Hamile Giyim Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Hamile Giyim Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Hamilelik, kadının hayatındaki fiziksel ve psikolojik şekilde en hassas dönemler içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle; yeme ve içme, uyku, fiziksel aktiviteler, giyim gibi hayata dair her alan değerlidir ve gebelik şartlarına göre düzenlenmektedir. Bu dönem içerisinde kadın, bütün hayatını belli olan kurallara ve profesörlerin önerilerine göre yönlendirmektedir.

 Hem bebeğin mümkün olduğunca en doğru biçimde beslenip gelişmesi hem anne adayının huzurlu ve rahat olması gerekmektedir. Bu dönemin en mühim konularından birisi de kıyafet tercihidir.

  Hamilelikte Seçilmesi Gereken Kıyafetler

  Hamile giyim adına en mühim olan nokta, konfor ve sağlıktır. Bu açıdan anne adayları hangi kıyafetlerle rahat biçimde hareket ederse ve hangisi kendisi adına daha sağlık olacak ise onları tercih etmelidir. Bunun dışında iş yaşamında olmayan hanımlar adına hamile giyim tarzı tercihi daha basittir. Rahat ve geniş olan şortlar, eşofmanlar, bol tişörtler hamilelik adına uygundur. Fakat bu dönem içerisinde çalışmak zorunda olan, klasik giyim tarzının zorunlu olduğu iş mekanlarında çalışan anne adayları adına alternatifler daha sınırlıdır.

  Hamilelikte Herkese Uygun Alternatifler

 Tekstil şirketleri hamileler adına özel tasarımlı ürünleri sektöre sunmaktadır. Normal elbiselerden daha pahalı olsa bile bu kıyafetler içinde konforlu olmak kesindir. Bu açıdan çalışan anne adaylarının, hamileler adına tasarlanan elbise, gömlek, pantolonları seçip, sağlıklı ve rahat gebelik dönemi geçirirler.

 Bunun için hamile giyim üretimi yapılan kıyafet dokusuna, malzemeye dikkat edilmesi gerekir. Hamile giyimle alakalı bir diğer yararlı tavsiye ise; kalın kazak giymek yerine, ince bluz ve üstüne hırka tercihinin yapılmasıdır. Bu dönem içinde kalın, tek parça elbise çoğu zaman terletirken, kat kat birkaç elbiseyi üst üste giymek daha mantıklıdır. Anne adayının terlemesi ile üstündekini çıkarması daha kolay olacaktır.

 Yün, Keten, Pamuk Gibi Doğal Malzemelerden Üretilen Giyim Tercihi Yapılmalı

 Hamilelik döneminde çoğalan hormon seviyesinin, kadının vücut ısısının normalden çok yüksek olmasına neden olur. Bu nedenle de kadınlar normalden çok terler. Bu terlemeyi en az seviyede tutmak için anne adaylarının elbiselerinin doğal malzemelerden üretilmesi gerekir. Örneğin; keten, yün, pamuk gibi doğal malzemelerden üretilmiş olan elbiseler, yapay olanlara göre daha pahalıdır. Fakat kesinlikle sağlıklıdır ve kadının minimum terlemesine yol açmaktadır.

 Rahat, Konforlu ve Bol Giyim Tercih Edilmelidir

  Rahat bir hamilelik dönemi adına en mühim kıyafet türü, geniş ve bol kıyafetlerdir. Kadınlar genel olarak vücudu saran elbiseleri tercih ederler ve alışkın olduklarından ötürü bunların içerisinde rahatsız olmazlar.

  Fakat hamilelik dönemi, kadınların hayatındaki en hassas ve en farklı dönem olduğundan ötürü alışkın oldukları her şey kadınlar adına zorlaşacaktır. Bu dönemde, dar pantolon, badi, etek gibi kıyafetler kadını rahatsız ederek terletir. Bunun yanı sıra hareket etmesini sınırlandırır. Bu açıdan en rahatı, bol olan elbiseler, hamile pantolonları ve taytlardır.

Etiketler: Hamile Giyim Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey
Mart 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR