Hamilelikte Adet Görülür mü?

Hamilelikte Adet Görülür mü?

"Hamilelikte adet görülür mü?"

sorusu hem anne adaylarının hem de anne olmaya hazırlananların aklında hep bu soru vardır. Gebelik döneminde ortaya çıkan nadir de olsa kanamalar mevcuttur. Bu kanamayı kadınlar adet kanaması olarak değerlendirirler.

 

Bu kanamaların neden kaynaklandığına dair bilgilenmek çok önemlidir. Hamilelikte annenin yumurtası ile babanın sperminin birleşmesiyle embriyo meydana gelir. Gebelik bu şekilde başlar ve yeni yumurta üretimi annede son bulur. Her ay tekrarlanan yumurta üretimi ve adet yoluyla dışarıya atım süreci sona ere. Yumurtlama tekrar başlayana kadar bir daha ortaya çıkmaz. Tüm bu bilgiler doğrultusunda hamilelikte adet görülür mü sorusunun tek ve net cevabı kesinlikle hayırdır.

Hamilelikte adet olmaması kesinlikle kanama olmadığı ya da olmayacağı anlamına gelmez. Birçok kadında gebeliği ortaya çıkmasından sonra nadir de olsa kanamalar meydana gelir. Bu kanama adet kanaması olmasa bile vajinal bir kanama olması ihtimali vardır. Kanama olması anne adayını hayal kırıklığına uğratabilir. Gebe kalmadığını zannetmesine yol açabilir.

Bazı genetik yatkınlığı olanlarda birden fazla kanama olduğu görülebilir. Yakın akrabalarınızda bu kanamaların çok olduğunu biliyorsanız sizin de başınıza gelme olasılığı yüksektir.


Hamilelikte adet kanaması olarak düşünülen kanamaların nedenleri:
• Yerleşme kanaması
Döllenmiş yumurta rahim içinde kendine bir yer bulur ve yerleşir. Bu esnada yumurta rahimdeki bazı damarların sıkışmasına neden olur ve bunun sonucunda da kanama gerçekleşir. Kanama az ve pembemsi bir renktir. Bu tarz kanamalar yumurtlamadan 10 gün sonra rastlanır. Bir ya da iki gün sürer. Kanamanın miktarı ve rengi kontrol edilmelidir.


• Dış gebelik
En önemli belirtilerinden biri şiddetli karın ağrısı ve kanamadır. Baş dönmesi, omuz ağrısı, şiddetli karın ağrısı gibi şikayetlerle de karşılaşılır. Anne adayının bu tarz şikayetleri varsa kadın doğum uzmanına görünmesi gerekmektedir.

• Düşük
Düşük kanaması ilk önce hafif bir şekilde başlar. Daha sonra artar. Bu tip durumlarda anne adet kanaması olarak düşünebilir. Anne adayı bu durumu kesinlikle dikkate almalıdır.Vakit kaybetmeden kadın doğum uzmanına başvurması gerekmektedir.



Etiketler: lohusa hamile, hamilelikte adet, hamilelik, adet sorunu,
Ocak 10, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR