Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Kadınların hayatındaki en güzel ve en heyecanlı döneminden bir tanesi olan hamilelik oldukça önemli bir süreçtir. Bu dönemde anne adayları kendilerine daha fazla dikkat ederek daha sağlıklı besinler tüketmeye özen göstermelilerdir. Sadece kendilerine değil doğum yaptıracak doktoru seçerken de ayrı bir özen gerekir. Özellikle ilk defa doğum yapacak olan anne adayları bu konu daha titiz bir şekilde araştırma yapmalılardır. Çünkü, gebelik döneminde annelerin doğum süreci hakkında daha bilinçli olması ve doktorun da kendi alanında yeterince bilgili olması oldukça önemli olduğundan doktor seçimi de anne adayları için büyük önem taşımaktadır.

Doktorunuzun mesleki deneyimi : Doktor seçerken ilk once dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de seçeceğiniz doktorun deneyimidir. Bundan dolayı, doctor seçmeden önce ilk olarak kaç yıl çalıştığını, nereden mezun olduğunu araştırmalısınız. Bunların yanı sıra doktorun güncel bilgilere sahip olması, sürekli araştırma yapmayı seven gelişen teknolojik olaylardan da haberdar olması oldukça önemli bir durumdur.

Doktorunuza güvenmeniz önemlidir: Bir diğer önemli konu ise doktorunuza karşı güven duymanızdır. Eğer doktorunuzun yanında rahat ve güvenilir hissetmiyorsanız bu sizing hamilelik sürecinize de etki edecektir. Bundan dolayı, seçeceğiniz doktora güven duymanız oldukça önemlidir.

Doktorunuzun yaklaşımı : Seçeceğiniz doktorun size karşı davranışı veya yaklaşımı sizi rahatsız etmemelidir. Yani, size karşı ilgiliyse, sorularınıza cevap buluyorsanız ve aldığınız cevaplar sizi tatmin ediyorsa bu durum hamileliğinizin daha rahat kolay geçmesini sağlayacaktır.

Doktorunuza istediğinizde ulaşabilme imkanı: Doktorunuzun konumunuza yakın olması da önemli bir durumdur. Bu durumu sadece konum olarak düşünmekte doğru olmayacaktır. iletişim açısından da ulaşılabilir olmalıdır.. Hamilelik döneminde anne adayları heran doktorlarına ihtiyaç duyabilirler. Bundan dolayı da istedikleri zaman onları görebilmeli, telefon yada mail yoluyla ulaşabilmelidir. Böylece her ihiyaç duyduğunuz anda doktorunuza ulaşabileceğiniz rahatlığı sizi biraz ferahlatacaktır.

Ekonomi: Ekonomik olarak değerlendirme yapmak gerekirse, seçeceğiniz doktorun sizin maddi durumunuza uygun olup olmadığı da oldukça önem arzetmektedir. Bu yüzden istediğiniz doktorun ekonominizi sarsmaması, Bebeğinizin doğumundan sonrada ekstra masrafların da ortaya çıkacağını düşünürsek, sanırım genel tabloyu bu şekilde ifade ederken pekte haksız sayılmayız.

Kısacası, doktorunuzu seçerken kesinlikle kendinizi rahat hissetmelisiniz. Kafanızda takılan soruları istediğiniz zaman çekinmeden sormalısınız. Ayrıca, doktorunuz sizi her zaman desteklemeli ve aydınlatıcı bilgiler vermelidir. Böylece, hamilelik döneminiz sizin için sorunsuz bir şekilde geçecektir. Sağlıklı doğumlar dileriz. Herşey gönlünüzce olsun.


 

Etiketler: lohusahamile, hamilelik dönemi, dikkat edilmesi, gereken, hususlar,
Ocak 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR