Hamile Giyim Konusunda Nelere Dikkat Edilmelidir

lohusa giyim, hamile giyim, lohusa gecelik

Hamile Giyim Konusunda Nelere Dikkat Edilmelidir

Hamilelik, bir kadının yaşayabileceği en duygusal, en mutlu ve en karmaşık dönemlerden bir tanesidir. Karnınızdaki ufaklığı hissetmeye başladığınızda, aklınızda da birçok soru şekillenmeye başlar. Bu duygusal değişikliklerin yanında, vücudunuzda da birçok değişikliğin olacağı kaçınılmazdır. Artık dar gelen çamaşırlar, göbek kısmı kapanmayan pantolonlar, yeni arayışlara girmenize sebep olacaktır. İşte tam da, hamile giyim konusunda size rehberlik edecek bu yazımıza, mutlaka göz gezdirmelisiniz.

  Hamile Giyiminde, Kendimizi Nasıl Daha Rahat Hissedebiliriz?

  Hamilelikte rahatlık için ilk kural, rahat ve bol kıyafetler tercih etmektir. Hamilenin ruhen ve bedenen sağlıklı olması ve bebeğin sağlığı açısından rahatlık çok önemlidir. Kendisini, seçtiği kıyafetler içinde rahat hisseden hamile kadınlar, bu dönemi çok daha rahat atlatır. Sağlıklı ve mutlu bir anne, sağlıklı ve mutlu bir bebeği de beraberinde getirir. Ayrıca hamileyi psikolojik olarak boğmayacak renkleri seçmekte önemlidir. Koyu ve karanlık renkler, zaten psikolojik olarak ani değişiklikler yaşayan anneye rahatsızlık verebilir.

  Hamile Giysilerinde Kumaş Tercihi Neden Önemlidir?

  Özellikle yaz dönemlerinde, terletmeyecek ince, uçuş kumaşlar tercih edilmeli, bu kıyafetler teri emebilecek özelliğe sahip olmalıdır. Malum ki hamileler özellikle de hormonel değişiklikler sebebiyle, devamlı terleme potansiyeline sahiptirler. Teri emen kumaşlar, hamilenin hasta olmaması ve sağlığı açısından çok önemlidir. Olabildiğince bol pantolonlar, hamileler için özel üretilen beli lastikli pantolonlar kullanılabilir. Yine hamile giyim mağazalarında rahatlıkla bulabileceğiniz, karın kısmı geniş, ince penye tshirtler seçilebilir.  Aynı şekilde, yazlık tek parça elbiseler, göğüs altından bollaşan kıyafetler, hamileler için gayet uygundur. İç çamaşırı olarak, zamanla karnınızı sıkmaya başlayacak olan külotlar yerine, hamileler için özel üretilmiş, bol beden külotlar tercih edilmelidir. Bu külotlara sezeryan külodu da, denilmektedir. Yine sütyen seçiminde, zaten bir büyük bedene geçecek olmanız kaçınılmazdır. Özellikle, hamileliğin son aylarında, alacağınız rahat bir gecelik, evin içerisinde en büyük kurtarıcınız olacak.

  Hamilelikle Giysi Alışverişi Ne Zaman Yapılmalıdır?

  Hamileliğin ilk 3 ayı genellikle, vücudunuzda çok fazla fiziksel bir değişim olmayacaktır. Eğer sürekli mide bulantısı yaşayan hamilelerdenseniz, kilo bile vermeniz mümkün. Ancak, hamileliğin 4. ayından itibaren, yavaş yavaş karın bölgesinde şişkinlik olarak başlayan değişimler olacaktır. Bu süreç kişiden kişiye değişmektedir, genellikle 4. ay yani, hamilelikte 2. periyod çok önemlidir. Fiziksel değişim bu zamanda başlar. Yavaş yavaş, beli lastikli pantolonlara geçiş yapılabilir.2. periyod sonu yani 6. ay sonunda, mutlak suretle hamile alışverişi gerekir. İç çamaşırınıza kadar değiştirmeniz gereken bir döneme gireceksiniz.

  Hamilelikte Dar Giyinmek Anne ve Bebeğe Zarar Verir mi?

  Hamile giyim konusunda, en çok merak edilenlerden bir tanesi de dar giyim tercih edilebilir mi? Cevap hayır. Çünkü hamile olan kişinin kendi sağlığı ve bebeğin sağlığı açısından dar giysi giymesi sakıncalıdır. Bebeğin kordonu dolanabilir veya hareket etmesi için gerekli alan kısıtlanmış olur. Aynı şekilde anne de, özellikle hamileliğin son aylarında, kendisini dar kıyafetler içerisinde rahatsız hissedecektir.

Etiketler: lohusa giyim, hamile giyim, lohusa gecelik
Nisan 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR