Hamilelik Döneminde Gaz Ve Şişkinlik Sorunu İçin Ne Yapmak Gerekir?

Hamilelik Döneminde Gaz Ve Şişkinlik Sorunu İçin Ne Yapmak Gerekir?

Hamilelik Döneminde Gaz Ve Şişkinlik Sorunu İçin Ne Yapmak Gerekir?

Hamilelik dönemi kadınlar için mükemmel ve çok özel bir dönem olsa da bazı problemleri de beraberinde getirmektedir. Bunlar içinde hamilelikte şişkinlik ve gaz problemi vardır. Bu sorun hamile olan birçok kadında görülebilmektedir. Bu yazımızda hamilelik döneminde gaz ve şişkinlik sorunu için ne yapmak gerekir? Konusuna değineceğiz. Doğal ve bitkisel yöntemler hakkında bilgi vereceğiz.

Hamilelik Döneminde Gaz Ve Şişkinlik Sorunu İçin Ne Yapmak Gerekir?

Uzmanlara göre hamilelikte gaz sorunu progesteron hormonunun artmasından kaynaklıdır. Bu hormon vücuttaki tüm gazların gevşemesine sebep olur. Dolayısıyla bağırsak kasları gevşediğinden sindirim de yavaşlamaktadır. Gaz birikimi kolaylaşır şişkinlik, sürekli geğirme ve midede gaz oluşumu meydana gelir. Hamilelikte gaz ve şişkinlik nedenleri arasında kabızlık, obezite, hareketsizlik ve yetersiz beslenme de vardır. Hamilelik döneminde gaz ve şişkinlik rahatsız edici bir problemdir.

Hamilelikte Gaz Ve Şişkinlik Problemi

Öncelikle hamile olun veya olmayın yenen yiyeceklerin vücutta biriken gaz miktarı ile doğrudan etkisi olur. Bu nedenle hamilelikte de yeterli beslenmeli, midede ve bağırsaklarda gaz oluşumunu sağlayacak yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Süte alerjisi olan hamile bayanların süt ürünlerinden uzak durarak pirinç sütü veya soya sütü gibi alternatifleri değerlendirmesi gerekmektedir. Ayrıca kızarmış ve çok yağlı yiyeceklerden de uzak durmalısınız. Bu tarzda yiyeceklerin sindirimi zordur ve uzun sürer. Asitli içecekler de boşa alınmış kaloridir, bu tarz içeceklerden de uzak durmalısınız.
 

Gaz ve şişkinliğe en iyi gelecekler arasında bol su içmek vardır. Yeterli miktarda alınan su sindirim sistemini daha rahat çalıştırır. Bu vesileyle vücuttaki gaz daha kolay atılarak kabızlık sorunu da çözülmüş olur. Hamilelik dönemi yaşayan kadınların bol su tüketmesinin bebeğin sağlığı için de önemli olduğu bilinmektedir. Lifli  yiyecekler gaz üretmesine rağmen bağırsak hareketlerinin düzenli olmasına etkilidir. Lifli beslenmekle gaz ve şişkinlik problemi çözülecek, ve kabızlık ortadan kalkacaktır. Hamilelikte düzenli egzersiz de gaz ve şişkinlik problemine iyi gelir, hafif egzersizler ve yürüyüş gaz ve şişkinlik probleminizi rahatlatacaktır. Papatya çayı da uzmanların önerdiği bir diğer rahatlatıcıdır, papatya çayı gaz birikimi önler ve anlık çözüm sağlar.


 

Etiketler: lohusa hamile,gaz,siskinlik,sorunu
Ocak 21, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR