Hamile Giyim Nedir?

hamile giyim

Hamilelik döneminde anne adaylarında vücutsal değişimler meydana gelir. Bu değişimler daha çok kilo almaya yönelik olduğu için normal zamanlarda giyilen kıyafetler, hamilelik döneminde bayanları rahatsız edebilir. Çünkü hamilelik döneminde giyilecek kıyafetler doğru seçilmelidir. Burada kişilerin kilosundan vücut ve ten yapılarına kadar her detaya ekstra özen gösterilmelidir.

Hamilelik döneminde tercih edilebilecek kıyafetlerde başta, kumaş kalitesine dikkat edilmelidir. Çünkü kumaşların kalitesi cildi etkileyeceği için kesinlikle naylon, petrol içeren veya sentetik olarak adlandırılan kumaşlardan kaçınmak gerekir. Aksi halde ciltte tahrişe, kızarıklığa veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Öte yandan hamile giyim tesettür modellerini seçerken de özenli olmanızda fayda vardır. Hem görsellik açısından hem de rahatlık açısından her zaman ürünlerin kalitesi ön planda tutulmalıdır.

Hamile Giyim Nasıl Olmalı?

Gerek ilk kez hamilelik geçiren bayanların gerekse ikinci kez hamilelik geçiren bayanların ilk sorduğu sorulardan biri de budur. Nasıl ki bu dönem bayanlar için normal bir süreç değilse kıyafetlerde de normal giyim ürünlerinden değil, hamileler için özel tasarlanan kıyafetlerden faydalanmanız şarttır. Bu bağlamda, hamile giyim elbise modelleri daha fazla ilgi görür. Çünkü elbiseler, tek parça olduğu için gün içinde daha fazla rahat etmenize yardımcı olacaktır. Özellikle karın bölgesini sıkmayacak ve rahat ettirecek kıyafet seçimlerine her zaman daha fazla öncelik tanımanız şarttır.

Ayrıca sadece karın bölgesinin genişliğine değil, göğüs bölgesinin ve kol bölgesinin rahatlığına da önem verilmelidir. Çünkü hamileliğin ilerleyen dönemlerinde kilo alımı daha fazla olacağı için rahat ve daha salaş modeller tercih edilmelidir.

Hamile Kıyafetleri Hangi Ayda Giyilir?

Hamileliğin ilk dönemlerinde anne adaylarının vücutlarında çok fazla değişim görülmez. Ama ilk üç aydan itibaren, kilo almalar başlar. Bu durumda üst kısımda sorduğunuz soru ile karşı karşıya kalmak kaçınılmazdır. Elbette bu durum kişiden kişiye ve vücut yapısına göre değişiklik gösterse de hamileliğin üçüncü ayından itibaren bu kıyafetleri giyilmeye başlanmalıdır. Özellikle hamile giyim alt üst takım çeşitleri hem gündüz kıyafetleri için hem de ev rahatlığı için gereklidir. Çünkü bu tür alt üst takımlarda, ayarlanabilir lastik beller mevcuttur. Dolayısı ile hamileliğinizin ilerleyen dönemlerinde bile bel lastiğini dilediğiniz gibi ayarlayıp, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Ayrıca özel kadınlar için tasarlanmış, kendinizi özel hissedeceğiniz hamile giyim büyük beden kıyafetleri de mevcuttur. Bu modeller daha çok ikiz gebeliklerde kullanılmaktadır. Büyük beden kıyafetler, her zaman annelerin rahatlığını düşünülerek, tasarlanır. Öte yandan her kıyafette kendi tarzınızı yakalama şansınız da mevcuttur.

Hamile Giyim Nereden Alınır?

Ürün modellerinde kesinlikle kumaş kalitesine ve ürünlerin tasarımlarına dikkat etmeniz gerekir. Bu bağlamda her satış noktasından ürün almak doğru olmaz. Dolayısı ile sorduğumuz soru. Eğer hamileliğiniz boyunca rahat ve şık görünmek isterseniz kesinlikle sadece güvenilir satış yapan bilindik ve kendini ispatlamış yerlerden alış veriş yapmanız önerilir. Burada anne adayları sadece ürünlerin fiyatına değil, aynı zamanda da ürünlerin kullanışlı olmasına da dikkat etmelidir. Yani sadece hamilelere hizmet veren ve hamileler için özel tasarımları olan firmalar alış veriş yapmak için doğru olacaktır. Özellikle hamile  giyim lohusa pijama gibi tüm ürünleri bir arada bulacağınız web sitesinden destek almanız önerilir. Çünkü hamilelik dönemi yorucu olduğu için anne adayları mağaza mağaza gezmek yerine evlerinin konforunda tüm ürünleri tek bir adresten bulabilmelidir.

Hamile Giyim Nerede Var?

Esasen her yerden bu modellerin rahatlıkla bulabilirsiniz. Ama her ürün sizin ihtiyacınızı karşılamaz. Özellikle basit ve sıradan ürünler yerine daha çok rahatlık ve konfor düşünülerek tasarlanan ürünleri tercih etmeniz gerekir. Yani geniş çaplı düşünüldüğünde, hamile giyimin ne kadar önemli olduğu çok net bir şekilde anlaşılabiliyor. Bu nedenle ürün kalitesi ve ürünlerde kullanılan tarsım gibi detaylara dikkat etmeniz tavsiye edilir.

Sizlere hizmet verecek olan online satış mağazasında aradığınız tüm detaylar olmalıdır. Peki doğru hamile giyim alış verişi nasıl yapılır? İşte detaylar…

  • Her şeyden önce mutlaka ürünlerin kalitesine dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle petrol ve türevi maddeler içeren ürünler yerine %100 pamuklu ve organik hamile ürünleri seçmeniz ve bu yönde alış veriş yapabileceğiniz yerleri aramanız gerekir.
  • Ürünlerde dikiş kalitesi asla göz ardı edilmemelidir. Her ne kadar çok dikkat edilmese de aslında hamile giyimde kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken konulardan biri de ürünlerin dikiş kalitesidir. Çünkü yanlış tekniklerle dikilen hamile ve lohusa ürünleri hem gündüz kıyafetlerinizde hem de gece kullanacağınız kıyafetlerinizde sizleri rahatsız edecektir.
  • Ürünlerin tasarımına da özen gösterilmelidir. Hamile ve lohusa ürünlerinde düz kesimler yerine daha volamlı kesimler kullanılır.  Bunun nedeni ise değişen vücudun fiziksel yapısına kıyafetlerin uyum sağlaması olacaktır. Özellikle karın bölgesinde pile veya daha bol tasarımlar kullanılmalıdır. Bunun yanında kıyafetlerde kemer, metal aksesuarlar, vücuda zarar verecek aksesuarlar yerine daha yumuşa ve vücudu rahatsız etmeyecek aksesuarlar kullanılmalıdır. Bu sayede rahatınızı ve konforunuzu maksimum düzeyde yaşayabilirsiniz.
  • Hamile ürünlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise kumaşlarda kullanılan renklerdir. Eğer doğal kök boyaları ile elde edilen kumaş boyaları tercih edilirse vücuda zarar vermeyecektir. Ama kumaş boyalarında kalitesiz boyalar kullanılırsa hem ürünlerin renkleri yıkandıkça atacak hem de cilde tahriş verecektir.
  • Eğer hamile ürünlerini web sitelerinden satın alacaksanız, hamile giyim online alışveriş tercihlerinizde sizlere güvenle hizmet verecek adresleri tercih etmeniz gerekir. Özelikle kart bilgisi vereceğinizde güvenli olması ekstra önem taşır.

Hamile Giyim Önerileri Ve Fikirleri

Ürün önerileri ve fikirleri, almak istediğinizde kesinlikle ilk olarak kendi tarzınızı ön plana çıkarmanız gerekir. Eğer klasik giyimden hoşlanıyorsanız, hamilelik döneminizde de tarzınızın dışına çıkmanıza gerek yoktur. Çünkü işinin ehli tasarımcılar, klasik modellerde de pek çok farklı özelliklerde hamile kıyafetleri tasarlamaktadır.

Stiliniz spor giyimden yanı ise o halde sizler için spor ve şık kıyafetler, hamilelik döneminizde de sizleri bekliyor olacaktır. Yani hem spor hem de çok şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

İşte sizler için trend ürün önerilerimiz;

Hamile giyim siteleri, sizler için sadece ürünlerini bu kriterler de sınırlamaz. Yani sokak modasını veya etnik giyim tarzını da hamilelik sürecinde üzerinizde taşıyabilirsiniz. Özellikle sıradan bir giyim stiline sahip değilseniz sizler için üretilen harika modelleri tek tek incelemeniz oldukça kolay olacaktır.

Hamile Kıyafetlerinde Hangi Markalar Var?

Burada dünyaca bilinen ünlü markaların hamileler için tasarladığı kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Ayrıca hamile giyim yeni sezon modellerinde her zaman en ünlü markalar tercih edilmektedir. 2021 yılında ise yine şıklığı ile ve rahatlığı ile adından söz ettiren markaları tercih edebilirsiniz.

Bizlerin sizler için önerdiği markalardan en popüler olanlarını sıralıyoruz.

  • Effortt
  • Mecit
  • Monamise
  • Aqua
  • Tuba

 

lohusahamile.com olarak kaliteli ürünlerimizi deneyebilirsiniz. Mutluluğunuza mutluluk katmak için bizi tercih eden bütün anneler gibi sizde bizi tercih edebilirsiniz.

Etiketler: hamile giyim, hamile elbise, lohusa hamile giyim
Şubat 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR