Hamilelik Döneminde Cinsel Yaşam Nasıl Olmalıdır

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Hamilelik döneminde cinsel yaşam konusunu özellikle ilk kez bebek sahibi olacak çiftlerin çok merak ettiği bir konudur. Hamilelik döneminde cinsel yaşam nasıl olmalıdır? Bu durum bebeğime zararlı mı? Bu yazımızda size birçok yanlış bilinen doğruları aktaracağız.

Hamilelik Döneminde Cinsel Yaşam Nasıl Olmalıdır?

Riskli gebelikler dışında hamilelikte cinsellik gayet doğal ve normaldir. Hamileyken cinsellik yaşanmaz algısı tamamen yanlış bir algıdır. Kadının hamile olduğu dönemde erkekte de kadında da duygusal ve fizyolojik değişimler yaşanabilir. Bu oldukça normal bir durumdur ve mutlaka eşlerin cinsel yaşamını etkiler. Fakat cinsellik ortadan kaldırılırsa bu ilişkiyi, evliliği, paylaşım ve ruh sağlığını çok daha fazla etkiler. Sadece cinsel hayatınız değil bütün ortak paylaşımlarınız de bundan etkilenmiş olur. İlk 3 ay için herhangi bir düşük riskine tedbir amaçlı olarak doktorlar cinsel ilişkiyi yasaklar. Zaten bu aylar hamileliğin yoğun yaşanıp cinsel keyfin geri plana itildiği aylardır. Bu dönemlerde çoğu kadında cinsel istekte azalma yaşanır. İlk üç aydan sonra hamilelikte cinsel yaşam anne adayının rahat olabileceği her pozisyonda yaşanabilmektedir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Gebelikte kadında sevilme ve şefkat ihtiyacı oldukça belirginleşir. Hamilelik dönemi sürecinde çiftlerin şunu göz önünde bulundurmaları çok önemlidir. Cinsel hayat sadece vajina ile penisin birleşmesi değildir. Çiftin arasındaki cinsellik birleşme olmadan da gerçekleşebilir. Mastürbasyon yapmak (tek başına veya karşılıklı), masaj veya oral seks ile çiftler birlikte cinsel doyum yaşayabilirler. İlerleyen hamilelikte kadınların tensel temas ihtiyaçları çok artar. Cinsel istek geri plana itilebilir ve bunun yerine sevgi sözcükleri, yoğun ilgi, şefkat gösterme gibi ilgi şekilleri alır. Bazen erkek bunu cinsel bir istek gibi algılasa da aslında kadınların çoğu sadece kendi ihtiyaçları olduğu zaman bunu yapmak isterler. Bu duruma erkeğin saygı göstermesi anne adayının ruhsal durumu açısından oldukça önemlidir. Toplumsal bir yanılgı da cinselliğin bebeğe zarar vereceği olarak bilinmesidir. Bu toplum içerisinde yaygın bir durum olsa da bilimsel olarak durum bunun tam tersidir. Tensel ve cinsel temas hem kendiniz hem de bebeğiniz için gayet sağlıklı bir durumdur. Cinsel ilişkide dikkat edilecek tek ayrıntı anne adayının istediği bir pozisyon olması ve onu ilişkiye zorlamadan yaşana bilmesidir.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Nisan 09, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR