Hamilelik Döneminde Giyim Nasıl Olmalıdır

lohusa giyim, hamile giyim

Hayatın her döneminde giyim konusu çok önemlidir. Fakat hamilelik dönemi hayatın bambaşka dönemidir. Hamilelikte kadının hem vücudunda değişikler olur hem psikolojisinde değişiklik olur hem de hormonlarında değişiklik olur. Fiziksel ve psikolojik anlamda kadınların en hassas dönemlerinden biridir. Bu nedenle giyim konusu özellikle hamilelik döneminde çok önemlidir. Hamile giyim bebek ve anne sağlığı için dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.

  Hamilelikte Giyimin Önemi

  Hamile olan kadının giyimi, uyku düzeni, fiziksel aktiviteleri, yemesi ve içmesi tamamen hamilelik koşullarına uygun olarak düzenlenir. Hamilelik dönemindeki kadın bütün yaşamını uzmanların tavsiyesi ve bazı kurallara göre düzenlemelidir. Bebeğin en iyi şekilde beslenmesi, gelişmesi için ve anne adayının huzurlu ve rahat hayat sürmesi gerekir. Bunun sağlanabilmesi için en önemli etkenlerden biri kıyafet seçimidir.

  Gebelik döneminde kadınlar hayatlarının en hızlı şekilde kilo aldıkları döneminde olurlar. Alınan kilolar ile rahat yaşanabilmesi ve kilolara uygun olarak giyinebilmek zor bir konudur. Hamilelik zamanının ilk üç ayı döneminde anne adayı iki ya da üç kilo alır bazen bu süre içerisinde hiç kilo almaz. İlk üç ayda kilolar alınması kişinin yaşamını etkilemez ve kişinin hamile giyim tarzında dolabını değiştirmesine gerek kalmaz. Fakat hamileliğin 4. Ayından sonra kilo alımı hızlı bir şekilde artar. Göbek daha belirginleşir, bacaklar şişer, basenler çıkar, kollar şişer ve tam olarak bu dönemde kişinin kendini rahat hissetmesi ve bebeğin gelişiminin düzgün olması için hamilelik için uygun bir kıyafet seçimi yapılır.

  Hamilelikte Nasıl Kıyafetler Tercih Edilmelidir

  Hamilelikteki giyim için en önemli iki unsur rahatlık ve sağlıktır. Anne adayı içinde rahat hissettiği, sağlıklı ve kaliteli kumaşlar ile olan kıyafetleri tercih etmelidir. Hamilelik döneminde herhangi biri hayatı olmayan anne adayları için kıyafet seçimi çok daha kolaydır. Bol tişörtler, geniş şortlar, rahat eşofmanlar hamile giyim en uygun kıyafetlerdendir. Hamilelik dönemi için özel tasarlanan birçok ürün bulunmaktadır. Terletmeyen kıyafetler, pamuklu kumaşlar ve rahat giysiler tercih edilmelidir.

  Hamilelik Giyiminde Kumaş Seçimi

  Hamilelik döneminde kadınların değişen hormonları nedeni ile çok fazla terlerler. Bu neden ile terleme seviyesini en düşük seviyeye indirebilmek için doğal kumaşlı kıyafetler tercih edilmelidir. Yün, keten, pamuk gibi doğal kumaşlar ile üretilen kıyafetler tercih edilmelidir. Daha sağlıklı ve nefes alan bu doğal kumaşlar ile üretilen kıyafetler sentetik kumaşlı kıyafetlerden daha pahalı olsa da daha sağlıklıdır. Açık renkli, seyrek dokunmuş, doğal kumaşlı ve geniş kıyafetler tercih edilmiştir.

  Rahat ve Bol Kıyafetler Neden Tercih Edilir?

  Hamileliğin konforlu geçebilmesinin en iyi yolu bol ve geniş kıyafetlerin tercih edilmesidir. Vücuda yapışan kıyafetler hamilelik döneminde kadının yaşayacağı değişimler için kadının hayatını zorlaştırabilir. Dar etekler, dar badiler ve dar pantolonlar hareket kısıtlılığı yapar ve dolaşım bozukluğuna neden olurlar. Bu neden ile en doğru kıyafet seçimi bol taytlar, bol elbiseler ve hamile pantolonları tercih edilmelidir.

Etiketler: lohusa giyim, hamile giyim
Nisan 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR