaşım bozukluğuna neden olurken bebeğin sağlığını olumsuz etkiler. Hamilelik pantolonları özel olarak üretilmişlerdir. Göbek kısmı yüksek bele sahip ve beli sıkmayan lastikli ve bol pantolonlardır. Bu pantolonlar rahatlıkla hamilelik döneminde kullanılır.

  Hamilelikte Ayakkabı Seçimi

  Hamile giyiminde ön planda olması gereken rahatlıktır. En önemli giyim unsurlarından biri de ayakkabılardır. Ayakkabı seçerken de önemli olan rahatlıktır. Hamilelik döneminde kesinlikle topuklu ayakkabı tercih edilmemelidir. Ayakkabı tercihinde mutlaka spor ayakkabı babet gibi rahat ayakkabılar tercih edilmelidir.

  Hamilelik döneminde ayaklarında şişmesi nedeni ile ayakkabılar dar gelebilir bu nedenle normalde giyilen ayakkabı numarasının yerine daha büyük ayakkabı alınmalıdır. Ayakkabılar bir ya da iki numara büyük seçildiği takdirde ayaklar ayakkabıda sıkışmazlar. Ayakkabının üretilmiş olduğu malzeme, doku ve kalite çok önemlidir. Hava alan ayakkabılarda hamilelik döneminde tercih edilmelidir. Ortopedik ayakkabıların seçimi de çok önemlidir.

  Hamilelikte Alışveriş Ne Zaman Yapılmalıdır?

  Gebeliğin ilk üç ayında hiç kilo alınmayabilirken üç ya da iki kilo alabilmektedir. İlk üç ay içerisinde alışveriş yapılmasına gerek kalmaz. Hamilelik durumu öğrenildiği anda hemen alışveriş yapmak doğru değildir. Sadece 6 aylık bir zaman diliminde alışveriş yapıp yeni kıyafetlere ihtiyaç olacaktır. Çok fazla farklı kıyafet almaya bu anlamda gerek yoktur.

  Hamile olan kadınlar ilk üç aydan sonra alışveriş yapmalıdır ve mevsime göre kıyafet seçimi yapmalılar. İki adet hamile pantolonu, iki adet elbise ve belki de bir adet etek yeterli gelecektir. Geri kalan zamanda ise evde var olan rahat kıyafetler giyilmelidir. Az parça ile fazla sayıda kombin yapabilmek hamilelik döneminde çok önemlidir.

  Hamile Kıyafetleri

  Hamile kıyafetleri doğal kumaşlar ile üretilmelidir. Bol, geniş, rahat, lastikli ve lastikleri sıkmayan şekilde olmalıdır. Hamilelik kıyafetlerinin doğru seçilmesi oldukça önemlidir. Pantolondan, ayakkabıya kadar hamile kıyafeti seçimi rahat, kaliteli ve hava alan şekilde seçilmelidir.

Etiketler: lohusa giyim, hamile giyim, lohusa gecelik
Nisan 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR