Düşük Belirtileri Nelerdir?

Düşük Belirtileri Nelerdir?

Düşük Belirtileri Nelerdir? Düşükten Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Düşük belirtisinin en temelinde vajinadan kanama gelmesi vardır. Ayrıca makatta meydana gelen ağrılar, kasılmalar ve kasık ağrıları da düşük belirtilerinin en fazla yaşandığı belirtilerdir.

Düşük Belirtileri Nelerdir? Düşükten Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Düşükte belirti genelde kanama şeklinde yaşanır. Fakat yaşanan her kanamayı düşük belirtisi olarak görmemek gerekir. Kanama olmadan da düşük belirtisi kendini farklı şekillerde gösterebiliyor. Bu riskin oluşumunu nasıl anlayacağınıza dair sizlerle paylaşacağımız bilgileri aklınızda tutmaya fayda vardır.

 

Düşük riski ne şekilde belirir?

En bilinen belirti vajinal kanamadır, şiddetli karın ağrısıyla meydana gelir ve genelde et parçaları gibi parçacıklar düşer. Lekelenme genelde hormonal değişimlerden kaynaklıdır fakat pembe şeklinde ve giderek artan bir kanama oluyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Adet dönemini ağrılı geçiren kadınlar bu ağrıyı tahmin edebilirler. Düşük riski yaşandığı zaman da bel ve sırt ağrıları yaşanabilir. Ağrılar 15-20 dakika arası ve düzenli olarak yaşanıyorsa acilen doktorunuzu aramanız gerekmektedir.

 

Vajinada meydana gelen kramp ve ağrılar da düşük riskine dönüşebilir. Vajinadan yayılıp sırt ve kalçaya dağılan ağrılar da son derece önem taşırlar.  Bulantı ve kusmaya ateş de eşlik ederse bu da düşükte en önemli belirtilerdendir.

 

Düşükten Korunma Nasıl Sağlanabilir?

Hamile kalmadan önce ve hamilelik boyunca kullanacağınız ilaçların içerikleri ve yan tesirleri oldukça önemlidir. Doktorunuzun kontrolü dışında kesinlikle ilaç kullanmayınız.

 

Rahimde oluşabilecek miyom ya da genişleme gibi durumlar düşüğe neden olabilir. Bu nedenle hamilelik öncesi ve hamilelik boyunca rahim kontrolleri düzenli yapılmalıdır.

 

 

 

Aşırı kilo da düşük nedenlerindendir. Bu nedenle hamilelik öncesi aşırı kilodan kurtulmak

 

gerekir. Hamilelik döneminde aşırı kilo almamak için dengeli beslenmek düşük riskini azaltır.

 

 

Anne ve baba adayının yaş sınırı arttıkça kromozomlarda eksik oluşma artar ve hamilelikte

 

düşük ihtimalide yükselir.

 

Alkol, kafein ve sigara oldukça risk taşır ve bunları kullanmayanlara oranla düşük olasılığı 2 kat artış gösterir.

 

Özellikle ilk 3 ay boyunca karın bölgesine darbe almak oldukça tehlikelidir. Hamilelik boyunca da karın bölgesi iyi korunmalıdır.Önceden düşük yapanların genetik faktörlere bağlı yaşayacağı düşük tehlikeleri de olabilir. Bu durum da hamilelikte göz önünde bulundurulmalıdır.

Etiketler: dusuk belirtileri, lohusa
Şubat 27, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR