Hamile Giyim Ürünlerinden Pijama Nasıl Seçilmelidir?

hamile giyim, lohusa giyim, hamile elbise, hamile kıyafetleri, lohusa kıyafetlerimile, Hamile pijama, pijama

Hamile Pijama Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamilelik süreci kadınlar için oldukça heyecan taşıyan, önem arz eden bir süreç olarak bilinmektedir. Bu süreçte anne adayları kullanacağı her ürünün kaliteli ve vücuduna uygun olmasını isterler. Bu noktada anne adaylarının doğum sonrası en çok dikkat ettikleri şey pijama seçimidir. İster normal ister sezaryen doğum yapan kadın olsun her biri doğum sonrası kendini rahat hissedebileceği parçalar giymeyi tercih eder. 

Lohusa pijama bu noktada en çok dikkat edilen üründür. Pijamanın dar olmaması annenin yürüyüşünde rahat hareket edebilmesi açısından önemlidir. Lohusa pijama genellikle bol olmasıyla bilinir. Hamilelik döneminde de bu ürün bol tercih edilmelidir.

Hamilelik Sürecinde Pijama Tercihi

Lohusalık süreci annenin bebeğine alışma süreci olarak tanımlanır. Bu süreçte anne bebeğiyle hareket halindeyken oldukça rahat olmalı. Hamilelik süreci boyunca anne adayları genellikle pijama giymeyi tercih eder. Bu ürünün rahat, bol, yapışmaması adayın rahat hareket etmesi için önemlidir. Anne adayları kendilerini iyi hissetmeleri adına yürüyüş yaparlar ve genellikle hamile pijama tercih ederler. Bu pijamalar anne adayını sıkmadığı için diğer ürünlerle karşılaştırıldığında daha çok kullanıldığını görmemiz mümkün.

Lohusa pijamaları alırken tiril tiril, rahat kumaşa sahip olması alan kişilerin en dikkat ettiği özelliklerdir. 
Kullanan kişi için önem teşkil eden bu ürün, öncelikli olarak vücudu sıkmayacak şekilde tasarlanmalıdır. Kumaşının terleme yapmaması da dikkat edilen bir diğer husustur. 

Lohusa Pijama Özellikleri?

Lohusaların en önemli görevlerinden bir tanesi bebeklerini yürüyüş yapmaktır. Yürüyüşün günde 2 saatte bir olacak şekilde en az 20 dakikalık hafif tempolu yapıldığı düşünüldüğü zaman yürümeye elverişli pijamalar bu anlamda kurtarıcı olacaktır. Lohusalık döneminde giyilen pijamaların göğüs detayının fermuarlı olması önemlidir. Bu sayede emzirme esnasında kıyafet değiştirme veya çıkartma zorunluluğu olmayacak ve kullananlara da kolaylık sağlayacaktır. Pijamalar tercih edilirken, normal doğum yapmış olan kadınlarda daha genel ve belirleyici özelliğe sahip pijamalar kullanılabilir. Sezaryen ile doğum yapmış olan annelerin pijamalarının altları dikişlerin üzerine gelmeyecek şekilde yüksek belli tercih edilmelidir.

Tercih edilecek olan yüksek belli pijamalar, geceleri rahat uyumak açısından da dikkat edilmesi gereken konudur. Lohusa pijaması alırken anne adayları çoğunlukla açık pembe, açık mavi ve ekru renklerini tercih eder. Çevreden önerilen ise gözü yormayan bir pijamalar kullanılmasıdır. Fakat bu ürün lohusaların zevkleri ve tercihleri doğrultusunda alınmalıdır. Bu ürün ne kadar rahat ve bol olursa anne adayı da kendini o derece rahat hisseder. 

Lohusa Pijaması Nasıl Olmalıdır?

Lohusa pijaması anne adaylarının alırken en dikkat ettikleri üründür. Hamilelik sürecinde kadınlar rahat parçalar tercih eder. Çünkü değişen vücut şekilleri, kilo alma durumu onların psikolojik anlamda zor anlar geçirmelerine sebebiyet verecektir. Hamilelik döneminden sonra gelen lohusalık dönemi ise kadınların yine vücutlarında birtakım değişimlerin meydana geldiği bir süreç olarak bilinir. Bu yüzden lohusa kadınların da, giyince rahat edebileceği bir giyim tarzına ihtiyaçları vardır. Lohusalık dönemindeki pijama takımları, bu konuda fazlasıyla tercih edilen ürünler arasındadır. Lohusalıkta giyilecek olan pijamaların vücutta terletme ve sıkma yapmaması son derece önemlidir. Bununla birlikte evde geçirilen zamanlarda vücut sıcaklığının yükselmesine sebep olan ürünlerden de kaçınılmalıdır.

Hamilelik Döneminde Neden Pijama Tercih Edilir?
Bu ürün, rahatlık ve konfor severler tarafından tercih edilen bir ürün olmakla birlikte hamilelik sürecinde her anne adayının giydiği bir parçadır. Pantolon yerine bu ürün daha çok tercih edilir. Çünkü pantolon, bacakları ve kasık bölgesini sıkacağı için kişi zorlanacaktır. Bu nedenle pantolon hamilelik sürecinde pek tercih edilmemektedir.

Göbek gittikçe büyüdüğünde daha rahat, salaş parçalar tercih edilecektir. Göbek büyüdüğünde pantolon giyimi hem anne adayının hareketlerini kısıtlayacak hem de vücudunu sıkacak, karın ağrısına sebep olacaktır. Bebeğin gelişimi açısından da bol kıyafet tercih edilmelidir. Her gün yapılan hafif tempolu yürüyüşlerde hamile pijama ürünün kullanılması bacakları ve karın bölgesini olumlu yönde etkileyecektir.

Lohusa Pijamalarında Beden Seçimi

Hamilelik döneminde yapılan alışverişlerin olmazsa olmazı olan bu üründe kişi kendi bedeninden bir beden büyük olanını tercih etmelidir. Bu tercih önemlidir zira kendi bedenini alan bireyin göbeği büyüdükçe ve kilo aldıkça vücuduna dar gelecektir. Bu sebeple her ihtimale karşı bir beden büyük ürün alınmalıdır.

Etiketler: hamile giyim, lohusa giyim, hamile elbise, hamile kıyafetleri, lohusa kıyafetlerimile, Hamile pijama, pijama
Mayıs 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR