Doğurganlığı Artırıcı Yiyecekler

doğurganlık artıran besinler, doğurganlik artıran besinler, doğurganlık çoğaltan yiyecekler

Doğurganlığı Artırıcı Yiyecekler 

Sağlıklı beslenme her zaman için iyidir ancak anne olmak isteyen kadınların özellikle beslenme konusuna daha çok dikkat etmesi gerekir. Doğurganlığı arttıran yiyecekler konusunda ülkemiz adeta şifa deposudur. Öncelikle anne olmak isteyen kişi yani anne adayı genel bir rutin kontrol yaptırması gerekir. Doğal yollardan anne olamayan kişiler genellikle tedavi görme yoluna girerler ancak öncesinde doğurganlığı artıran yiyecekler ve bitkilerden yararlanılmalıdır. Hamile kalmak genel olarak kolay bir yöntem gibi gözükebilir ancak her kadın için hamile kalmak kolay bir yöntem değildir. Günümüzde bazı gıdalar ve genetik faktörler, stres doğurganlığı azalttığı için ise anne olma konusunda tedavi sürecine girmek zorunda kalabilir. Bu durumda organik besinler alması gereklidir.

Rahim Sağlığı İçin Bolca Kalsiyum Tüketin

Her kadının sağlıklı bir rahime sahip olması gerekir. Bilindiği gibi rahim kadınları dişilik ve yumurtalık konusunda ayırt edici özelliğidir. Hassas bir organ olan rahim özellikle ayda bir kez adet dönemi ile yenilenir. Buna yönelik olarak sağlıklı bir kadının ayda bir kez regl olması gerekiyor. Peki, sağlıklı bir rahime sahip olmak için ne yapmak gerekiyor?

Takviye kapsüllerden ziyade, özellikle kalsiyum tüketmek rahim sağlığı için çok faydalıdır. Yağlı süt, yağlı yoğurt, kaymak, peynir ve özellikle kefir rahim sağlığını koruyan ve özellikle kemikleri güçlendirdiği için anne olmak isteyen her kadın için tavsiye edilmektedir. Kalsiyum bilindiği gibi yeşil olan sebzelerde de bulunmaktadır. Kalsiyumu sebzelerden de alabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler bu açıdan kalsiyum deposudur.

Doğurganlığı Artırmak İçin Ne Yapmalı?

Anne olmaya karar verdiniz. Peki, anne olmaya karar veren kadın nasıl beslenmelidir? Çevresel faktörler özellikle aşırı kahve tüketimi, alkol, sigara kullanımı ve diğer sebeplerden kaynaklı olarak kadınlarda yumurtalık sayısı düşmektedir. Obezite günümüzde korkunç şekilde yayılmaktadır. İlk etapta kişi, fazla kiloları var ise bunlardan kurtulmalıdır. Obezite hastalığına yakalanmamak için anne adayı sağlıklı beslenmeli ve egzersizlerine devam etmelidir. Gebelik öncesi öncesinde belirtmemiz gereken bazı durumlar söz konusudur. Kişi gebe kalmadan önce kadın doğum uzmanları tarafından belli testler istenir. Bu testler alınarak vitamin değerlerinin kontrol edilir. Böylece süreç başlar.

Kadınlarda Yumurtlamayı Ne Artırır?

Öncelikle anne olmak istiyorsanız rutin bir kontrol ettirmeniz ve vitamin değerlerinizi bilmeniz gerekir. Buna göre eksik olan vitamin değerinizi tamamlamak gebe kalmanızı kolaylaştıracak bir yöntem olarak önümüze çıkıyor. Gebelik için öncesinde alınması gereken besinler ise şöyle; Bitkiler bu konuda özellikle önemlidir.

Lahana; Evet yanlış duymadınız lahana özellikle kısırlık tedavisini olmak isteyen erkek ve kadınların en çok tüketmesi gereken bir mucizevi bitkidir. Bilindiği üzere lahana kürü ile zayıflama dahi söz konusudur. Zaten anne olmaya karar veren kişi ilk etapta diyet yapması yani fazla kiloları varsa kilolarından kurtulması gerekir. Lahana özellikle çiğ olarak tüketilmelidir. Diyet konusunda sizlere destek olabilen bu besin anne olma yolunu açan nadir bitkilerdendir.

Yumurta Geliştirici ve Çatlatıcı Besinler

Havuç; birçok kişi havucun erkekler konusunda özellikle faydalı olduğunu bilir ancak anne olmak isteyen kadınlara karoten açısından zengin olduğu için yumurtlamayı kolaylaştırdığı bilimsel olarak açıklanmış olduğunu bilmez. Özellikle anne karnındaki embriyonun sağlam durması yani düşük olmaması adına havuç tüketimi önemlidir havuç bilindiği gibi içerisinde Beta karoten vitaminini taşır. Bu açıdan bakıldığında henüz yeni gebe kalmış olan kadın ilk haftalardan havuç tüketimi fazlalaşırsa düşüğü önleyebilir.

Hangi Bitki Doğurganlığı Artırır?

Eğer bir kadının rahim bölgesindeki kistler varsa özellikle o kistlerden kurtulması gerekiyor. Bunun için tedavi görmesi gerekiyorsa tedavi görmelidir ancak bunları temizlendiği halde kadının tüm değerleri normal ise o zaman bitkilere ve besinlere başvurması gerekiyor. Hormonların sağlıklı olması için gerekli olan bazı besinler vardır. Anne olmak için bütün hormonların dengeli olması gerekir.

 Mucizevi Bir Baklagil

Esmer pirinç, birçok kişi esmer pirinci hayatında kullanılmamış ya da görmemiş dahi olabilir. Ancak esmer pirinç düzenli olarak yumurtlamaya teşvik ederek yani kısırlık yaşama durumunu en az seviyeye düşüren bir pirinçtir. Özellikle yurt dışında karbonhidrat kaynağı olarak bilinir ve kullanılmaktadır. Doğurganlığı artırdığı yönünde ve düzenli adet görmeyi sağladığı bilimsel olarak açıklanmış bir pirinçtir. Pirinci nasıl kullanmak gerekir? Bilinen klasik haşlama yöntemi ile pirinci tüketebiliriz. Ancak esmer pirinci daha çok lapa şeklinde tüketmek daha sağlıklı olabilir. Folik asit içermesinden dolayı tercih edilmesi gerekirken özellikle esmer pirinç kan üretimine neden olur hamile kaldığınız halde bu pirinci tüketirseniz daha sağlıklı gebelik geçirebilirsiniz.

Rahim Güçlendirici Vitaminler

Özellikle rahim güçlendirici vitaminler olarak bilinen, demir vitamini, folik asit ve C vitamini kadınlarda doğurganlığı artırır. Vitamin kısmında genel olarak meyvelerden yardım alacağız. Kırmızı meyveler bol bol tüketin afrodizyak etkisi olduğu bilinen kırmızı üzüm, nar, yaban mersini, böğürtlen, ahududu gibi tüm kırmızı meyveler doğurganlığı arttırır. Nar içinde bulunan C vitamini nedeniyle hormon dengesini sağlar ve rahimin iç tabakasındaki döllenmeye başlayan yumurtayı korur.  Bu anlamda kırmızı meyveler kadınlarda cinsel arzuyu arttırır.

İncirde nar gibi aynı etkiyi gösteren nadide meyveler arasında yer alır. İncir rahmi temizleyen ve aynı zamanda rahmi güçlendiren bir meyvedir. Olabildiğince fazla kırmızı meyve tüketin C vitamini ve folik asit içeren kırmızı meyveler hormonları düzenlerken her türlü sıkıntıyı giderdiği gibi anne olmanıza da fayda sağlayacak.

Kadınlarda Doğurganlığı Arttırma Yöntemleri

Kadınlarda doğurganlığı artırma yöntemleri arasında bilinen en önemli kısım beslenmedir. En çok demir vitamini konusunda takviye gerekir. Daha çok protein destekli gıdalar tüketilmesi demir vitamininin artmasını sağlar. Tabii ki burada devreye kırmızı et giriyor, kırmızı et sıklıkla tüketilmesi gereken bir besin olarak karşımıza çıkıyor.

Doğuranla arttırma yöntemleri arasında yer alan özellikle Anne olmak isteyen kadınlar için regl döneminin düzenli olması önemlidir. Yani bir kadın düzenli regl görüyorsa, o zaman yumurtalıkları daha sağlıklı çalışıyor demektir. Ancak düzenli değilse o zaman en önemli kısım adet düzensizliği problemini çözmektir. Tabii ki bu kısımda bitkiler devreye giriyor. Özellikle bitki çayları kısmında oldukça faydalı olduğu kullanıcılar tarafından tavsiye edilmektedir.

Rahim ve Yumurtalıkları Temizleyen Bitkiler

Rahmi temizleyen bitkiler konusunda özellikle bitki çaylar devreye giriyor. Papatya çayı, kekik çayı, rezene, anason, maydanoz kürü bu konuda rahim temizlediği bilinmektedir. Geçmişte kadınlar arasında en yaygın olan soğan kürü ise rahimi temizlediği bilinen mucizevi bir kürdür. Adet düzensizliği konusunda sorun yaşıyorsanız ilk etapta kekik çayı içmeniz önemlidir. Peki, ne zaman içilir? Adet döngüsüne 10 gün kala içmeye başlanır günde bir fincan olarak tüketilmesi gereken kekik çayı daha fazla tüketilmemesi gerektiği önerilmektedir. Papatya çayının en büyük özelliği rahatlatıcı etkisi olmasıdır. Papatya çayı tarihte özellikle çiftçi kadınlar tarafından tercih ediliyordu. Günümüzde ise papatya kas gevşetici özelliği nedeniyle  tercih ediliyor.

Soğan Kürü Nedir?

Soğan rahimi ve özellikle temizleyen bir sebzedir. Kuru soğanı direkt olarak ocakta kaynatarak tüketilmesi gerekiyor. Bu kür için rahimde bulunan kistleri, iltihapları temizlediği için tavsiye edilir. Soğan kürü nasıl elde edilir?

Soğan kürü için ilk önce 2 orta boy soğan yıkanır kabuklarıyla beraber temiz olan bir suya konur, ocakta yaklaşık olarak 7 veya 8 dakika kaynayan soğan kabuğun rengini alır. Kaynadıktan sonra süzülen soğan suyu yemeklerden önce alınır. Bu şekilde soğan kürünü günde bir kez içebilirsiniz. Soğan çayı olarak da bilinen bu su rahimi temizler.

Maydanoz Çayı

Maydanoz suyu özellikle regli gecikmiş olan kadınlar için kullanılmaz önerilir. Ancak rahim temizleme özelliği de vardır. Bu yüzden öncelikle anne adayı o kadının rahmini temizlemesi gerekir. Maydanoz âdeta bir çamaşır suyu gibi vücutta bulunan tüm ödemi atar ve vücudu temizler. Maydanoz çayı nasıl demlenmelidir?

Kökleriyle beraber yıkanmış olan maydanozları ocağa koyuyoruz, en az 2 dakika kaynayan maydanoz süzülür, sonrasında ılık ya da soğuk tüketilebilir. Buradaki önemli nokta soğan küründen farklı olarak maydanoz suyu her zaman içilebilir yemeklerden önce yemeklerden sonra günde 2 ya da 3 bardak tüketilene bilinir.

Yumurtalıklara Zarar Veren Yiyecekler

Yumurtalıklara zarar veren yiyecekler kısmında, özellikle kadınların kısır olma nedenleri araştırılır. Bilindiği gibi kısırlık erkek ve kadına fark etmeksizin ortak problemidir. Ancak doğurgan taraf dişi olduğu için önlemler kadın üzerinden belirtilmektedir. Ancak bu sayacağımız durumlar her iki tarafında yapması ve yapmaması gerekenlerdir. Bu faktörler nelerdir?

  • Kısırlık yanlış beslenmekten ziyade yanlış içilen ve dikkat edilmeyen bazı durumlardan kaynaklanır
  • Öncelikle kısırlığa neden olan faktörler kısmında; eğer anne ya da baba olmak istiyorsanız günlük alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının tavsiyeleri kapsamında bazı alışkanlıklardan vazgeçmek gerekiyor.
  • Öncelikle hem erkek hem de kadın alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Bunlardan ilki alkol tüketiminin olmamasıdır
  • Sigara tüketimi ve sigara içilen herhangi bir ortamda bulunmaması gerekiyor
  • Kafeinli içeceklerden biraz daha uzak durmak gerekiyor
  • Stresten kaçınmak gerekiyor
  • Özellikle spor salonlarında verilen kas yapmak için Tozlar erkekler için oldukça sıkıntı veren ve yaşatan Ben düşüklüğüne sebep olan bir durumdur.
  • Sağlıklı uyku almak önemlidir
  • Bilinçsiz vitamin takviyeleri almak yanlıştır.
  • Özellikle uyuduğunuz ortamda herhangi bir elektronik cihaz bulunmaması önerilmektedir.
  • Evin ve özellikle mutfağın temiz olması gerekiyor. Bunun nedeni pişirilen yemeklerde herhangi bir bakteri ve virüs bulunmaması gerekiyor
  • Kadın ve erkek özellikle bu durumda hijyen kurallarına önem vermelidir
  • Son olarak da kişisel bakım ürünlerine çok dikkat edilmelidir, bilinçsiz şekilde kullanılan kişisel bakım ürünleri özellikle anne veya baba adaylarına zarar verebilir

Erkeklere Tavsiyeler

Baba olmak isteyen erkeklere özellikle bazı tavsiyeler vardır. Kesinlikle Sigara ve alkol tüketimi olmaması gerekir. Düzenli spor ve mümkün mertebe bu sporu açık alanda yapmak gerekiyor. Vücut geliştirici ve cinsel içerikli ilaçlar kesinlikle kullanılmayacak. Tüketilmesi gereken bazı kuruyemiş çeşitleri bulunuyor. Fındık, fıstık, badem gibi kuruyemiş türlerini özellikle tüketmek erkeklerde daha çok fayda sağlar. Baba olmak isteyen erkekler özellikle dönemde stresten uzak duracak konulara yönelmelidir. Tabii ki kadın gibi erkek de vitamin değerlerini ölçtürmelidir. Bilindiği gibi çocuk sahibi olmak için erkeklerin sperm sayısının da yeterli olması gerekir. Kilo probleminiz var ise özellikle yağlı ürünlerden uzak durup ve diyete başlayabilirsiniz.

Kadınlarda Kısırlık Çözümleri

Saymış olduğumuz yöntemlere rağmen halen kısırlık problemi çözümünü bulamadıysanız, Bu kez doktor tavsiyesine özellikle önem vermeniz gerekiyor. Tabii ki ilk etapta kişi doktor muayene olması gerekiyor. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine tedaviye başladığınız, ancak bir türlü anne olamıyorsanız o zaman yapılması gereken bazı yöntemler bulunuyor.

Etiketler: doğurganlık artıran besinler, doğurganlik artıran besinler, doğurganlık çoğaltan yiyecekler
Ocak 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR