Hamile Giyimi Nasıl Olmalıdır

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Hamilelik süreci yaşayan anne adayları, zaman zaman kıyafet seçiminde zor anlar yaşamaktadır. Tercih edilecek olan kıyafetin anne adayının rahat olmasını sağlaması gerekmektedir. Anne adayının hamile giyim alışverişi yaparken dikkat etmesi gereken bazı kriterler vardır. Satın alınacak olan kıyafetlerin sentetik veya naylon olmasına önem gösterilmelidir. Beli sıkmaması koşulu ile şortlar da tercih edilebilmektedir.

  Hamile Giyimde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  Anne adayları hamile giyim alışverişi yaparken ilk dikkat etmeleri gereken konu, kıyafetin rahatlığıdır. Fiziksel ve zihinsel anlamda rahat ettirmeyecek giyim parçalarından uzak durulmalıdır. Hamile giyim modasının her geçen gün çeşitlenmesi sayesinde hem rahat hem de şık olmak, mümkün hale gelmektedir. Kıyafet seçimine önem verilmesi, anne adayını konforlu hissettirmektedir.

  Hamile Giyim Alışverişi Ne Zaman Yapılmalıdır?

  Hamileliğin ilk dönemlerinde bazı kadınlar kilo almezken, bazı kadınlar da birkaç kilo almaktadır. Hamileliğin ilk dönemlerinde anne adayının alışveriş yapmasına gerek duyulmamakta olup alışveriş hamileliğin sonraki dönemlerine bırakılmalıdır. Mevsimine göre şekillenen hamile giyim modası, az sayıda parça ile doğru kombin yapılmasını sağlamaktadır.

  Anne adayı hamile olduğundan haberdar olur olmaz alışverişe başlamamalı, kilo almayı beklemelidir. Hamileliğin ilk aylarında vücut çok hızlı değişim göstermekte olup alınan kıyafetler bir kereden fazla giyilememektedir. 4 ay tamamlandıktan sonra kıyafet alınmaya başlanırsa, satın alınan kıyafetleri hamileliğin sonuna kadar giymek mümkündür. Anne adayını sıkmayacak şekilde tasarlanmış olan kıyafetler, cilde zarar vermemektedir.

  Hamilelikte Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalıdır?

  Hamilelikte yapılacak olan alışverişte, dar kıyafetlerden kaçınmak gerekmektedir. Özellikle elbiseler, hamilelik süresi boyunca erişilmesi zor bir rahatlık vermektedir. Bol ve rahat elbiseler, anne adaylarına çok yakışmaktadır. Dar kıyafetlerin kan akışını azaltması ve kasların kasılmasına neden olması dolayısıyla hamilelikte tercih edilmemesi önerilmektedir.

  Hamile kadının rahat nefes almasını sağlayan pamuklu kıyafetler, terin dışarı çıkmasını sağlamaktadır. Pamuklu kumaşların yanı sıra anne adayını rahatsız etmeyecek her türden kumaş kullanılabilmektedir. Alışveriş yaparken anne adayı giyimine önem göstermeli ve satın aldığı kıyafetin kalitesinden emin olmalıdır. Hamile giyim modası, anne adayını rahat ettirmeye çalışırken bebeğin de en doğru şekilde gelişmesini sağlamaktadır.

  Hamilelikte Tercih Edilmesi Gereken Kıyafetler Nelerdir?

 

 Rahatlığına ve sağlığına önem veren hamile kadınlar, hangi kıyafette kendini konforlu hissediyorsa o kıyafeti tercih etmelidir. Çalışmayan kadınlar için kıyafet seçimi son derece kolayken, çalışan hamile kadınlar klasik giyimin zorunlu tutulmasından ötürü seçimlerini zor bir şekilde yapmaktadır. Satın alınan kıyafetin üretildiği malzemeye ve dokusuna dikkat edilmelidir.

  Hamilelikte hormon seviyesinin yükselmesi nedeni ile anne adayı çabuk terlemekte ve teri minimum seviyede tutmak gerekmektedir. Teri minimum seviyede tutan doğal malzemeden üretilen kıyafetler, anne adayının nefes almasına olanak vermektedir. Mevsim ne olursa olsun, anne adayı seyrek dokulu ve açık renkli kıyafetleri tercih etmelidir. Kadınlar için hamilelik dönemi hassas bir dönemdir ve hareket kabiliyetini kısıtlayan kıyafetlerden uzak durmakta fayda vardır. 

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Aralık 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR