Emzirme Döneminde Süt Arttırma Yolları

Emzirme Döneminde Süt Arttırma Yolları

Emzirme Döneminde Sütü Arttırma Yolları

Emzirme işlemi, annenin göğsünden süt gelmesi için prolaktin hormonunun artması ve süt bezlerini uyarmasıyla birlikte süt salgılanması yolunu açıklamaktadır. Uzmanlar bebeklerin en az 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmelerini tavsiye etmektedir. Anneler, sütlerini arttırmak için birçok farklı yönteme sahiptirler. Bunun en doğal şekilde artırım yolu ise süt yapan yiyeceklerden geçmektedir.

Rezene

Anne sütünü arttıran ve bilimsel olarak da bu gücünü kanıtlamış olan bir bitki görevini görmektedir. Bilimsel araştırmalarla birlikte östrojen ve prolaktin hormonlarını harekete geçirdiği bilinmektedir. Anneler her gün iki fincanı geçmemek şartıyla rezene çayı içebilirler. Ayrıca sadece süt arttırmaya değil, kadınların sindirim ve hazımsızlık problemlerine de iyi gelmektedir. Rezene, bebeğin kanına ve vücuduna karıştığı zamandan sonra ise gaz sancısını son derece iyi bir şekilde kesmektedir.

Yumurta

En güçlü protein kaynağı olan yumurta, demir ve aminoasit açısından çok kuvvetli bir yapıya sahiptir. Annelerin sütünü arttırmaları için özellikle kahvaltılarda iki tane yumurta yemeleri önemlidir. Yumurtalar haşlanarak veya salatalara karıştırılarak yenilebilir.

Su

Pek bilinmese de annelerin en önemli süt arttırıcı desteklerinden bir tanesi, zengin formu sayesinde sudan gelir. Çünkü anne vücudunun %87 gibi yüksek bir oranı sudan oluşmaktadır. Annelerin her gün en az 10-12 bardak su tüketmeleri gerekir. Ayrıca sade su içmekte zorlanan anneler, şekersiz limonata, ayran ve meyve suyuna yönelerek sıvı ihtiyaçlarını giderebileceklerdir.

Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler

Maydanoz, semiz otu, karalahana, marul, ıspanak ve roka gibi koyu yeşil sebzeler; formlarında bulundurdukları fitoöstrojenler ile anne sütünün artmasına ciddi şekilde yardımcı olmaktadır. Bu sebzelerde aynı zamanda zengin A vitamini, kalsiyum ve demir gibi önemli yapı taşları da vardır. Bu yapı taşları, aynı zamanda sütün kalitesinin artmasına da yardımcı olmaktadır.

Kurutulmuş Meyveler

Kuru incir, elma, hurma ve daha birçok farklı seçenek, anne sütünü arttıracak özellikteki meyveleri lanse eder. Kalsiyum ve manganezin yüksek oranda bulunmasıyla birlikte, sütün artması için gereken tetikleyiciler annelerin kanına karışmış olur. Ara öğünlerde 2 veya 3 adet yenilebilir. 


Etiketler: lohusa hamile, emzirme dönemi
Aralık 31, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR