Emzirme Sütyeninin Faydaları Nelerdir

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Hamilelik dönemi ve sonrasında özellikle emziren annelerin en fazla şikayet ettiği konulardan birisi de sütyen kullanımıdır. Lohusa anneler için üretilen emzirme sütyeni emziren annelerin bu şikayetlerini tamamen yok etmektedir.

 

 Emzirme döneminde normal sütyen kullanımı anneleri hem rahatsız etmekte hem de göğüs kısmında tahrişe neden olmaktadır. Emzirme döneminde göğüs ölçülerinin sürekli değişmesi de rahatsızlığın diğer sebepleri arasındadır. Bu nedenle emzirme sütyeni lohusalık döneminde annelere büyük fayda sağlamaktadır. Bu faydalardan ilki; emzirme sütyenlerinin daha konforlu olmasıdır. Çünkü, emzirme sütyenlerinde balen bulunmaz. Bu sayede göğüslerde bir sıkıştırma ve sıkma yaşanmaz.

 

 EMZİRME SÜTYENLERİ DAHA SAĞLIKLIDIR!

 

 Emzirme sütyeni, diğer sütyen türlerine göre daha sağlıklıdır. Çünkü emzirme sütyeni annenin göğüs bölgesine herhangi bir baskı oluşturmaz. Eski tip sütyen türlerinde en fazla yaşanan sorunlardan birisi de göğüs bölgesinde olan baskıdır. Emzirme döneminde göğüse uygulanan baskılar sebebiyle süt kanalları tıkanabilir. Bu nedenlerden dolayı da emzirme döneminde olan annenin sütü kesilebilir. Bu durumun ilerisinde ise mastit denilen rahatsızlık görülebilir.

 

 Mastit hastalığı genellikle emzirme döneminde olan annelerde gözlemlenen bir hastalıktır. Bu hastalık annenin memesinde ortaya çıkan iltihaplanma durumudur. Bu rahatsızlık hem anne hem de bebek için oldukça rahatsız eden bir problemdir. Bu tür problemlerle uğraşmak istemiyorsanız, mutlaka emzirme sütyeni kullanarak sağlığınızı korumamız gerekir.

 

 EMZİRME SÜTYENLERİ DAHA PRATİKTİR!

 

 Emzirme sütyenleri normal sütyenlere göre daha pratiktir. Çünkü, emzirme sütyenleri emziren annelere özel olarak tasarlanmıştır. Bu açıdan anne ve bebeği rahatlığını düşünen üreticiler emzirme sütyenlerini daha pratik bir hale getirmiştir. Emzirme sütyenlerinin pratik olmasındaki sebep ise sütyenin kancalı ya da klipsli şekilde üretilmesidir.

 

 Normal sütyenler ile emzirme yapmak isteyen anneler sütyeni tamamen çıkarmak zorundadır. Emzirme sütyenlerinde ise böyle bir durum söz konusu olmaz. Yani, pratiklik açısından emzirme sütyenlerine bir klips eklenmiştir. Böylece, bebeğinizi emzirmek istediğiniz zaman sadece sütyenin klipsini açmanız yeterli olacaktır. Esnek bir yapı da sağlayan emzirme sütyeni, kolaylıkla bebeğinizi emzirmenize yardımcı olur.

 

 EMZİRME SÜTYENİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

 

 Emzirme sütyeni alırken ilk dikkat edilmesi gereken husus; kumaş türüdür. Özellikle pamuklu ve esneyebilen kumaş türleri tercih edilmelidir. Böylece hem siz hem de bebeğiniz daha çok rahat edecektir. Bununla beraber emzirme sütyeni alırken mutlaka akıllı klips özelliği olan sütyenleri tercih etmeye çalışın. Bu klipsler sayesinde bebeğinizi emzirmek istediğinizde pratik bir şekilde emzirme işlemini yapabilirsiniz.

 

 Emzirme döneminde annelerin en fazla şikayet ettiği konulardan birisi de göğüs ve sırt ağrılarıdır. Bu ağrıların önüne geçmek için mutlaka kalın askılı göğüs bölgesini destekleyen emzirme sütyenleri tercih edilmelidir.

 

 EMZİRME SÜTYENİNDE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN ÖNEMİ!

 

 Lohusalık döneminde annelerin vücut ölçüleri sürekli değişmektedir. Özellikle emzirme döneminde beden ölçüsü değişen anneler, sütyen kullanımından büyük rahatsızlık duyar. Bu durumun önüne geçmek için emzirme sütyeni alırken 1 beden büyük almaya özen gösterin. Ayrıca, çoklu kancası olan emzirme sütyenlerini tercih etmeye çalışın. Bedeninize uygun sütyen seçmediğiniz sürece emzirme durumu oldukça fazla şikayetlenmenize neden olur.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Eylül 08, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR