Hamilelikte İç Giyim Tercihi

lohusa giyim, hamile giyim

Hamilelik çok farklı bir süreçtir. Anne adayı bu süreci doğal bir süreçle geçirebilmesi için rahat etmesi çok önemlidir. Hamilelikte birtakım rahatsızlıklar yaşanabilmektedir. Bu nedenle anne adayının kendisini rahat ve huzurlu hissetmesi ve rahat hareket edebilmesi çok önemlidir. Gebelik döneminde hamile giyim olarak iç giyimde çok dikkatli olmak gerekir. İç Giyimin doğru şekilde olması hem annenin hem de bebeğin sağlığı için çok önemlidir.

  Hamilelik Döneminde Sütyen Seçimi

  Hamilelik döneminde fiziksel olarak en büyük değişiklik göbekte ve göğüslerde olmaktadır. Kilo almaya ve hormonların değişimine bağlı olarak göğüsler içerisinde süt oluşumu ile göğüsler irileşir. Büyüyen göğüsler hamilelik sırasında ağırlaşıp ağrılara neden olur. İnce askılı sütyenlerin hamile giyim olarak kullanılması kullanışlı olmayacaktır. İnce askılı olan sütyenler cildi tahriş edecektir. Desteksiz ve telsiz olan sütyenler tercih edilmelidir. Aynı şekilde pamuklu olan sütyenler kullanılmalıdır. Ekstra kopçalı, pamuklu ve esnek olan sütyen seçilmelidir. Doğru sütyen ölçüsü seçilmelidir.

  Emzirme Sütyenin Hamilelikte Kullanımı

  Hamile giyim tercihlerinden biri de emzirme sütyenleridir. Emzirme sütyenlerinde önemli olan kolay şekilde açılıp kapanır. Telsiz olan, pamuklu kumaştan, desteksiz ve kalın askılı olmaları nedeni ile hamilelik döneminde emzirme sütyenleri kullanılabilir. Emzirme sütyenleri hamileliğin son aylarında göğüs bedeni daha çok büyüyeceği için hamileliğin son dönemlerinde emzirme sütyeni alınmalıdır. Emzirme sütyeninin de rahat şekilde kullanılabilmesi için emzirme sütyeninin bedeninin doğru seçilmesi gerekir.

  Hamilelikte Külot Seçimi

  Hamile giyim için iç çamaşırı çok önemlidir. İç çamaşırlarından biri olan külotlar hamilelik döneminde pamuklu kumaştan üretilmiş olmalıdır. Dantelli modellerde tercih edilse de günlük kullanım için önerilmez. Külotların vücuda tam bir şekilde oturmayıp bol kalması gerekir. Dar ve sentetik olan külotlar terlemeye yol açar. Hamilelikte sıklıkla vajinal akıntılar görülür.

  Vajinal akıntıların külot üzerinde kalması çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle külotlar hava alan kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Pamuklu kumaşlar hava alan doğal kumaşlardır. Göbek kısmı ile tasarlanan hamile külotlarının kullanılması çok önemlidir. Göbek altı külotların giyilmesi de hamilelik döneminin rahat geçmesini sağlar. Renkli, desenli, dantelli ve sentetik kumaşlı olan külotlardan hamilelik dönemi boyunca uzak durulmalıdır.

  Hamilelikte Uyku Sütyeni

  Hamile olmayan kadınlar dahi uyku sırasında giymiş oldukları sütyenleri çıkarmalıdırlar. Hamilelik döneminde ise uyku sırasında sütyen giyme durumu çok daha önem taşır. Uyku sırasında sütyen kullanılmamalıdır. Fakat gebelik esnasında hassas olan göğüsler için sütyene ihtiyaç olabilir. Uyku sütyeni bu durum için kullanışlı olabilir.

  Uyku sütyeni spor sütyenleri gibi olan sütyenlerdir. Hafif dokuları ile kişiyi sıkmaz ve ağırlık hissettirmez. Anne adayının zorlaşan uyku döneminde rahat hissetmesini sağlar. Uyku sütyenlerinin askıları çıkarılabilirdir. Hamilelik döneminden sonraki emzirme dönemi için de emzirme sütyeni olarak kullanılabilmesi yönünden avantaj sağlar. Hem doğum öncesinde hem de doğum sonrasında rahatlıkla kullanılabilir.

Etiketler: lohusa giyim, hamile giyim
Nisan 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR