Hamilelik Döneminde Mide Yanması

Hamilelik Döneminde Mide Yanması

Hamilelik döneminde mide yanması neden olur?

Evlenen her bireyin hayali olan bebek zorlu süreçlerden geçmeyi gerektirmektedir. Özellikle kadınlar için birçok farklı zorluğa sahip olan bu süreç günümüzde biraz daha kolaylaşmış olsa da birçokları için hala zor sayılan süreçlere sahiptir. Hemen hemen her kadının başına gelen bazı zorluklar bulunsa da bu herkesin başına geleceği anlamına gelmez. Hamilelik dönemini çok kolay ve rahat şekilde geçiren bireyle de bulunmaktadır.

Hamilelik döneminde birçok kadının ortak yaşadığı bazı problemler vardır. Bu problemlerden en çok bilineni ve en önemlilerden bir tanesi ise mide yanmasıdır. Mide yanması problemi hamile kadınlar arasındaki en yaygın sağlık sorunlardan bir tanesidir. Hemen hemen her anne adayı bu problemlemi yaşamaktadır. Fazla paniğe kapılınmaması gereken bir sorun olan mide yanması aynı anda göz ardı da edilmemesi gerekmektedir.

 

Hamilelik sırasındaki mide ekşimesi genellikle vücuttaki hormonal ve fiziksel değişimden kaynaklanmaktadır. Bu mide yanmaları genellikle hamileliğin ilk 3 ayında başlar. Anne adayları genellikle bu sorun yüzünden çok fazla hastaneye uğramaktadırlar. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde ise kaslarda meydana gelen yavaşlama ve rahimin büyümesiyle beraber midedeki basınç artar. Bu basınç sonrası mide yanması sıkıntı da artış göstermeye devam eder. Genellikle hamilelik sürecinin sonunda biten bu mide yanmasına sebep olan gıdalara karşı anne adaylarının dikkatli olması gerekir. Özellikle kızartmalar mide yanması konusunda baş sorumlu sayılmaktadırlar. Mide yanması için doktora gitmeniz gerekse de evde uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. Ancak bu konuda önlem almak başınıza geldikten sonra yapacağınız şeylere göre daha faydalı olur. Ağır ve yağılı yiyeceklerden kaçınmak oldukça faydalı bir yöntemdir. Ayrıca yemeklerin yavaş yenmesi de önemlidir. Yemeğinizi hızlı hızlı yemek mide yanmasını arttırır ya da sebep oluşturur. Mide yanması gibi bir durum yaşarsanız hemen hemen herkesin başvurduğu yöntem olan ılık süt yöntemine başvurabilirsiniz. Ilık süt mide yanmasına oldukça iyi gelen evde yapılabilecek yöntemlerin başında gelmektedir. Ayrıca uzmanlar lifli gıdaları da önermektedir. Lifli gıdalar mide yanması dışında reflüye de iyi gelmesiyle bilinmektedir.

Etiketler: lohusa,hamile,Hamilelik, hamilelik mide yanması,
Mayıs 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR