Emzirme Sütyeninin Avantajları Nelerdir?

lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği

Gebelik dönemi; mide bulantıları, aşermeler ve bazı zamanlarda da ağrılarla geçen oldukça zorlu bir dönemdir. Bu dönem, bebek doğduktan sonra tamamen kapanmakta ancak yerini lohusalık dönemine bırakmaktadır. Lohusalık da en az hamilelik dönemi kadar hassas geçen bir süreçtir. Bu sebeple de taze anneleri rahat ettirecek giysi ve diğer bebek ürünlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bebeğini emzirecek durumdaki anne adaylarının kurtarıcı parçası ise emzirme sütyeni olarak kabul edilmektedir.

  Emzirme Sütyeni Nedir?

  Emzirme sütyeni, lohusa döneminde bulunan ve bebeğini emziren anneler için özel üretilen bir iç giyim ürünüdür. Bu sütyen sayesinde anne adayının her emzirme sırasında çamaşırını çıkarmasına gerek kalmamaktadır. Bu sayede de anne, bebeğini istediği her an ve pratik bir şekilde emzirebilmektedir. Bu sütyenlerin normal sütyenlerden farkı, göğüs bölgesinde yer alan pedlerdir. Bu pedler sütyenin geri kalan kısmından daha ince bir yapıya sahiptir.

  Emzirme sütyeni, oldukça basit bir tasarıma sahiptir. Buna göre sütyenin önünde yer alan pedler bir çıtçıt ya da düğme ile sabitlenmiştir. Bunlardan biri açılarak göğüs ucu emzirmeye uygun bir hale getirilmektedir. Emzirme önlüğüne sahip anneler için de zaman ya da mekan fark etmeksizin bebek emzirilebilmektedir.

  Emzirme Sütyeninin Avantajları Nelerdir?

  Emzirme esnasında anneleri en çok zorlayan durum kıyafetlerin ve sütyenin uygun bir biçimde açılmasıdır. Normal sütyenlerle, çamaşır yukarı kaldırılmadan ya da tamamen çıkarılmadan bebeği emzirmek mümkün değildir. Bu da anne için oldukça zahmetli bir hal almaktadır. Oysa emzirme sütyenleri sayesinde anne, istediği göğsünü rahatlıkla dışarı çıkarabilmekte ve bebeğini emzirmektedir.

  Emzirme sütyenlerinin içeriğini ağırlıklı olarak pamuklu kumaşlar oluşturmaktadır. Kumaşın kalitesi ve içeriği hem anne hem de bebek açısından oldukça önemli sayılmaktadır. Çünkü bebeğin ağzı ve göğsün ucu aynı yere temas etmektedir. Pamuklu kumaşlar antialerjik bir yapıdadır. Bu sebeple de yeni doğanlar açısından herhangi bir problem oluşturmamaktadır. Pamuklu yapısı sayesinde bu sütyenler, annenin hassaslaşan göğüs uçlarını da acıtmamaktadır.

  Emzirme Sütyeni Modelleri Nedir?

  Emzirme sütyenlerinde farklı renk ve modeller bulmak mümkündür. Genel çoğunluğa bakılınca bu sütyenlerin süngerli yapıda ve toparlayıcı özellikte olduğu görülmektedir. Ancak bunun dışında koton ve penye emzirme sütyeni de bulunmaktadır.

  Doğru sütyen ölçüsü seçildikten sonra annenin en rahat ettiği tarzda emzirme sütyeninin alınması gerekmektedir. Bu bağlamda sütyen pedlerinin çıtçıtlı olduğu modeller oldukça sevilmektedir. Ancak isteyen anne adaylarının önden fermuarlı emzirme sütyeni alması da mümkündür.

  Doğru Sütyen Ölçüsü Nasıl Belirlenir?

  Emzirme döneminde kullanılacak sütyenlerin doğru ölçüde alınması oldukça hassasiyet gerektiren bir konudur. Çünkü dar ölçüde alınan sütyenlerin bu dönemde süt bezlerini tıkayabildiği gözlemlenmektedir. Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için doğru bedenin seçilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda gebeliğin 35. haftasından sonra ve göğüs çevresine bakılarak sütyen alınması tavsiye edilmektedir.

Etiketler: lohusa pijama, lohusa pijaması, lohusa gecelik, lohusa tacı, lohusa terliği
Nisan 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR